Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε διάθεση "συνεννόησης" με το Σαμαρά όπως ισχυρίζεται ο Γιάννης Μπαλάφας;




















Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Μπαλάφας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα, ο  Γιάννης Μπαλάφας μέλος της τάσης του ΣΥΡΙΖΑ "Πλατφόρμα 2010 "(Παπαδημούλης, Μπαλάφας, Δούρου, Πουλάκης) δήλωσε πως :

"Αν αλλάξουν πολιτική, τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής τους που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, τότε αλλάζουν πολλά πράγματα".

Ολόκληρο το απόσπασμα της συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα όπως δημοσιεύεται στο site του tovima.gr και με ηχητική απόδοση είναι το ακόλουθο:

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα

«Αν ο πρωθυπουργός πάρει πρωτοβουλία και καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που θα έπρεπε να το έχει κάνει εδώ και καιρό – θα ανταποκριθεί. Για οποιοδήποτε θέμα. Ιδιαίτερα αν ο πρωθυπουργός τον καλέσει να συζητήσουν τα μείζονα εθνικά θέματα, ο Τσίπρας θα του πει ότι δεν συζητάει; Ίσα-ίσα, που εγκαλούμε τον πρωθυπουργό γι’ αυτό…
Προφάσεις εν αμαρτίαις (αυτά που λέει η κυρία Βούλτεψη). Κάποια στιγμή, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ο Νίκος (Παππάς) είπε και αυτό (ότι δηλαδή θα πάει ο Τσίπρας στον Σαμαρά και θα του ζητήσει να παραιτηθεί). Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ας πάρει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός, που έπρεπε να την έχει πάρει εδώ και καιρό. Και ας βάλει όποιο θέμα θέλει. Ας καλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ας καλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ας έρθει στη Βουλή να ενημερώσει, ας καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι έχει; Αγοραφοβία; Ή βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία; Και κάνω πρόβλεψη εκ του ασφαλούς: ότι ο Σαμαράς δεν θα πάρει καμία πρωτοβουλία, διότι φοβάται. Τρέμει! Γιατί είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να το συζητήσει ότι μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός σε πέντε μήνες. Αν αλλάξουν πολιτική, τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής τους που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, τότε αλλάζουν πολλά πράγματα.»

Αυτή η άποψη του Γιάννη Μπαλάφα είναι μια κρυφή άποψη του ΣΥΡΙΖΑ την οποία δεν γνωρίζουμε;

Δηλαδή : Το ότι ο Γιάννης Μπαλάφας και ίσως και η τάση στην οποία μετέχει, ισχυρίζεται πως αρκεί μια συμφωνία σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους με το Σαμαρά και την κυβέρνησή του για να υπάρξει μια "αλλαγή σε πολλά πράγματα" στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ - Σαμαροβενιζέλου, είναι θέση την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Εντέλει.

 Ή ο Γιάννης Μπαλάφας κινείται εκτός των αποφάσεων του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να ταξιδέψει καλύτερα πρός "ποτάμι" μεριά, ή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφανώς και λάθρα διολισθήσει προς "εθνικές στρατηγικές" και θα πρέπει να ανασυστήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις ψηφισμένες αρχές του πρόσφατου ιδρυτικού συνεδρίου.

Η συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου