Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΒΟΡΙΔΗΣ: “ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ” (video)




















Πηγή: kartesios.com

Εμφυλιοπολεμική ρητορική χρησιμοποίησε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σε προεκλογική του εκδήλωση στον Ασπρόπυργο, λέγοντας πως “η δικιά μας η γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά, ό,τι και αν χρειαστεί να κάνουμε”, όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο.

“Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή. Για να είμαστε συνεννοημένοι” αναφέρει στην ομιλία του.

Προσθέτει επίσης ότι “το νόημα της αντιπαράθεσης την επόμενη Κυριακή, το νόημα των εκλογών – δεν θέλω να ξεγελιέστε – δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό πρόγραμμα”.
“Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. “Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά”.

“Δεν θα νικήσει η αριστερά την επόμενη Κυριακή” τονίζει. 

Δείτε το βίντεο


Ο τέως βουλευτής του ΛΑΟΣ, Υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και σημερινός υπουργός Υγείας της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου  Μάκης Βορίδης, έχει βαρύ παρελθόν και το γνωρίζουν όλοι που ασχολούνται πιο στενά με την πολιτική.


Ο Μάκης Βορίδης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ. (θέση στην οποία αντικατέστησε τον αρχηγό σήμερα της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας Χρυσή Αυγή , Νίκο μιχαλολιάκο), του κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.

Ως φοιτητής, ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985.

Στις φωτογραφίες βλέπετε τον Μάκη Βορίδη σε νεανική ηλικία τσεκουροφόρο φοιτητή της νομικής να συμμετέχει σε επεισόδια:


Το 1986 η ΕΦΕΕ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του Μάκη Βορίδη για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στον «Ιό» (9.6.2002) κι εν συνεχεία έκανε το γύρο του Ιντερνετ, χάρη σε αντιφασιστικά σάιτ όπως το Jungle Report.

Σ” αυτήν παρέπεμψε ο Γ. Καρατζαφέρης, στη συνέντευξή του στο Χρ. Μαχαίρα («Εθνος» 23.10.2006), για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του βουλευτή Αττικής από την υποψηφιότητα για περιφερειάρχη:
- Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει.
– Τι εννοείτε «ιστορία»;
– Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Ολα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο «καλό παιδί» από τη Ν.Δ. ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ.
Για την περίοδο εκείνη, ο Μάκης Βορίδης έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο, που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος.»

Χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2005, ο Μάκης Βορίδης είχε ήδη ιδρύσει το με ακραίες θέσεις Ελληνικό Μέτωπο, αλλά προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Μέχρι να γίνει βουλευτής, ο Μάκης Βορίδης ήταν και νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, αξίωμα στο οποίο εξελέγη κατά τις νομαρχιακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2006. Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος.

Πηγή:  fimes.gr


2 σχόλια:

  1. Ψαρεύουν από την πολυπληθή δεξαμενή της Χρυσής Αυγής και η πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερά τι κάνει; ... Ανελέητο πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Ο σοφός όμως Δελαστίκ το κατάλαβε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, δεν ... ψαρεύουν απλά.

      Η ΝΔ έχει μεταλλαχτεί πλήρως σε ένα ανοιχτά φασιστικό κόμμα.

      Το αντίστοιχο του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν, στη Γαλλία, δεν είναι η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Είναι πλέον η Νέα Δημοκρατία.

      Η πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερά (και δεν εννούμε το ΚΚΕ το οποίο είναι καθεστωτική δύναμη) αναλαμβάνει με τη στάση της την ευθύνη να μην ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων.

      Συμπεριφέρονται σαν ανήλικοι που νομίζουν πως δεν θα τους ζητηθούν ευθύνες λόγω του "νεαρού της ηλικίας".

      Αλλά κάνουν λάθος. Σε τέτοια εγκληματικά σφάλματα η ιστορία είναι αμείλικτη.

      Διαγραφή