Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η συνέντευξη τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ - 19.1.2015





















Στη σημερινή συνέντευξη παρευρίσκονται αντιπρόσωποι κινημάτων που αντιστάθηκαν στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ και επιστήμονες που υλοποιούν την, κατά Μπουρντιέ, έννοια του «συλλογικού διανοούμενου», παίρνοντας μέρος στη νομική «αντεπίθεση πυρών» όπως, πάλι ο Πιέρ Μπουρντιέ, θα χαρακτήριζε τον αγώνα μας.  

Βρισκόμαστε εδώ για να θέσουμε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ατζέντας το μείζον αίτημα Κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ και Επιστροφής στο Κράτος των ήδη μεταβιβασθέντων σε αυτό Δημόσιων Περιουσιακών Στοιχείων πάσης φύσεως. Οι παρεμβάσεις συμπυκνώνουν τον δημόσιο λόγο του αντί- ΤΑΙΠΕΔ αγώνα, ο οποίος δεν υπήρξε μάταιος. Γιατί χάρις στα κινητοποιήσεις και τα ένδικα μέσα κρατήσαμε καθυστέρηση στις εκποιήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν πραγματοποιηθεί λίγες μεταβιβάσεις σε ιδιώτες - που και αυτές πρέπει να επανεξεταστούν και να επανέλθουν στο δημόσιο - και να εκκρεμούν δεκάδες υποθέσεις στα δικαστήρια, κυρίως στο ΣτΕ. 


(μερικά στιγμιότυπα από την συνέντευζη)



Δελτίο Τύπου

της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/1/2015, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, η Συνέντευξη Τύπου με θέμα : Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ. Οργανώθηκε από τους φορείς : Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης Κασιμάτης Γεώργιος, συνταγματολόγος, ομ. καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστοφορίδης Γιώργος, δικηγόρος, μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Πορτάλιου Ελένη, Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, Φωτεινάκης Κώστας, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης. 
Στη συνέντευξη πήραν τον λόγο εκ μέρους των κινημάτων και των νομικών που έλαβαν μέρος στον αγώνα κατά της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ οι παρακάτω ομιλητές : Μπελαντής Δημήτρης (νομικός, συνταγματολόγος), Καρδαράς Γιάννης (νομικός, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά), Βρέλλος Γιάννης (νομικός, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά), Ντούσικος Λάμπρος (εκ μέρους του αντι-ΤΑΙΠΕΔ κινήματος των περιφερειακών αεροδρομίων και των επιτροπών κατά της εκποίησης δημόσιας περιουσίας στην Κέρκυρα), Κορτζίδης Χρήστος (Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού), Γιαννίρης Ηλίας (κίνημα για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων Χώρων), Παπασαράντης Άκης (κίνημα για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων Χώρων, επιτροπή κατοίκων Φιλοπάππου), Σχίζας Γιάννης (οικολόγος, συγγραφέας), Κωνσταντίνου Πέτρος (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων), Κουτσούμπα Δέσποινα (περιφερειακή σύμβουλος Αττικής), Κολοκούρης Ορέστης (Οικολόγοι-Πράσινοι), Πολιτόπουλος Παναγιώτης (Άμεση Δημοκρατία).
Κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων αποτελεί το αίτημα της κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ και της Επιστροφής στο Κράτος των ήδη μεταβιβασθέντων σε αυτό Δημόσιων Περιουσιακών Στοιχείων πάσης φύσεως. Το ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε με τον μνημονιακό νόμο 3986/2011, σε εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, και η κατάργησή του με νόμο πρέπει ν’ αποτελεί την πρώτιστη απόφαση στη διαδικασία κατάργησης των μνημονιακών νόμων μετά τις εκλογές.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ συγκροτείται ήδη πανελλαδικά για την επίτευξη, μέσα από κοινωνική κινητοποίηση και νομική στήριξη, του παραπάνω αιτήματος. 
 
ομιλίες και τοποθετήσεις από την συνέντευξη (video) εδώ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου