Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΙΧ ΦΡΟΜ - η τέχνη της αγάπης (ολόκληρο το βιβλίο)


«Η αγάπη», γράφει ο Έριχ Φρομ, «είναι η μόνη ικανοποιητική απάντηση στο πρόβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης». 

Ωστόσο, οι πιο πολλοί από μας είναι ανήμποροι ν’ αναπτύξουν την ικανότητά τους για αγάπη σε βαθμό τέτοιο, που η αγάπη να είναι σύνθεση ωριμότητας, αυτογνωσίας και θάρρους. Η τέχνη της αγάπης, όπως κάθε άλλη τέχνη, απαιτεί εξάσκηση και συγκέντρωση. Περισσότερο όμως από κάθε άλλη τέχνη, απαιτεί διόραση και κατανόηση. 

Σ’ αυτό το καταπληκτικό βιβλίο, ο δρ. Φρομ ερευνά την αγάπη απ’ όλες τις πλευρές. Όχι μόνο τη ρομαντική αγάπη, που περιβάλλεται από τόσες πλάνες, αλλά και την αγάπη των γονιών για τα παιδιά, την αδελφική αγάπη, την ερωτική αγάπη, την αγάπη για τον εαυτό μας και την αγάπη για το Θεό. 

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Πηγή: Πολιτικό Καφενείο.

Στη μνήμη του αγωνιστή Παναγιώτη Βήχου και της σπουδαίας προσφοράς του.



59 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του (1956) και 37 χρόνια από την ελληνική του έκδοση (1978) το βιβλίο του Εριχ Φρόμ "η τέχνη της αγάπης" βρίσκεται ακόμα υπό το copyright των εκδοτών.

Η ψηφιακή μας αναδημοσίευση κλασικών πλέων έργων σαν τα έργα του Φρομ, έργων που αποτελούν συλλογική κληρονομιά της ανθρωπότητας, δεν ανταγωνίζεται εμπορικά την αξιέπαινη προσπάθεια έκδοσής τους σε καιρούς μάλιστα δύσκολους και καχεκτικούς για την πρωτοπόρα σκέψη.

Θεωρούμε συνεπώς άστοχη και υπερβολική την προσφυγή μετά από 37 χρόνια στην λογοκρισία και την απαίτηση να διακοπεί η ανάρτηση του κειμένου σε ψηφική μορφή στην πλατφόρμα scribd.

Αλήθεια για πόσους αιώνες κλειδώνουν τα κείμενα του παγκόσμιου πολιτισμού από τους εκδοτικούς οίκους τους εντεταλμένους στη διάδοσή τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου