Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ποιά είναι τα κέρδη της Γερμανίας από την κατασκευασμένη "κρίση χρέους" της Ελλάδας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται οτι "ο μέσος Γερμανός καταβάλει κόστος για την ελληνική πανωλεθρία", κόστος που πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Σε συνέντευξή του προς το BBC και απευθυνόμενος προς τους Γερμανούς δηλώνει ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώσατε αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι πληρώσατε πάρα πολλά. Πληρώσατε 240 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια. Αυτό που δεν αντιληφθήκατε είναι το γεγονός ότι λιγότερα από το 10% αυτών των χρημάτων έφτασαν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα πήγαν στους πιστωτές, σε μια μαύρη τρύπα χρέους που είναι μη βιώσιμο.»

Αυτή είναι η αλήθεια ή μήπως, αντίθετα, αλήθεια είναι αυτά τα οποία είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ που παρουσίασε το 2012 το Γερμανικό κανάλι ARD και εξηγούσε πόσα κέρδισε και όχι πόσα έχασε η Γερμανία από την Ελληνική κρίση που συμπίπτει με την κρίση του ευρώ.

Το 2012 το ντοκιμαντέρ αυτό το προβάλλουν από την ενημερωτική εκπομπή τους και οι τότε δημοσιογράφοι της ΝΕΤ Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη.

Ο Γάννης Δραγασάκης, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης πρέπει άμεσα να απαντήσει πού βρίσκεται η αλήθεια. Ποιό είναι το ύψος του ελληνικού χρέους και ποιά είναι τα ποσά που έχουν δανείσει τη χώρα τα λεγόμενα "κράτη πιστωτές" μέσω του PSI της κυβέρνησης Παπαδήμου - Βενιζέλου το 2012.


Πηγή video και παραπομπών : kerasiakrinoi.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου