Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Τί γυρεύει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του νεοφιλελεύθερου κόμματος "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ";























Φωτογραφία από tovima.gr


Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; (Οι πονηροί αποφεύγουν τις κακοτοπιές)

Όταν η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στις 24.6.2014 αποφάσισε με ενδεικτική ψηφοφορία χωρίς να γίνει καταμέτρηση μεταξύ άλλων το παρακάτω :

"Δεν έχουμε προσδοκίες για προσέλευση στο αντιμνημονιακό μπλοκ, στην αντιμνημονιακή ριζοσπαστική δημοκρατική συσπείρωση, από τον οργανωμένο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, και συγκεκριμένα από το ΠΑΣΟΚ, αφού έχει ενταχθεί εδώ και πολλά χρόνια στο νεοφιλελεύθερο (και μνημονιακό ως εκ τούτου) μπλοκ και αποτελεί τμήμα του αντιπάλου πολιτικού σχεδίου.

Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις και τα πρόσωπα που απεγκλωβίζονται από τις μνημονιακές πολιτικές και τους καλούμε να συναντηθούμε στους κοινωνικούς αγώνες και τις πολιτικές διεργασίες της Αριστεράς.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους παραπάνω συνολικά και στον καθένα ξεχωριστά. Χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς, αλλά και με την αποφασιστικότητα που μας επιβάλει η κρίσιμη ιστορική συγκυρία να προχωρήσουμε μπροστά. Και τους καλούμε όλους, χωρίς συνδιαλλαγές και υποσχέσεις, να κάνουν το αυτονόητο βήμα, να αναλάβουν το μερίδιο της ιστορικής ευθύνης που τους αναλογεί."
Ολόκληρη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 24/6/14
http://left.gr/news/i-apofasi-tis-kentrikis-epitropis-toy-syriza#sthash.807cUgDL.dpuf

εννοούσε πως στις αντιμνημονιακές δυνάμεις συμπεριλαμβάνεται και το νεοφιλελεύθερο κόμμα των καναλαρχών, "το ποτάμι"  του Σταύρου Θεοδωράκη;

Στο άρθρο μας της 21ης Μαϊου 2014 με τίτλο: Σταύρος Θεοδωράκης : Επίδοξος επιβήτορας και εχθρός της δημοκρατίας περιγράφαμε τα αυτονόητα σχετικά με το χαρακτήρα του μορφώματος "το ποτάμι". Δεν περνούσε ωστόσο τότε απ' το μυαλό μας πως θα φτάναμε ποτέ στο σημείο να προσκαλεί ο ίδιος ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον άνθρωπο της χούντας των καναλαρχών σε συμπόρευση. Τί είδους συμπόρευση; Προς τα πού;

Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Βίτσα εδώ , εδώ, και από "το ποτάμι" εδώ

Όταν καλούμε την κοινωνία να αντισταθεί στον αφανισμό τί εννοούμε;

Συμμαχία ακόμη και με τον εχθρό της; Και το μήνυμα που στέλνουμε ποιό ακριβώς είναι;

"με τα καθάρματα ενάντια στα καθάρματα;"

Αν έτσι κατανοεί το "αντιμνημονιακό μπλόκ" η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μήπως να έκανε πρόσκληση και στον Σαμαρά τον ίδιο για να είναι σίγουρη για την μελλοντική της εκλογική νίκη;

Μη μας ξεγελάει η παρουσία και ο χαιρετισμός του ΚΚΕ (Xριστίνα Παναγιωτακοπούλου -Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ) στο ίδιο αυτό συνέδριο του "το ποτάμι".

ΝΑΙ. Χαιρέτησε και το κκε στο συνέδριο του μονοπωλίου των καναλαρχών (ως πρώην καναλάρχης με offshore συναλλαγή για την πώληση του 902, το δικαιούται).

Δείτε την τοποθέτηση του κκε από το site του "το ποτάμι":

 
Το ΚΚΕ ωστόσο είναι μέρος του καθεστώτος. Και έχει κάθε λόγο να χαιρετήσει την ίδρυση του νέου κόμματος "το ποτάμι" μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαναρωτάμε, τί δουλειά είχε εκεί;

Τί σχέση έχουν οι πρωτοβουλίες (;) του γραμματέα με τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ;

Από την απόφαση του Συνεδρίου
Ολόκληρη η παράγραφος για τις συνεργασίες.

15. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην πρότασή του για συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της ριζοσπαστικής οικολογίας, μια πρόταση που βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδίου για την Κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι σαφές ότι στις σημερινές έκτακτες συνθήκες δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου οι ηγεσίες της Αριστεράς κατανοήσουν την ανάγκη της ενότητας και της ενωτικής δράσης. Ταυτόχρονα, όμως, δηλώνουμε πρόθυμοι ανά πάσα στιγμή, σήμερα και αύριο, πριν ή μετά τις εκλογές, να ανοίξουμε ένα διάλογο και να προχωρήσουμε σε βήματα ενότητας για την ανατροπή της καταστροφής και τη στήριξη της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς.

Ολόκληρη η απόφαση του συνεδρίου:

Η άποψή μας είναι πως ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του δεν εκφράζει τη συλλογική βούληση του κόμματος όπως αυτή αποτυπώθηκε στις αποφάσεις του πρόσφατου ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η παραίτησή του είναι η μόνη καταστατικά ορθή διέξοδος.

2 σχόλια:

  1. Αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακόμα καλύτερα εδώ:

    http://www.efsyn.gr/?p=211572

    Ψαριανός: Μαζί θα προχωρήσουμε

    «Η πιο σημαντική διαχωριστική γραμμή έχει να κάνουν με αυτούς που διαθέτουν την κοινή λογική και με αυτούς που δεν τη διαθέτουν. Μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν όχι γιατί μας το είπανε κάποιοι δυνάστες αλλά απλώς γιατί πρέπει», ανέφερε στην ομιλία του ο Γρηγόρης Ψαριανός.

    Χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «Κατσαπλιαδιστάν», επισήμανε ότι «πρέπει να συναντηθούμε άνθρωποι που θέλουμε να κάνουμε αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες».

    «Όπως είχε πει ο Μεγάλος, μαζί θα προχωρήσουμε», κατέληξε ο κ. Ψαριανός.

    Μπουτάρης: Χωρίς βαρίδια και εξαρτήσεις από το παρελθόν

    Αν και δεν παραβρέθηκε στο συνέδριο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό.

    «Με τον Σταύρο Θεοδωράκη, και τώρα πια πιστεύω και με το Ποτάμι, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον αυτού του τόπου. Βάζουμε παρόμοιες προτεραιότητες για το τι πρέπει να αλλάξει για να πάει η χώρα μπροστά», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε:

    «Η πιο σημαντική συμβολή του Ποταμιού στην ελληνική πολιτική ζωή είναι ο μεταρρυθμιστικός αέρας που φέρνει. Χωρίς να έχει βαρίδια και εξαρτήσεις από το παρελθόν, μπορεί να προχωρήσει πολλές από τις καινοτόμες ιδέες που προτείνουν τα μέλη του»

    Τατσόπουλος: Θα εκφράσει το 51% του λαού

    «Το Ποτάμι στη Βουλή θα είναι για να εκφράσει τη μεγάλη συμμαχία και το 51% του ελληνικού λαού», τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

    «Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 20ού αιώνα ήταν το διαζύγιο του φιλελευθερισμού με τον σοσιαλισμό. Χαίρομαι που το Ποτάμι προσπαθεί να φέρει κοντά τους προοδευτικούς φιλελεύθερους με τους μεταρρυθμιστές αριστερούς», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή