Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας" - Η πρώτη μέρα της υπεράσπισης της ΕΡΤ - Γιώργος Αυγερόπουλος (video)


Το 9λεπτο μίνι-ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

 Ο Γιώργος Αυγερόπουλος αναφέρει στο σημείωμά του: 

"Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. 

Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε. 

Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORÁ - From Democracy to the Market, και αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORÁ θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014. 

Πολλούς Χαιρετισμούς
Γιώργος Αυγερόπουλος
Δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ "Εξάντας"
Πηγή: exandasdocumentaries.com

Με νέο ρεσάλτο επιχειρούν ο Βενιζέλος και o Κουβέλης να αναβαθμίσουν τις απολαβές τους από τη συμμετοχή τους στην τρικομματική συγκυβέρνηση. 

Αυτή τη φορά εκμεταλλευόμενοι το παλλαϊκό κύμα υπεράσπισης της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης επιδιώκουν απροκάλυπτα όχι φυσικά να σώσουν την ΕΡΤ αλλά να ισχυροποιήσουν τον απαξιωμένο ρόλο τους και να σώσουν το τομάρι τους εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές της ΕΡΤ την οποία ωστόσο έχουν από κοινού, και οι τρείς, αποφασίσει να αφανίσουν.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ανοιχτή φασιστική εκτροπή.

Ολοι στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και σε όλα τα περιφερειακά μέγαρα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, σήμερα Πέμπτη 20.6.2013

Να "υποδεχτούμε" τις αποφάσεις της τριανδρίας όπως τους αξίζει : 
γράφοντάς τες στα παλιά μας τα παπούτσια! 

Όπως την πρώτη μέρα έτσι και σήμερα 
θα γίνουμε εμείς η ασπίδα της δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ θα παραμείνει ανοιχτή 
και η τρικομματική τυραννία θα πέσει.



exandasdocumentaries.com#sthash.9gqeDn3O.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου