Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Οι Διεφθαρμένοι Τραπεζικοί Εκαναν Εγκλημα Κατά Της Ανθρωπότητας Στην Ελλάδα



Συνέντευξη στη γερμανική ραδιοτηλεόραση ARD έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Η συνέντευξη του συμπεριλαμβάνεται σε ντοκιμαντέρ του γερμανικού δικτύου για την κρίση και έγινε λίγο πριν τη συνάντηση του με τον Β. Σόιμπλε.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ARD, χθες την μέρα του Eurogroup και λίγο πριν τις συνομιλίες της Πέμπτης που θα αφορούν την εξεύρεση λύσης για τη χρηματοδότηση της χώρας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε βέβαιος πως η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη στην χώρα μας. “Είμαι σίγουρος ότι ο Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ και όλοι στη Γερμανία θα δείξουν αλληλεγγύη. Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να επιδεινωθεί η κατάσταση”, τόνισε.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως το φάντασμα του εθνικισμού εξαπλώνεται πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υπογραμμίζει πως χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τον ύπνο τους και ζουν σε συνθήκες πείνας κάτι που οφείλεται στους λανθασμένους χειρισμούς της Ευρώπης.
Αναλυτικά και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά από την αρχή ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της, ενώ περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο.

Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν μάλιστα προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερμανία.

“Έξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλούσε ποτέ τα χρέη της. Ωστόσο, ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας”, ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.
“Σε αυτή την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος την μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, όπως οι τριτοκλασσάτοι διεφθαρμένοι τραπεζικοί, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός.

Από τη μεριά της η Bild, απάντησε:

“Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, ωστόσο, δεν έχει επαρκές ρευστό. Αυτό το ήξερε ο Γ. Βαρουφάκης, αυτή ήταν και η λογική της εφημερίδας μας. Ο Βαρουφάκης είναι ανυπόφορος. Συμπεριφέρεται σαν όλοι να πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό της Ελλάδας”.

Η “νέα Τρόικα” στην Αθήνα

“Τώρα όμως και οι δύο πλευρές φαίνεται να βρήκαν έναν συμβιβασμό με τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης μπορεί να ζήσει”, παρατηρεί από την δική της μεριά η die Welt. “Οι πολιτικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα γίνουν στις Βρυξέλλες και παράλληλα τεχνικά κλιμάκια θα σταλούν στην Αθήνα για να έχουν άμεση πρόσβαση σε φορολογικά και δημοσιονομικά στοιχεία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα die Welt, όλα αυτά τα χρόνια γραφειοκράτες της Τρόικας κηδεμόνευσαν τον ελληνικό λαό, τον κατέστρεψαν συστηματικά, του έκοψαν από τον ομφάλιο λώρο από την υγειονομική περίθαλψη, με μια λέξη, τον ατίμωσαν. Ήταν, όπως είπε ο Βαρουφάκης στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο σχολιαστής της die Welt αποδίδει μονομέρεια στους δημιουργούς του. “Την ιστορία γράφουν πάντα οι νικητές, είχε πει ο Βάλτερ Μπένιαμιν, αλλά έχει περάσει πολύ καιρός από τότε. Εκτός αυτού, τότε δεν γνώριζε τη γερμανική δημόσια τηλεόραση. Χθες το βράδυ όμως έτριβε τα μάτια του από την έκπληξη. Διότι, επρόκειτο ακριβώς για το αντίθετο σε ό,τι αφορά τη διάσωση της Ελλάδας. Επρόκειτο για την καταγραφή της ιστορίας αποκλειστικά και μόνο από μέσα από τη αφήγηση των ηττημένων”.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απέφυγε να δώσει λεπτομερή στοιχεία για τη ρευστότητα της χώρας του. Σε αυτήν ακριβώς επικεντρώνεται το σχόλιο της αυστριακής die Presse. O αρθρογράφος της επισημαίνει:

“Μπορεί να ακούγεται παράδοξο για μια χώρα με οξύ χρηματοδοτικό πρόβλημα, αλλά οι Έλληνες που επί χρόνια καταγγέλλουν τη κηδεμονία από την Τρόικα, επανέκτησαν την ελευθερία λήψης αποφάσεων στην πραγματικότητα εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα (…). Στον κύκλο των επαϊόντων έχει ξεσπάσει διαμάχη στο ερώτημα για αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους. Στην πράξη ένα τέτοιο βήμα θα έβαζε σε δυσκολίες εκατομμύρια Ευρωπαίους, αλλά κι αυτό είναι ένα τμήμα της πολυδιακυρηγμένης από την Αθήνα δημοκρατικής αυτοδιάθεσης”.

Πηγή : kartesios.com

2 σχόλια:

  1. Ο χρόνος τελειώνει http://wp.me/pryYN-1Sq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το επαναλαμβανόμενο γλείψιμο στους δολοφόνους ενός λαού είναι τακτικη διαπραγμάτευσης; Φανταστείτε το 1940 να έλεγαν οι Έλληνες για τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι: είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος αλλά κάνει λανθασμένους χειρισμούς!

    Εκτός κι αν δεν θεωρείτε οτι έχουμε γενοκτονία στην Ελλάδα, αλλά "ανθρωπιστική κρίση" από μερικά λαθάκια!

    Όσο ο Μπαρούφας γλείφει και "διαπραγματεύεται, ο κόσμος πηδάει από τα παράθυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή