Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ο Δραγασάκης, ο Ράϊχενμπαχ, ο Τσίπρας, η Σοσιαλιστική Ευρωομάδα και οι σκοτεινές σχέσεις της αποικιακής κυβέρνησης με τον διεθνή παράγοντα






















Η φωτογραφία από την πρώτη συμμετοχή του Τσίπρα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με το καθεστώς του "παρατηρητή" 17.3.2016 



Ο Τσίπρας συμμετέχει με το καθεστώς του παρατηρητή στις εργασίες της Σοσιαλιστικής ευρωομάδας διότι είναι το μόνο επιτρεπόμενο καθεστώς αφού δεν μπορεί να συμμετέχει σαν μέλος ταυτόχρονα σε δύο ευρωομάδες - και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ήδη στην ευρωομάδα της Αριστεράς.

Η συμμετοχή, με το καθεστώς του παρατηρητή, στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, σηματοδοτεί την επίσημη προσχώρηση του Τσίπρα σε ένα από τα δύο κύρια (συνεργαζόμενα πάντως μεταξύ τους) συστήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ και την επίσημη αναγνώρισή του από την πολιτική ελίτ των ευρωσοσιαλιστών σαν έμπιστο συνεργαζόμενο μέλος.

Η Σοσιαλιστική ευρωομάδα αποτελεί το δίαυλο των οικονομικών ελιτ με τα νεοφιλελεύθερα πολιτικά στελέχη τα προερχόμενα από την λεγόμενη "αριστερά" διότι τη συνάντηση ή την προσχώρηση σε αυτήν μπορούν να τη δικαιολογήσουν στα μέλη τους και τους ψηφοφόρους τους με το επιχείρημα που χρησιμοποιεί κι ο Τσίπρας, πως "οι κρίσιμες αποφάσεις που χρειαζόμαστε, απαιτούν τη συνεργασία των (δήθεν) προοδευτικών δυνάμεων".

Αντίστοιχα, η ευρωομάδα του Λαϊκού Κόμματος στην οποία συμμετέχει η ΝΔ αποτελεί το δίαυλο δεξιών και ακροδεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών στελεχών με τις αντίστοιχες φίλιες οικονομικές ελίτ και ούτω καθεξής.

Την προσέγγιση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, επεξεργάζονται και βάζουν σε εφαρμογή οι ευρωπαϊκές ελίτ ήδη από το 2012 όταν, στις εκλογές του Μαϊου - Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση στο ελληνικό κοινοβούλιο.




Ο επικεφαλής της Task Force (Ομάδα δράσης) στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ


Το στέλεχος της ευρωπαϊκής ελίτ που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει την επιχείρηση προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο επικεφαλής της Task Force (Ομάδα δράσης) στην Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνεργασία με την κ. Ζωρζέτα Λάλη, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και επικεφαλής της Task Force στη χώρα μας.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ το στέλεχος που αναλαμβάνει να έρθει σε επαφή με τον Χορστ Ράιχενμπαχ είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, στο γραφείο του οποίου στη βουλή πραγματοποιείται η πρώτη επίσημη (και φανερή) συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Task Force και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη αυτή συνάντηση έγινε μετά από επίμονη προσπάθεια του Χορστ Ράιχενμπαχ για συνάντηση με τον Γιάννη Δραγασάκη, πράγμα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καταστεί δυνατόν εξαιτίας της ανεπίσημης άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μεσολαβήσει στην επαφή.


Επισήμως, η συνάντηση είχε σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, το ακόλουθο αντικείμενο :

ΣΥΡΙΖΑ σε Ράιχενμπαχ: «Συμπεριλάβετε τις κοινωνικές επιπτώσεις»

Τις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις θέσεις του για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, παρουσίασε αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη στον Χορστ Ράιχενμπαχ κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Βουλή, που έγινε ύστερα από αίτημα του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία του κόμματος σημείωσε ότι «η κρίση λαμβάνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττει ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού». Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Ράιχενμπαχ να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Επίσης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι ακόλουθες επισημάνεις:

1. Η εφαρμογή του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης όχι μόνο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ανάκαμψης, αλλά οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λήψης νέων μέτρων, πλήττοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

2. Η ύφεση είναι εκτός ελέγχου. Η υλοποίηση άμεσων μέτρων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αποτελεί ζήτημα επείγουσας προτεραιότητας για να ανακοπεί η καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

3. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να έχει σταθερές επαφές με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Στη συνάντηση έγινε ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο των πάγιων διατυπωμένων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένη την άποψή του για την αποτυχία του υλοποιούμενου προγράμματος στο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό πεδίο.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν: οι βουλευτές Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος, Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Ανάπτυξης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του Συνασπισμού, Γιάννης Μηλιός.

Εκτός από τον Χ. Ράιχενμπαχ στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, και η υπεύθυνη του γραφείου της Task Force στην Αθήνα, Ζωρζέτα Λάλη.


Αναζητήσαμε την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη σελίδα του Γιάννη Δαγασάκη με τον τίτλο :

18/9/2012_Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ

στο σύνδεσμο :


και... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ (404 Not Found). Δοκιμάστε κι εσείς.

Η πρώτη αυτή "επίσημη" συνάντηση γνωριμίας συνεχίστηκε (στα κρυφά πλέον) με μυστικό - συνωμοτικό ραντεβού ανάμεσα στους Χορστ Ράιχενμπαχ και Ζωρζέτα Λάλη από πλευράς Task Force με τους Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργο Σταθάκη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα στέκι της παρέας του Ράιχενμπαχ στου Ψυρή. 

Για τη συνάντηση δεν εξεδόθη ανακοίνωση.

Στη συνάντηση εκείνη πέφτει για πρώτη φορά από τον Ράιχενμπαχ η ιδέα της οικοδόμησης εμπιστοσύνης των ευρωπαϊκών ελίτ προς τον ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας σαν όχημα τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών από τη θέση του παρατηρητή (τη μόνη δυνατή για κόμμα που συμμετέχει σε άλλη ευρωομάδα).

Αργήσανε, αλλά όπως φαίνεται τελικά τα καταφέρανε. Τρία μνημόνια και τρία χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας είναι πλέον δεκτός στο κλαμπ της ευρωπαϊκής ελίτ και ένας ακόμη από τους εκλεγμένους που στρέφεται ενάντια στο λαό του υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά της...

Σοσιαλιστική ευρωομάδα 15.12.2016

...Και για όσουν τρέφουν ακόμη ψευδαισθήσεις επιστροφής, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Ο σκιώδης υπερπρωθυπουργός, ισόβιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και εκπρόσωπος του γερμανικού παράγοντα, Γιάννης Δραγασάκης και ο εικονικός πρωθυπουργός και φθίνων πλέον εκπρόσωπος του αμερικανικού παράγοντα αλλά μέλος - παρατηρητής της σοσιαλιστικής ευρωομάδας, Αλέξης Τσίπρας, αποτελούν πλέον τα μοιραία πρόσωπα στην πορεία της χώρας.

Η στάση του πρώτου κατά τη βδομάδα του Δημοψηφίσματος όπου ζήτησε επισήμως την ματαίωσή του καθώς και - ούτε λίγο ούτε πολύ - την αντικατάσταση του Τσίπρα στην πρωθυπουργία, καθώς και η στάση του δεύτερου την ίδια κιόλας μέρα του θριαμβευτικού ΟΧΙ όπου το μετέτρεψε σε ΝΑΙ, παραβιάζοντας τη συνταγματική δέσμευση της τήρησης του αποτελέσματος και η μετέπειτα πορεία των γεγονότων, αποδεικνύει το αληθές της παραπάνω πληροφόρησης, καταδεικνύει τη σκοτεινή τους συμπόρευση με τις διεθνείς ελίτ, καθώς επίσης, αποτελεί επιβεβαίωση των όσων έχει δημόσια περιγράψει και αναλύσει επανειλημμένα ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης  Βαρουφάκης:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου