Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και οι επιδράσεις της στη συμπεριφορά - P. Watzlawick, J. Bavelas, D. Jackson (Ολόκληρο το βιβλίο σε μορφή pdf)




Διαβάστε το βιβλίο πατώντας στο παρακάτω link:


ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 και οι επιδράσεις της στη συμπεριφορά


Τα πρότυπα, οι παθολογίες και τα παράδοξα

 Τίτλος πρωτοτύπου: 
Pragmatics of Human Communication
W. W. Norton & Company, inc. 1967

επιμέλεια: Κάτια Χαραλαμπάκη
μετάφραση: Άσπα Γολέμη

Ελληνικά Γράμματα, 2005
357 σελ.

Η δημοσίευση του βιβλίου αυτού στα ελληνικά είναι ένα σημαντικό εκδοτικό γεγονός, αφού το παρόν αποτελεί βασικό έργο αναφοράς, έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, και παρόλο που έχει γραφτεί αρκετά χρόνια πριν, παραμένει ένα διαχρονικό κείμενο, με αξιώματα που δύσκολα χάνουν την ισχύ τους. 

Τα οκτώ κεφάλαιά του συμπυκνώνουν με σαφή, πρωτότυπο, ζωντανό και κατανοητό τρόπο την πραγματολογική (συμπεριφορική) διάσταση της ανθρώπινης επικοινωνίας, καθώς και τις συνέπειές της στη συμπεριφορά και τις διαταραχές της. Συγκεκριμένα υποστηρίζεται η ύπαρξη ενός μη τυποποιημένου ακόμη κώδικα, του οποίου οι κανόνες παρατηρούνται στην επιτυχή επικοινωνία, αλλά παραβιάζονται στη διαταραγμένη. 

Δίνεται το πλαίσιο αναφοράς, εισάγονται οι βασικές έννοιες και διατυπώνονται τα κεντρικά αξιώματα της επικοινωνίας καθώς και οι ενδεχόμενες παθολογίες της. Στη συνέχεια η επικοινωνία τοποθετείται στο πλαίσιο της συστημικής θεωρίας και δίνονται συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ αμέσως μετά εξετάζονται οι συνέπειες του παραδόξου στη συμπεριφορά και περιγράφονται οι θεραπευτικές εφαρμογές του. Τέλος, διατυπώνονται στοχασμοί για την επικοινωνία του ανθρώπου με την πραγματικότητα υπό την ευρύτερη έννοια. 

Μια σημαντική προσθήκη στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία του πεδίου της επικοινωνίας.

(από το οπισθόφυλλο της έκδοσης)


ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και οι επιδράσεις της στη συμπεριφορά

Διαβάστε το βιβλίο πατώντας στο παρακάτω link:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου