Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δημήτρης Μπάτσης : Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα (pdf)





Σήμερα το βιβλίο του Δημήτρη Μπάτση βρίσκεται κλειδωμένο από τα "δικαιώματα" κερδοσκοπίας του εκδοτικού οίκου "ΚΕΔΡΟΣ" ο οποίος μπλόκαρε την ανάρτησή μας στο scribt.

Μπορείτε ωστόσο να κατεβάσετε και να διαβάσετε το βιβλίο σε pdf από τον παρακάτω σύνδεσμο :
Επίσης μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ :

30 Μάρτη 1952 - 30 Μάρτη 2016

Δ. Μπάτσης 64 χρόνια από την εκτέλεσή του.

«Η εργασία μου αυτή γράφτηκε με την βέβαιη προοπτική, πως παρ' όλα τα εμπόδια και παρ' όλες τις πολύμορφες επεμβάσεις, ο Ελληνικός Λαός, που πάντα αγωνίζεται ηρωικά, θα ανοίξει και πάλι με τον αγώνα του διάπλατα τον δρόμο, για μια ελεύθερη δημοκρατική ανοδική πορεία, και θα αρχίσει, με τον ίδιο ενθουσιασμό, με την ίδια ορμή και αυτοθυσία, να χτίσει την ερειπωμένη από την ναζιστοφασιστικη κατοχή και τον οικτρό εμφύλιο, πατρίδα.

Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη μόνον τότε που η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από το Λαό και για το Λαό.

Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει ο δρόμος για να λυτρωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας.

Και ο δρόμος αυτός μας οδηγεί στην ορθολογιστική οργάνωση και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, στη δημιουργία ανώτερης τεχνικής βάσης, στη γοργή συσσώρευση των οικονομικών μέσων για ν' ανθήσει και σ' εμάς γερή, προοδεμένη κοινωνική ζωή. Μόνον τότε θα δημιουργηθούν και θα εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για μια ακόμα πιο ψηλή κοινωνική επιδίωξη: τη σοσιαλιστική κοινωνία.

Για το χτίσιμο αυτής της νέας Ελλάδας δουλεύουν σήμερα, μέσα σε τραγικές πραγματικά συνθήκες και αψηφώντας κάθε κίνδυνο, όλοι οι επιστήμονες που βλέπουν μπροστά, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι των επιστημών, πλάι και μαζί με τον αδάμαστο Ελληνικό Λαό, προσφέροντας ακόμη και την ζωή τους, ότι πολυτιμότερο δηλαδή έχουν, προσπαθώντας έτσι να στεριώσουν, όσο το δυνατό περισσότερο, την νίκη του.

Σε όλους αυτούς τους πραγματικούς ηρωικούς αγωνιστές, προσφέρω και εγώ την μικρότατη αυτή συμβολή.

Δημήτρης Μπάτσης


Αθήνα, ΕΜΠ , Ιούνιος 1947»

12 σχόλια:

  1. Σπουδαίο! Ευχαριστούμε! Θα βάλω μόνιμο λινκ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως μπορώ να το κατεβάσω; Μπερδέυτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πατώντας στο link https://drive.google.com/file/d/0B-6_L8q1CAqidEVRWlNVMzBKSXM/view?usp=sharing μπορείς να το κατεβάσεις... το Google λέει ότι δεν μπορεί να το σκανάρει για ιούς, αλλά μπορείς να το κατεβάσεις χωρίς σκανάρισμα.

      Διαγραφή
  3. Το κατεβάζετε από εδώ:

    http://libgen.org/get.php?md5=6125bf99baf68bf65d6ed3e13de29308

    'Ομως! Υπάρχει ένα ζήτημα...
    Το βιβλίο δεν είναι σε .pdf αλλά σε μορφή .djvu και νομίζω πως δεν το ανοίγει ο acrobat reader.
    Γι'αυτό...προτείνω να κατεβάσετε την portable έκδοση του SumatraPDF που εκτός από .djvu ανοίγει ePub, MOBI, CHM, XPS, CBZ, CBR και φυσικά .pdf. Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση, μπορεί να αποθηκευτεί και σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο (π.χ. στικάκι usb ) μαζί με τη συλλογή των Ebook σας και να τρέξει σε οποιοδήποτε υπολογιστή (με Windows εννοείται).

    https://kjkpub.s3.amazonaws.com/sumatrapdf/rel/SumatraPDF-3.0.zip

    Να σημειώσω επίσης πως στην αρχική σελίδα του http://libgen.org υπάρχει φόρμα αναζήτησης με αποτελέσματα σε Έλληνες συγγραφείς και τίτλους (αλλά και μεταφράσεις) αρκούντως εντυπωσιακά...
    Καλή μελέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα κυρίες / κύριοι,
    Ευτυχισμένη χρονιά σε όλους. Για το νέο έτος, να πραγματοποιήσει τα έργα σας και να εξοφλήσει τα χρέη σας. Πάρτε τα δάνειά σας σε όλη την ασφάλεια. Δεν θα πρέπει να δικαιολογήσει τον εαυτό σας για τη χρήση του δανείου σας.
    Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

    Email: dimipais13@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή