Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ" 21.1.2013 : Ο "δημοσιογράφος" Πρετεντέρης καθοδηγεί τον Υπουργό Δένδια στην "Στρατηγική της Έντασης". (Δείτε το video)





Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Το καλό με την δημοσιοκρατία ... (αμήχανο γέλιο και διορθώνει) με την δημοσιογραφία, είναι οτι η επικαιρότητα τρέχει πιό γρήγορα από τους δημοσιογράφους [...]

(Η εισαγωγή του Γιάννη Πρετεντέρη στην εκπομπή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" που παρουσίασε το MEGA στις 21.1.2013)

Η "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2013 έγινε διάσημη για την απάντηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκου Βούτση, απέναντι στην άμεση στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δένδια για σχέσεις με την τρομοκρατία, και της αποχώρησης στη συνέχεια του Νίκου Βούτση από το στούντιο της εκπομπής, διαμαρτυρόμενου για την "δεοντολογία" υπουργικού μονολόγου που  επέβαλε έντεχνα ο Πρετεντέρης.

Τα γεγονότα αυτά (χωρίς να χάνουν τη σημασία τους) συκότισαν ωστόσο εξ αντικειμένου την σοβαρότερη κατά τη γνώμη μας διάσταση της εκπομπής "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" και του ειδικού ρόλου που αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας να παίζει στις πολιτικές εξελίξεις και τα εξυφαινόμενα σχέδια "Στρατηγικής της Έντασης" ο φερόμενος ως δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Για να καταλάβει κανείς τί εννοούμε, θα πρέπει να δεί ξανά και να μελετήσει πολύ προσεκτικά ολόκληρη την εκπομπή από την αρχή μέχρι το τέλος και όχι τα διάφορα αποσπασματικά video που κυκλοφορούν στο youtube. Τη μόνη πλήρη έκδοση ολόκληρης της "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" της 21.1.2013 τη βρήκαμε στο site του ίδιου του καναλιού MEGA, αναρτημένη με τον τίτλο "Η Ελλάδα φοβάται"
και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Web site του καναλιού κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: 


Εκεί θα δείτε και θα συνειδητοποιήσετε πως κατά την υποτιθέμενη συνέντευξη που παίρνει ζωντανά ο "δημοσιογράφος" Πρετεντέρης από τον Υπουργό Δένδια, δεν είναι ο Δένδιας που εκφράζει κατ αρχήν τις πιό ακραίες θέσεις πάνω στα ζητήματα της τρομοκρατίας αλλά θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας οτι ο επισπεύδων του σχεδίου της "Στρατηγικής της Έντασης" είναι ο Πρετεντέρης. 

Θα διαπιστώσετε πως κάθε υποτιθέμενη "ερώτηση" του "δημοσιογράφου" δεν είναι παρά μια ακόμη πίεση προς τον υπουργό να οδηγηθεί σε πιό ακραίες θέσεις, και οτι ο Πρετεντέρης δεν παίρνει συνεντευξη αλλά καθοδηγεί τον Δένδια στη γραμμή που πρέπει να εκφράσει και να δεσμευτεί δημόσια, πράγμα που ο "δημοσιογράφος" (ενδεχομένως και με την καθοδήγηση του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το κρυφό ακουστικό του) κάνει με αξιοπρόσεκτη επιμονή και στοχοπροσήλωση και μάλιστα πολύ πιεστικά και με ιδιαίτερα εμφανές άγχος για την επίτευξη του αποτελέσματος.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, μπροστά στην αγριότητα της προσέγγισης Πρετεντέρη, ο Δένδιας εμφανίστηκε και επέμεινε όσο μπορούσε να εμφανίζεται και μετριοπαθής και μετρημένος. 

Ο μόνος που από όσο διαπιστώσαμε το παρατήρησε και αφιέρωσε ένα άρθρο για το ρόλο του Πρετεντέρη και τη στάση του απέναντι στον Δένδια στην "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" της 21.1.2013 είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος στην ιστοσελίδα του "κουτί της πανδόρας" και στο εξαιρετικό άρθρο του με τίτλο "Ο Πρετεντέρης, η ηθική και οι ηθικοί αυτουργοί" μεταξύ άλλων γράφει και τα ακόλουθα:
 
 "Στην πρόσφατη εκπομπή του, όπου φιλοξένησε τον Δένδια χωρίς αντίλογο ούτε για τα προσχήματα, ο Πρετεντέρης δεν εξέφραζε την άποψή του. Προσπαθούσε να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον Δένδια που δεν μπορούσε από μόνος του να αποδώσει ευθύνες σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους για την τρομοκρατία και του έδινε πάσες. Ο Πρετεντέρης δεν έβαζε στο τραπέζι ερωτήματα, αλλά οδηγούσε την συζήτηση, με συγκεκριμένη σκόπευση. Όχι ως δημοσιογράφος, αλλά ως κουτσομπόλα. Ρωτούσε ποιος μπορεί να είναι πίσω από τις επιθέσεις, ποιος τέλος πάντων ερωτοτροπεί με αυτούς τους χώρους; Ακριβώς όπως οι κουτσομπόλες του επαγγέλματος που χρόνια τώρα ρίχνουν στην πιάτσα διάφορες αισχρές φημολογίες για τον ίδιο. Έτσι ακριβώς το έκανε."
   ( Κώστας Βαξεβάνης - Απόσπασμα )

Από την πλευρά μας πιστεύουμε πως τα πράγματα είναι πολύ πιό σοβαρά από τον τρόπο που και ο Κώστας Βαξεβάνης εκτιμά και περιγράφει στο παραπάνω απόσπασμα.

Πίσω από τον "δημοσιογράφο" Πρετεντέρη βρίσκονται οι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας. Τα γνωστά γιγαντωμένα και πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία ελέγχουν εκτος όλων των άλλων και την MEGA λη επιχείρηση χειραγώγησης της ελληικής κοινωνίας και επιβάλλουν  πολιτικές στους φαινομενικά κυβερνήτες ανδρείκελα. 

Ο "Υπουργός" Δένδιας λοιπόν κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης συνέντευξης από τον "δημοσιογράφο" Πρετεντέρη ήξερε αυτό που όλοι το συζητάμε αλλά σπάνια το βλέπουμε και σε όλο του το μεγαλείο. Ήξερε πως ούτε αυτός ήταν Υπουργός ούτε ο άλλος δημοσιογράφος ούτε αυτό που γινόταν εκεί μεταξύ τους ήταν συνέντευξη. 

Αυτός είχε μετατραπεί μπροστά στα μάτια όλων των τηλεθεατών και σε ζωντανό χρόνο από Υπουργός σε εντολοδόχο αφανών εντολέων και ο άλλος δεν ήταν παρά το κρύο στόμα των επιχειρηματιών που αξιοποίησε την ψευδομορφή της "ζωντανής συνέντευξης" προκειμένου να του διαβιβάσει δημοσίως και παρουσία του πελάτη τις εντολές των αφεντικών του.

Πίσω από τη τρατηγική  της Έντασης" επισπεύδοντες και εξαιρετικά επικίνδυνοι βρίσκονται οι ίδιοι οι επιχειρηματικοί κύκλοι που ελέγχουν την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Αυτοί την σχεδιάζουν και ενδεχομένως και την εκτελούν. Το βέβαιο είναι πως και την απαιτούν και ωφελούνται από την κατάσταση τρόμου και χάους που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα

Τελειώνοντας ας κλείσουμε όπως αρχίσαμε με άλλο ένα διασκεδαστικό γλωσσικό - σωματικό διολίσθημα του "δημοσιογράφου" 

Το βρίσκετε από το 07:50 λεπτό και μετά, της πλήρους εκπομπής στο Web site του MEGA.

 Λέει λοιπόν ο "δημοσιογράφος" απευθυνόμενος προς τον "Υπουργό" :

" [...] Μέχρι τώρα η τρομοκρατία στην Ελλάδα ή έβαζε κανα γκαζάκι ... αυτά που λένε τα γκαζάκια ... εντάξει να δεχτώ πως είναι ηπιότερη μορφή τρομοκρατίας - αν κι είναι τρομοκρατία - και είχαμε και την τρομοκρατία την άλλη που πήγαινε με το μπιστόλι (κάνει με το χέρι την κίνηση σαν να πυροβολεί), σκότωνε έναν άνθρωπο, του έβαζε ρουκέτα ή τον πυροβολούσε (κάνει ξανά την κίνηση), κι έχουμε σκοτώσει πολλούς έτσι ... έχουμε (αμηχανία) ... έχουν σκοτώσει [...] "

Δείτε το video και τα ξαναλέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου