Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Δημοσιεύτηκε το πόρισμα της "Επιτροπής Αλήθειας" της Βουλής για το 3ο Μνημόνιο - Τσίπρα

























Δημοσιεύτηκε το πρωί της Κυριακής 4.10.2015 το πόρισμα της "Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος" για το 3ο Μνημόνιο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, 20 λεπτά πριν εκπνεύσει η θητεία της και παραδώσει την έδρα του προέδρου της Βουλής, έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» για το Τρίτο Μνημόνιο – Τσίπρα, ασκώντας κριτική τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ όσο και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Διαβάστε ορισμένα αποσπάσματα του πορίσματος όπως δημοσιεύονται στο tvxs.gr

και ολόκληρο το κείμενο του πορίσματος

«Το Τρίτο Μνημόνιο Κατανόησης, όπως και η δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2015, είναι παράνομα, αθέμιτα και απεχθή, γιατί αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τον παράνομο, αθέμιτο και απεχθή χαρακτήρα του υφιστάμενου ελληνικού χρέους, καθώς και την απεχθή, παράνομη και αθέμιτη φύση των μέσων με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το χρέος από το 2010 μέχρι τις αρχές του 2015», αναφέρεται στο πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος. η Επιτροπή υπογραμμίζει επίσης ότι η δανειακή συμφωνία του Ιουλίου και το νέο Μνημόνιο «παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού (τόσο τα αστικά και πολιτικά, όσο και τα κοινωνικοοικονομικά δικαιώματα), όπως αυτά καθορίζονται στο ελληνικό Σύνταγμα και στο Διεθνές Δίκαιο (συμβατικό και εθιμικό)».

«Από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ μέχρι τη συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας, υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου εξαναγκασμός και άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένων και απειλών εναντίον του ελληνικού λαού), με σκοπό τον εκφοβισμό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προκειμένου να δεχτούν τους όρους των πιστωτών».

«Αυτές οι παρεμβάσεις και ο εξαναγκασμός καθιστούν άκυρη κάθε συμφωνία και ανοιχτή σε μονομερή καταγγελία από μελλοντικές κυβερνήσεις. Επιπλέον, οι πρακτικές αυτές αποδεικνύουν την απουσία ηθικής υπόστασης και αλληλεγγύης από τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ και των θεσμικών οργάνων της και καταδεικνύουν ότι η ευημερία του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα της πολιτικής της ΕΕ».

Ασκώντας σκληρή κριτική στους πρώην συντρόφους της, το πόρισμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταλήγει: «Η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έλαβε υπόψη ούτε στο ελάχιστο τα συμπεράσματα της δημοσιευθείσας από τον Ιούνιο 2015 προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους πιστωτές. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συμφώνησε ότι δε θα γίνει κούρεμα στο χρέος παρ' ότι γνώριζε πολύ καλά τον απεχθή, παράνομο και αθέμιτο χαρακτήρα του χρέους της χώρας».
 
Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα της "Επιτροπής Αλήθειας" της Βουλής 
για το 3ο Μνημόνιο - Τσίπρα



 


 

3 σχόλια:

  1. Η τελευταία πράξη του δράματος της Ζωίτσας.
    Τώρα που θα βρίσκεται εκτός κοινοβουλίου θα έχει όλο τον χρόνο να εντρυφήσει στα μυστικά του γύψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι.

      Κάθε κοινοβούλιο έχει τον πρόεδρο που του αξίζει.

      Και το μνημονιακό κοινοβούλιο έχει πλέον πρόεδρο τον γίγαντα Βούτση.

      Το αεροπλανάκι της νέας εποχής του ΣΥΡΙΖΑ απογειώνεται. Πάρτε λαχνούς.

      Διαγραφή
  2. Και κάθε μόρφωμα έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν.Τους γιγάντιους Παναγιώτη και Ζωίτσα.
    Το νομισματοκοπείο έχει τζάκ-πότ.
    Παίξτε ξυστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή