Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σλάβοϊ Ζίζεκ, Αλέξης Τσίπρας, Κώστας Δουζίνας - “Η καρδιά των λαών της Ευρώπης χτυπά στην Ελλάδα” (Όλες οι Ομιλίες σε video)

Στο κατάμεστο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιούνη 2012 η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με θέμα “Η καρδιά των λαών της Ευρώπης χτυπά στην Ελλάδα” και ομιλητές τους Σλάβοϊ Ζίζεκ, Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Δουζίνα.


Παρακολουθήστε στη συνέχεια τα video με τις ομιλίες των Κώστα Δουζίνα, Σλάβοϊ Ζίζεκ και Αλέξη Τσίπρα.


 

Κώστας Δουζίνας

« Η Αριστερά στη σχέση της με τα τρία σημεία: Ελευθερία, Ισότητα, Δημοκρατία, είναι αυτή που εκφράζει σήμερα το πνεύμα του Διαφωτισμού».

«Έχουμε ραντεβού με την Ιστορία και δεν μπορούμε  να το χάσουμε».
 
  Κώστας Δουζίνας - ΣΥΡΙΖΑ - Μουσείο Μπενάκη 3.6.2012 (Μέρος1/2)
 
 Πηγή: για την κοινωνική αριστερά

Κώστας Δουζίνας - ΣΥΡΙΖΑ - Μουσείο Μπενάκη 3.6.2012 (Μέρος 2/2)

Πηγή: για την κοινωνική αριστερά


Παρακολουθήστε την ομιλία του Σλαβοϊ Ζίζεκ

Πηγή: RED Notebook


Σλάβοϊ Ζίζεκ

«Ο Σύριζα, λέγεται, ότι δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία να κυβερνήσει. Ναι. Συμφωνώ. Δεν έχει την εμπειρία να οδηγεί μια χώρα σε πτώχευση, δεν έχει εμπειρία στην εξαπάτηση ούτε και στην κλοπή. Αυτό, μας φέρνει στο παράλογο της πολιτικής του Ευρωπαϊκού κατεστημένου. Πρεσβεύουν και κηρύττουν την καταβολή των φόρων, είναι κατά των πελατειακών σχέσεων και βάζουν όλες τις ελπίδες τους μαζί, πάνω σ’ έναν συνασπισμό δύο κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο των πελατειακών σχέσεων».

«… Τελικά, υπάρχει και η εξαίρεση. Εσείς. ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πραγματικό θαύμα. Ένα ριζοσπαστικό αριστερό κίνημα, το οποίο βγήκε από τη βολική του θέση της περιθωριακής αντίστασης και με θάρρος σηματοδότησε την ετοιμότητά του να κυβερνήσει. Γι αυτό, πρέπει να τιμωρηθείτε…»

«Ξέρω ότι το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, πλησιάζει το αδύνατο. ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η τρέλα της ακραίας αριστεράς αλλά η φωνή της ρεαλιστικής, της πραγματιστικής λογικής που αντισταθμίζει την τρέλα της ιδεολογίας της αγοράς».

«Οι επικριτές σας, οι ψευτοριζοσπαστικοί επικριτές σας, σας λένε ότι η κατάσταση δεν είναι ακόμα ώριμη για μια πραγματική κοινωνική αλλαγή, ότι αν τώρα αναλάβετε την εξουσία, προσπαθήσετε να την αναλάβετε και την αναλάβετε, απλώς θα βοηθήσετε το σύστημα, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό. Νομίζω ότι αυτό λένε οι άνθρωποι από το ΚΚΕ, που είναι το κόμμα των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, επειδή ξέχασαν να πεθάνουν».
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας

«Εάν σήμερα, εμείς εδώ στην Ελλάδα, δίνουμε έναν αγώνα για επιβίωση, τον δίνουμε φυσικά και για λογαριασμό των επόμενων γενεών των Ελλήνων και των Ελληνίδων αλλά τον δίνουμε και για λογαριασμό των λαών της Ευρώπης. Είναι ένας αγώνας για την υπεράσπιση της Ευρώπης από τη χειραγώγηση της αγοράς».

«Στις 17 του Ιούνη θέλουμε η ελπίδα να νικήσει το φόβο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου