Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Νίκος Πουλαντζάς - Φασισμός και Δικτατορία ____Ολόκληρο το βιβλίο σε μορφή pdf____



Διαβάστε το βιβλίο πατώντας στο παρακάτω link:

https://docs.google.com/file/d/0B-6_L8q1CAqialZDUzRCaU5MTzQ/edit



Δήλωση - Καταγγελία από το blog "για την κοινωνική αριστερά"


Στις 25 Οκτώβρη 2012 λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από το λογαριασμό μας στην πλατφόρμα scribd στην οποία είχαμε αναρτήσει ψηφιακά το βιβλίο του Νίκου Πουλαντζά "ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ" 

: This content was removed at the request of Themelio

Συνιστά τραγική ειρωνία αν όχι ύβρη απέναντι στο έργο του Νίκου Πουλαντζά και την ανιδιοτελή του προσφορά στην υπόθεση της αριστεράς και της κοινωνικής χειραφέτησης το να αντιμετωπίζει ο εκδοτικός οίκος "ΘΕΜΕΛΙΟ" το θεωρητικό έργο του με τα στενά εμπορικά κριτήρια ενός αγοραίου προϊόντος και να χρησιμοποιεί τις χυδαίες μεθόδους λογοκρισίας του copyright ενάντια σε μή εμπορική διάδοση των ιδεών του μέσω του διαδικτύου.

Πιστεύουμε πως τέτοιες πρακτικές φίμωσης της διακίνησης ιδεών, σε κείμενα μάλιστα κλασικά και πολύτιμα για την κατανόηση του σύγχρονου κόσμου, αποτελούν πράξη ωμού σκοταδισμού και είναι βαθιά ανήθικες απέναντι στο ίδιο το έργο του Νίκου Πουλαντζά που διακινούν εμπορικά

Πιστεύουμε πως οι λογοκριτικές και συκοφαντικές για το έργο του Νίκου Πουλαντζά πρακτικές που ακολουθούν οι "εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ" δεν βρίσκουν σύμφωνο το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ που ενώ τους ανέθεσε τη διάδοση του έργου του, βλέπουμε σήμερα να το copiάρουν και να το απαγορεύουν.

Φαίνεται πως μέσα στην νεοφιλελεύθερη ευφορία, η διαστροφή των δήθεν "πνευματικών δικαιωμάτων"  έχει εκτρέψει κάθε ιδεολογικό στόχο και έχει μετατρέψει ορισμένους εκδότες και τα βιβλία τους από χώρους διάδοσης ιδεών σε μέσο χειραγώγισης των ιδεών και καταχρηστικής άσκησης ιδιοκτησίας πάνω στο πνευματικό έργο της δημιουργικής ανθρωπότητας.

Ελπίζουμε οτι το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ θα καταγγείλει τη σύμβαση δικαιωμάτων που έχει παραχωρήσει για το έργο του Νίκου Πουλαντζά στον συγκεκριμένο Εκδοτικό Οίκο "ΘΕΜΕΛΙΟ" και σύντομα το έργο αυτό θα είναι διαθέσιμο ελεύθερα όπως αρμόζει σε έναν αγωνιστή της χειραφέτησης.

Δηλώνουμε προς τον εκδοτικό οίκο "ΘΕΜΕΛΙΟ" πως η ανήθικη πράξη του να απαγορέψει την ψηφιακή διάδοση του έργου του Νίκου Πουλαντζά δεν θα περάσει εύκολα όπως ίσως φαντάζεται και του υποσχόμαστε πως σύντομα θα χάσει όλα τα δικαιώματα.

Άμεσα, αναζητούμε τρόπους για νέα και προστατευμένη επαναδημοσίευση του βιβλίου.

Προς το παρόν καλούμε όλους τους φίλους που επισκέπτονται την ανάρτησή μας να αναζητήσουν το βιβλίο στο διαδίκτιο σε άλλα link. Υπάρχουν αρκετά ακόμη που δεν τα έχουν εντοπίσει και κλείσει οι λαθροδικαιωματίες εκδότες. Δεν τα δημοσιεύουμε εδώ για να μην διευκολύνουμε το έργο της πλήρους εξαφάνισής τους.

για την κοινωνική αριστερά

28 Οκτώβρη 2012
 

Διαβάστε το βιβλίο πατώντας στο παρακάτω link:

https://docs.google.com/file/d/0B-6_L8q1CAqialZDUzRCaU5MTzQ/edit 

   
Φασισμός και Δικτατορία-Ν.Πουλαντζάς




Ο "Φασισμός και δικτατορία" του Νίκου Πουλαντζά, είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα, αν όχι το σπουδαιότερο, που γράφτηκαν για την άνοδο του φασισµού στην Ιταλία και τη Γερµανία κατά τον Μεσοπόλεµο, την εµπέδωσή τους στην εξουσία και την άσκησή της από το ναζιστικό (Γερµανία) και το φασιστικό (Ιταλία) κόµµα. Πιο συγκεκριµένα, ο Πουλαντζάς προσπάθησε να δώσει απάντηση στο ερώτηµα της τεράστιας κοινωνικής -αστικής και λαϊκής- βάσης του φασισµού. Ήτοι, ανέδειξε τη διαδικασία και το αποτέλεσµα του εκφασισµού των αντίστοιχων χωρών. Αυτός ο εκφασισµός ερµηνεύει τη συµπαράταξη φασισµού και κοινωνικού σώµατος στους σκοπούς και τα µέσα. Χωρίς αυτή την οµοιογενοποίηση που επέφερε ο εκφασισµός, ούτε η Γερµανία ούτε η Ιταλία θα µπορούσαν να έχουν την τεράστια δύναµη που είχαν συγκεντρώσει στις παραµονές του πολέµου. Κι ούτε θα µπορούσαν να τον διεξαγάγουν µε τον τρόπο που τον διεξήγαγαν, η µεν Ιταλία ώσπου κατέρρευσε στρατιωτικά (Ιούλιος-Σεπτέµβριος 1943), η δε Γερµανία ώσπου συντρίφτηκε ολοσχερώς στρατιωτικά τον Μάη του 1945 κάτω από τα συνδυασµένα πλήγµατα, από Ανατολή και Δύση, των συµµαχικών στρατιών αλλά και των δυνάµεων της Αντίστασης των κατεχόµενων ευρωπαϊκών χωρών. 

Κύριος Συγγραφέας: Νίκος Πουλαντζάς. 1936-1979
Εκδότης: ΘΕΜΕΛΙΟ
Ημερομηνία Έκδοσης: 5/2006

Δείτε επίσης: Νίκος Πουλαντζάς, ντοκυμαντέρ, ΕΤ2 1989
Του Νίκου Χουρδάκη και Κώστα Χριστοφιλόπουλου.

Μιλάνε οι:

Ρινέττα Καρλάφτη
Αννι Λεκλέρ
Κων/νος Τσουκαλάς
Γιώργος Στεφανίδης
Άγγελος Ελεφάντης
Μάκης Καβουριάρης
Γιάννης Σμαραγδής
Χριστίνα Μπυσί Γκλίξμαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου