Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βέβαιη. Μια ψήφος και συνεχίζουμε στην κόλαση


Αναδημοσιεύουμε από kerasiakrinoi.blogspot.gr

Η αισιοδοξία του 2012 αποδείχτηκε λανθασμένη. Στον ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται όλοι, όλοι, από όλες τις μεριές, από την υποτιθέμενη"αριστερά" του μέχρι τη δεξιά, τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια κέντρα εξουσίας. Οι δημοσκοπήσεις δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι πειραγμένες και με ποιες σκοπιμότητες. Το μαύρο μέτωπο συσπειρώνεται πίσω από το λάβαρο του αντικομουνισμού και με εργαλείο την τρομοκρατία. Αν δεν στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι αριστεροί ψηφοφόροι, είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει μπροστά από τη ΝΔ και ως εκ τούτου να διεκδικήσει την κυβέρνηση. 

Όταν τα φώτα του σύντομου προεκλογικού πάρτι σβήσουν, όταν τα αναρίθμητα, χαριτωμένα σποτάκια κομμάτων και κομματιδίων σταματήσουν να προβάλλονται, όταν θα έχουν επιτύχει τον σκοπό τους και έχουν αποσπάσει τη νίκη, έστω και με μια ψήφο μπροστά, τότε θα ξαναβρεθούμε στα σκοτάδια της υπαρκτής πραγματικότητας μας. Τότε όλα τα χαριτωμένα θα ξεχαστούν, τότε θα ξεκινήσουν οι αποστολές e-mail και αλληλογραφίας απαίτησης εξόφλησης φόρων, κατασχέσεων, τότε θα ξαναρχίσουν να κόβονται τα τηλέφωνα και η ΔΕΗ, τότε θα περάσουν όλα τα μέτρα που για λίγο αποσύρθηκαν από τη δημοσιότητα, τότε όλα θα επανέλθουν στην κανονικότητα της φυσικής και ηθικής εξόντωσης των πιο αδύναμων.

Την Κυριακή έχουμε ένα υπερόπλο στο χέρι μας. Εκείνοι που λένε οτι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα, εκείνοι που κρατάνε ίσες αποστάσεις από μια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μια διακυβέρνηση ΝΔ είναι οι ίδιοι που βγαίνουν με σποτ και ομιλίες και ζητάνε την ψήφο μας. Πώς γίνεται; Για να την κάνουν τι; Αν οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα, γιατί τότε συμμετέχουν και γιατί χτυπιούνται για μια ψήφο;

Εμείς πιστεύουμε οτι οι εκλογές, υπό προϋποθέσεις και εφόσον έχουν διαμορφωθεί κάποιοι όροι, και τώρα έχουν διαμορφωθεί αυτοί οι όροι, οι εκλογές αυτές είναι ένα υπερόπλο το οποίο κρατούν οι αδύναμοι στο χέρι τους και πρέπει να το χρησιμοποιήσουν και όχι να ακούσουν διάφορες ύποπτες φωνές και να το πετάξουν στο βρόντο και σε ψήφους "ιδεολογικής καθαρότητας" ή συμβολικής ανταμοιβής σε αγωνιστές των κινημάτων και του δρόμου που όμως ισχυρίζονται οτι δεν έχει σημασία αν έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, έχει όμως σημασία να αποσπάσουν κάποιες ψήφους για λόγους "τιμής". 

Τα όπλα έχουν μια συγκεκριμένη χρήση, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες, έχουν συγκεκριμένη εμβέλεια και κάνουν συγκεκριμένη δουλειά. Τα όπλα δεν είναι λάβαρα, τα όπλα δεν είναι σύμβολα, τα όπλα τα σηκώνεις, σκοπεύεις και πυροβολείς. 
 
Την Κυριακή πρέπει να κάνουμε μια συγκεκριμένη δουλειά με ένα συγκεκριμένο εργαλείο: να επιλέξουμε κυβέρνηση. Και, ευτυχώς, αυτή τη στιγμή έχουμε δυο πολύ διαφορετικές επιλογές. Από τη μια συνεχίζουμε με αυτό που έχουμε και με αυτό στο οποίο θα εξελιχθεί. Από την άλλη έχουμε μια ελπίδα για να αλλάξουν πολλά και δομικά στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή κοινωνία. Αυτό κάνουμε την Κυριακή. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε ιδεολογία, δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, κι αυτό επειδή είναι οριακές οι διαφορές των ποσοστών και άνιση η μάχη από τη μια και από την άλλη πλευρά. Από τη μια υπάρχουν άπειρες εφεδρείες και άπειροι πρόθυμοι και από την άλλη υπάρχει μοναξιά, τραγική απομόνωση. 
 
Την Κυριακή παίζεται η επιβίωσή μας και όχι καμιά πολυτέλεια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για αποχρώσεις και δεν είναι στην κάλπη που κρίνονται αυτές. Τα κινήματα κρίνονται στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους και η κεντρική πολιτική, αν κάποιος θέλει να την ασκήσει, κρίνεται στην κάλπη. 
 
Ειδικότερα αυτή η συγκυρία φέρνει στο χέρι του καθενός μας μια πολύ κρίσιμη δυνατότητα και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε. Ο καλύτερος δούλος είναι ο ανόητος και κοιμισμένος με διάφορους τρόπους έτσι ώστε ακόμα και όταν του δίνουν στο χέρι το κλειδί της φυλακής του, να μην το πιστεύει, να μην το αναγνωρίζει και να το πετάει, χάνοντας έτσι την ευκαιρία της ελευθερίας. Και ο καλύτερος δούλος είναι αυτός που έχει αφομοιώσει την υποταγή, που του έχουν κάνει την ήττα ιδεολογία, που του έχουν κάνει την ήττα ταυτότητα και όταν του ανοίγεται μια πόρτα προς τη νίκη, δεν τολμά να κάνει το βήμα. 
 
Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, όσοι είμαστε από την πλευρά του λαού. Θα είναι μια μεγάλη, μια τεράστια νίκη, ότι κι αν σας λένε διάφοροι. Θα είναι μια τεράστια νίκη και αυτό αποδεικνύεται από το πόσα σκυλιά έχουν ξαμολυθεί από όλες τις μπάντες, από όλο τον κόσμο και τρομοκρατούν και εκβιάζουν και διαστρεβλώνουν και συκοφαντούν και χυδαιολογούν και σαμποτάρουν και στήνουν κόμματα και κομματίδια και όλα τους τα κανάλια πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Εμείς θα ψηφίσουμε αυτόν που όλοι οι άλλοι πολεμούν, γιατί είναι αυτοί όλοι οι ίδιοι που μας δολοφονούν αργά και σταθερά, μέρα τη μέρα και ώρα την ώρα. 
 
Στην κάλπη θα χρησιμοποιήσουμε με τέχνη και σκέψη το όπλο του διαθέτουμε. Στις 26 μπορούμε να κάνουνε όλα τα άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου