Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Gerald Huther : Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (Ολόκληρο το βιβλίο σε μορφή pdf)


Διαβάστε ολόκληρο το βιβλίο σε μορφή pdf στον παρακάτω σύνδεσμο:



Ο Dr. Gerald Huther είναι καθηγητής Νευροβιολογίας στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημίου του Γκέτιγκεν. Στο κριτικό επιστημονικό του έργο, κλινικό και θεωρητικό, επιχειρεί την ενοποίηση των βιολογικών, των κοινωνικών και των ψυχικών προσεγγίσεων της ανθρώπινης κατάστασης, την ολιστική και αλληλοσυμπληρούμενη οπτική, απέναντι στις αλληλοαποκλειόμενες και μονομερείς απόπειρες κατανόησης του ανθρώπινου.

"Το συναρπαστικότερο φαινόμενο που ανέδειξε η εξέλιξη της ζωής σ αυτήν τη γη είναι η αγάπη. Μπορούμε να την αντιληφθούμε με όλες μας τις αισθήσεις και όμως δεν έχει συγκεκριμένη μορφή. Ακόμα και τα πιο σύγχρονα όργανα μέτρησης δεν μπορούν να τη δουν, να τη μετρήσουν, να τη σταθμίσουν· κι όμως, όλοι σχεδόν οι άνθρωποι συμφωνούν ότι υπάρχει. Σ αυτόν που τη βιώνει χαρίζει δυνάμεις ανύποπτες. Όποιος πιστεύει σ αυτήν, έτσι λένε, μπορεί και βουνά να κινήσει και -πράγμα ακόμα πιο δύσκολο- να ξεπεράσει τα όρια του ίδιου του του εαυτού. Κι όμως, δεν είναι παρά ένα αίσθημα.

Και ενώ, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, οι φυσιοδίφες αναλύουν τις διάφορες μορφές ζωής και την εξέλιξη της βιοποικιλότητας, αναπτύσσοντας θεωρίες για την φυσική επιλογή, την επιβίωση του ικανοτέρου, για εγωιστικά γονίδια κλπ., έχουν ξεχάσει ν αναζητήσουν εκείνο που συγκρατεί τη συνοχή του ζωντανού κόσμου, τη συνοχή του κάθε ατόμου, του ζευγαριού, της ομάδας και τέλος ακόμα και τη συνοχή της ανθρώπινης κοινότητας: την Aγάπη." 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου



Τα βιβλία του Dr. Gerald Huther από τις εκδόσεις ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ:


 Gerald Huther : ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥΠώς από το στρες γεννιούνται συναισθήματα

Eκθέτοντας τις νεότερες επιστημονικές διαπιστώσεις σχετικά με τον τρόπο επενέργειας των αντιδράσεων στρες στον εγκέφαλο, ο νευροβιολόγος Gerald Huther μας προσφέρει μια απροσδόκητη, νέα οπτική για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διαμορφώνονται βασικά πρότυπα συναισθημάτων όπως εμπιστοσύνη, πίστη, ελπίδα, εξάρτηση, μίσος και επιθετικότητα.

Τι είναι εκείνο που κάνει τον άνθρωπο να αποζητά την αγάπη και την αναγνώριση; Τι τον καθιστά ικανό να αγαπά και κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό του; Την απάντηση σε αυτά τα πάντοτε επίκαιρα ερωτήματα, αναζητά ο συγγραφέας στους εγγεγραμμένους στον ανθρώπινο εγκέφαλο σχηματισμούς νευρωνικών διασυνδέσεων οι οποίοι προκύπτουν από ό,τι ένας άνθρωπος μαθαίνει κατά το πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής του.


Gerald Huther : ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Εφόσον ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου εξαρτάται από τη χρήση που του γίνεται και του γινόταν μέχρι τώρα, τίθεται το ερώτημα τι πρέπει τελικά να κάνουμε, για να μπορέσει ο εγκέφαλός μας να αναπτύξει όλες τις δυνατότητες που κρύβει μέσα του.

Σε γλώσσα ευκολοδιάβαστη και με ύφος παραστατικό, ο νευροβιολόγος Gerald Huther προσεγγίζει αυτό το ζήτημα και καταλήγει σε διαπιστώσεις που ανατρέπουν τη σημερινή μας εικόνα για τον κόσμο και μας αναγκάζουν να αναλάβουμε αυτό που μέχρι τώρα περισσότερο από πρόθυμα αποποιούμασταν: την ευθύνη.




Gerald Huther - Inge Weser : ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΠΡΩΤΩΝ ΜΗΝΩΝ

Τι πραγματικά συμβαίνει τους πρώτους εννέα μήνες μέσα στην κοιλιά της μητέρας; 

Πώς πλάθεται η προσωπικότητα των εμβρύων σε αυτό το διάστημα; 

Πόσο καθοριστική είναι η σχέση ανάμεσα στη μητέρα και το έμβρυο στην ανάπτυξη του αγέννητου παιδιού; 

Το βιβλίο μας προσκαλεί σε μία αναγνωριστική περιπλάνηση στα θαυμαστά και πολύτιμα μυστικά της εγκυμοσύνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου