Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

SYRIZA PODEMOS VENCEREMOS























Το τέλος μιας αυταπάτης; 

Από την ημέρα της συγκλονιστικής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια στις 22 Γενάρη 2015 μέχρι και σήμερα, είχαμε αναρτημένο κάτω από τον τίτλο του blog το video του χαιρετισμού προς τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Pablo Iglesias, τον επικεφαλής του κινήματος των Podemos της Ισπανίας, η παρουσία του οποίου στην εξέδρα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, σηματοδοτούσε την ελπίδα ενός πανευρωπαϊκού μετώπου ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια.

Στις εκλογές της 25ης του Γενάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε πρώτο κόμμα και σχημάτισε την πρώτη κυβέρνηση στη χώρα με κορμό την αριστερά σε συμμαχία με το "αντιμνημονιακό" δεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ.

Έως τη συμφωνία "γέφυρα" της 20 Φλεβάρη 2015 που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας - τους περίφημους "θεσμούς"- το video αυτό αντιπροσώπευε την ελπίδα και την υπόσχεση.

Από τις 20 Φλεβάρη και μετά, αντιπροσώπευε μιά υπόμνηση προς την κοινωνία αλλά και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για τις προεκλογικές υποσχέσεις που δόθηκαν και περιμένουν την υλοποίησή τους.

Από τις 13 Ιούλη 2015 και μετά, αντιπροσωπεύει πλέον μια ειρωνική υπενθύμηση της μεγάλης ήττας ενός ολόκληρου εγχειρήματος αλλαγής στην Ελλάδα και την Ευρώπη που προσδοκούσε να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της κυβέρνησης.

Το αποκαθηλώνουμε λοιπόν σήμερα και το κρατάμε σαν παρακαταθήκη σε ετούτη την ανάρτηση με μια διάθεση αναστοχασμού αλλά και με τη βεβαιότητα πως η Ιστορία δεν έχει τέλος, το ίδιο και τα εγχειρήματα αλλαγής του κόσμου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου