Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές στις 25 Γενάρη




















public Issue Εκτίμηση Ψήφου Κυριακή 18.1.2015

Πτώση του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,5 μονάδες από την προηγούμενη Δημοσκόπηση της 11.1.2015 δείχνει η σημερινή δημοσκόπηση της public Issue που δημοσιεύει η ΑΥΓΗ της Κυριακής 18.1.2015


























public Issue Εκτίμηση Ψήφου Κυριακή 11.1.2015

Το ποσοστό αυτό της σημερινής τελευταίας δημοσκόπησης (35,5%) δίνει σύμφωνα με την public issue προβάδισμα 5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και 144 έδρες στην επόμενη βουλή και συνεπώς οδηγεί σε αδυναμία συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης και αδυναμία άσκησης απρόσκοπτα και ασυμβίβαστα της πολιτικής κατά των μνημονίων και υπέρ των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνον αυτός έχει εξαγγείλει. (Περισσότερα στην ΑΥΓΗ)

Στην ίδια σημερινή Δημοσκόπηση (18.1.2015) της Public Issue παρατηρούμε αύξηση της ΝΔ κατά 0,5 μονάδα,  μετακίνηση 2 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ, το οποίο αυξάνει το ποσοστό του σε 7 από 5 μονάδες της προηγούμενης δημοσκόπησης (11.1.2015), μετακίνηση επίσης 0,5 μονάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΔΗΜΑΡ, καθώς και μεγάλη (θα είναι ακόμα μεγαλύτερη) αύξηση της ΧΑ κατά 1 μονάδα.

Τα παραπάνω δημοσκοπικά ευρήματα προαλείφουν δυσοίωνες εξελίξεις για την επερχόμενη πολιτική μάχη και δύσκολες μέρες για την πληττόμενη ελληνική κοινωνία αν επιβεβαιωθούν και στις κάλπες της επόμενης Κυριακής 25.1.2015.



Αποδεικνύουν πως η συντονισμένη ομοβροντία των επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ από όλο το φάσμα σχεδόν των πολιτικών, επιχειρηματικών και μιντιακών κέντρων σε συνδυασμό με τον εφησυχασμό ο οποίος καλλιεργείται από ορισμένα κέντρα της αριστεράς για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς την μή αναγκαστική εκλογική του στήριξη απέναντι στη ΝΔ, αποδίδει τον πρώτο άμεσο στόχο των μνημονιακών δυνάμεων που είναι κατ΄αρχήν η απώλεια αυτοδυναμίας του ώστε να πιέσουν αμέσως μετά για κυβερνήσεις συνεργασίας με την ελπίδα για οριστικό ξεδόντιασμα του ριζοσπαστικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο όγκος του ψέμματος, της εξαπάτησης και των απειλών προς την κοινωνία προκειμένου να μην στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι πρωτοφανής και έρχεται από όλες τις πλευρές, πράγμα που αποδεικνύει πως πρόκειται για μια μάχη Ιστορικής σημασίας για τον ελληνικό λαό ενάντια στα κάθε είδους καθεστωτικά συμφέροντα όποια μάσκα και αν φοράνε.

Πρόκειται για την τελευταία ίσως ειρηνική μάχη πρίν τον ανεπίστρεπτο αφανισμό στον οποίο κατευθύνουν τη χώρα και το λαό μας προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταλήστευση ολόκληρου του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, τη δήμευση κάθε ενεργειακού πόρου και κάθε παραγωγικής πηγής σε έδαφος, υπέδαφος και θάλασσα, την απόλυτη εξαθλίωση των ανθρώπων, τη μόνιμη κινεζοποίηση των σχέσεων εργασίας και τη μετατροπή ολόκληρης της επικράτειας σε μια εξωτική ζώνη πόνου για τους ιθαγενείς και προστατευμένης ταυτόχρονα ιδιωτικής αναψυχής για τους κατόχους του πλούτου στα δημευμένα από τις τράπεζες θέρετρα σε όλοκληρη τη χώρα.

 ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το σχέδιο εξαπάτησης, τρομοκράτησης και καθυπόταξης του λαού, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού παράγοντα, ο σκοτεινός, ακροδεξιός αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο εκπρόσωπος της εγχώριας επιχειρηματικής μαφίας και πρύτανης της στρεψοδικίας και του ψέμματος, αδίστακτη βδέλα της κυβερνητικής εξουσίας και συνένοχος όλων των εγκλημάτων απέναντι στον ελληνικό λαό τις τελευταίες δεκαετίες, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού παράγοντα, που κατάφερε το 2010, κατ΄εντολήν των αμερικανών, το μεγαλύτερο χτύπημα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα από συστάσεως του ευρώ, και την προώθηση του ΔΝΤ στο εσωτερικό της ευρωζώνης όπως και την προώθηση των αμερικανικών γεοστρατηγικών συμφερόντων που σήμερα βλέπουμε τις συνέπειές τους με την ενεξέλεγκτη σύγκρουση που εξελίσσεται στην Ουκρανία και στις Ευρω-Ρωσικές σχέσεις με δούρειο ίππο την καταστροφή της ίδιας της χώρας, της Ελλάδας, στην οποία εκλέχτηκε πρωθυπουργός το Σεπτέμβριο του 2009 και την οδήγησε με σχέδιο στα μνημόνια και την καταστροφή το Μάιο του 2010, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο εκπρόσωπος του "βαθέως κράτους", των μαφιόζικων εφοπλιστικών συμφερόντων, εφεδρεία των διεθνών μυστικών υπηρεσιών για την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας και αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", Προσωρινά τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού, Νίκος Μιχαλολιάκος.
 
Ο εκπρόσωπος των καναλαρχών και της στρατηγικής "επιχειρήσεις χωρίς πολιτικούς μεσάζοντες" Νεοφιλελεύθερος, φασίστας και ΠΑΣΟΚοδίαιτος Σιμητικός, τηλεορασάνθρωπος και τέως διευθυντής σύνταξης του ΚΛΙΚ, ιδρυτής του πρώτου στην ελληνική πολιτική ιστορία  κόμματος - διαφημιστική κατασκευή "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ", Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο εκπρόσωπος του εξ αριστερών φιλελεύθερου αναχώματος του ΣΥΡΙΖΑ (φίδι από τον κόρφο του ΣΥΝ) και υποδυόμενου την ανύπαρκτη κεντροαριστερά κόμματος της ΔΗΜΑΡ, επιλογή των γερμανών για συμμετοχή στην τρικομματική συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων του 2012, Φώτης κουβέλης.

Ο εκπρόσωπος ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας και κληρονόμος του ιστορικού συμβόλου του πάλαι ποτέ κομμουνιστικού κόμματος ΚΚΕ, του κόμματος το οποίο, υπερασπιζόμενο απόλυτα τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, στηρίζει αδιάλειπτα τα τελευταία πέντε χρόνια τις καθεστωτικές επιλογές των μνημονίων και του αφανισμού του λαού μας στο όνομα της υπεράσπισής του, κόμματος αποφασιστικής σημασίας για τη στήριξη του Σαμαρά στην τελική αυτή πολιτική μάχη των βουλευτικών εκλογών του Γενάρη, Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Αυτή είναι η πολιτική συγκυρία. Και αυτοί είναι οι συσχετισμοί.

Ας σταματήσει λοιπόν κάθε εφησυχασμός. Η μάχη των εκλογών χρειάζεται τη συστράτευση όλου του λαού για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της μόνης δυνατότητας που αναδύεται σήμερα προκειμένου να πέσει ο Σαμαράς και να μην επιστρέψουν τα μνημόνια από το παράθυρο μέσω των εκβιασμών με μοχλό την (ανύπαρκτη) δυνατότητα συγκρότησης κυβερνήσεων συνεργασίας. 

Οι δημοσκοπήσεις να σημάνουν συναγερμό. Και στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία που αγωνιά μεν αλλά τα έχει αναθέσει όλα στον αυτόματο πιλότο. 

Οι εκλογές της 25ης του Γενάρη δεν είναι δημοσκόπιση σε πλήρες δείγμα ψηφοφόρων. Είναι μάχη ζωής και θανάτου. 

Και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να νικήσουμε. 

  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου