Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η αριστερή παρένθεση διακυβέρνησης στην Ελλάδα έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας 13.7.2015 στις Βρυξέλλες.


























Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε μονομερώς τη συνθηκολόγηση και την παράδοση της  χώρας στη συμμορία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που ελέγχει τη ζώνη του ευρώ και στην αστική τάξη της χώρας την οποία ο ίδιος κυβερνάει πλέον τυπικά.

Η ευθύνη υπεράσπισης των εργαζόμενων τάξεων του δημόσιου πλούτου της χώρας και της δυνατότητας επιβίωσης του λαού απέναντι στην «τελική λύση» της απόλυτης υποδούλωσης και αφανισμού του,  βρίσκεται πλέον στα χέρια του ίδιου του λαού αλλά και των διαφωνούντων στη συμφωνία - 34 συνολικά έως τώρα - βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει λάβει την εξουσιοδότηση του αστικού κόσμου της χώρας να υπηρετήσει τα συμφέροντά της, δεν πήρε ωστόσο ποτέ την εξουσιοδότηση από το 61,31% του λαού να περιφρονήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών και να υπογράψει αντίθετα σε κάθε αρχή και διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και αντίθετα σε κάθε συνταγματική επιταγή μια ακόμη σκληρότερη εκδοχή αυτών των μέτρων.

Οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνουν πλέον ολόκληρη την ευθύνη για τη ματαίωση στην πράξη της επαίσχυντης συμφωνίας, καταψηφίζοντας τους εφαρμοστικούς νόμους – προαπαιτούμενα της συμφωνίας - που θα φέρει ο πρωθυπουργός τις δύο επόμενες μέρες στη βουλή για κύρωση.

Αυτό που δεν άντεξε ο πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας ο ίδιος τον μέγιστο εξευτελισμό, να εξακολουθεί δηλαδή να ηγείται του πραξικοπήματος που επιβλήθηκε εναντίον του και εναντίον ολόκληρου του λαού, ας το αντέξουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας αντισταθούν στις αντιδημοκρατικές πιέσεις που δέχονται από τους «πρόθυμους» συνεργάτες των δανειστών για παραίτηση ή υπερψήφιση της καταστροφικής συμφωνίας και ας καταψηφίσουν τους νόμους – προαπαιτούμενα - που θα τους φέρει για ψήφιση η μαφία των πιστωτών με κομιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό της αριστερής κυβέρνησης.

Ας μείνει η κυβέρνηση με τη στήριξη των μόνων φυσικών συμμάχων που πλέον διαθέτει. Τα κόμματα του μνημονίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) και τους «προθύμους» κάθε χρώματος.

Οι 34 διαφωνούντες βουλευτές φέρουν πλέον ολόκληρο το βάρος των πολιτικών εξελίξεων και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τις διευκολύνει με την μόνη πράξη που του έχει απομείνει, την παραίτηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του πρέπει να παραιτηθεί τώρα.

Όχι γιατί ο πρωθυπουργός δεν άντεξε στις πιέσεις των Βρυξελλών. Όχι γι αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί γιατί εξαπάτησε τον ελληνικό λαό σχετικά με το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος που διεξήγαγε και το αποτέλεσμα του οποίου παραβίασε την επόμενη μέρα.

Και επιπλέον γιατί στη σημερινή του δήλωση για τις συνέπειες της συμφωνίας των Βρυξελλών εξακολουθεί να λέει ψέματα ισχυριζόμενος πως η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας την οποία υπέγραψε συνιστά κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας, βαφτίζοντας τον κοινωνικό αφανισμό σε σωτηρία.

Επειδή κατά τα φαινόμενα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συναίσθηση των πραγμάτων που δρομολόγησε ο ίδιος και των συμφωνιών που υπέγραψε τις τελευταίες μέρες και καθώς δεν διαφαίνεται διαδικασία η οποία θα μπορούσε να τον ανακαλέσει στα συγκαλά  του, η μόνη δημοκρατική και καταστατική διέξοδος είναι η παραίτησή του από την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ,  η δρομολόγηση αλλαγής ηγεσίας και άμεσες εκλογές.

Αυτή την ευθύνη έχουν πλέον να αναλάβουν όλα τα μέλη και οι οργανώσεις του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

4 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω απολύτως (ΚΑΙ διαδίδω).

    Μια πλήρης ανάλυση ΟΛΩΝ των ατοπημάτων του Αλέξη Τσίπρα είναι κάτι που χρειάζεται επειγόντως για την πλήρη απομυθοποίησή του, ώστε να εκλείψει η προσωπολατρεία που τυφλώνει κόσμο να μη βλέπει την πραγματικότητα.

    Μικρή συνεισφορά είναι κι αυτό εδώ (για τα πρόσφατα γεγονότα)

    http://wp.me/p3Ayp-65P
    ΣΤΟΠ στον αριβίστα Αλέξη Τσίπρα!


    #‎TsiprasLeaveEUSummit‬ ‪#‎ExplainNoToTsipras‬ ‪#‎ThisIsACoup‬

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσυπογράφω. Μένει να δούμε πόσο στα σύγκαλά τους είναι και άλλοι μέσα στην κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσοι προσυπογράφουν καλό είναι να παρουσιάσουν την εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ''προδοσία''Τσίπρα.
    Αλλοιώς καταλήγουν Λαφαζάνηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντεταγμένη έξοδος από την ευρωζώνη με δημόσιο έλεγχο των τραπεζών! Το ΤΙΝΑ του Τσίπρα δεν περνά!

      Διαγραφή