Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Συστράτευση για τον ΣΥΡΙΖΑ στις 17 - Αυτή η μάχη είναι ταξική!


Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο Κεράσια και Κρίνοι

Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Όπως δήλωσε, παρουσία των τηλεοπτικών καναλιών, μια γριούλα τον πλησίασε και του είπε: "δεν με πειράζει που μου κόψανε τη σύνταξη, δεν με νοιάζει που δεν έχω φάρμακα, αλλά να μην μπορώ να πάω στο περίπτερο;"

Θα επιτρέψουμε σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν, που οδήγησαν αυτή τη χώρα στο γκρεμό, να ξανακυβερνήσουν, με ανανεωμένη εντολή και με το αδιαμφισβήτητο δημοκρατικό άλλοθι στα χέρια τους; Αν, εδώ και δυόμιση χρόνια, από το χειμώνα του 2010, με όλο τον ελληνικό λαό στους δρόμους και τις πλατείες, με οριακές πλειοψηφίες στη Βουλή, δεν δίστασαν να μας οδηγήσουν στη λαιμητόμο των Μνημονίων και να πάρουν τα σκληρότερα και πιο βάρβαρα μέτρα που έχει πάρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση, τώρα, μετά από αυτή τη γενοκτονία, με μια νέα εντολή από την κάλπη, θα μας αποτελειώσουν χωρίς δισταγμό. Εκτελούν εντολές, είναι αδίστακτοι, δεν θα σταματήσουν πουθενά.

Πρέπει να τους σταματήσουμε οριστικά, να τους στείλουμε στις σπηλιές όπου ανήκουν.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου πρέπει να ξαναεπαναλάβουμε πιο δυνατά και καθαρά, το τεράστιο βήμα που κάναμε στις 6 Μαΐου. Να ξαναστείλουμε ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, πως δεν φοβόμαστε και δεν υποτασσόμαστε, πως δεν περνά η τρομοκρατία και ο φασισμός. Να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζικά, ανεξάρτητα από διαφωνίες και ενστάσεις. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που ανοίγει δρόμους ελπίδας και πιθανότητες επιβίωσης.

Αυτή η μάχη είναι ταξική. Είναι προφανές, από τις δηλώσεις παγκοσμίως και στο εσωτερικό, ποιες δυνάμεις δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Η λάσπη, η συκοφαντία, τα επικοινωνιακά ευρήματα με στόχο τη σπίλωση και δυσφήμηση του, είναι τόσα πολλά που δεν χωρά αμφιβολία οτι έχει στηθεί μια μηχανή με στόχο την εκλογή της ΝΔ στην πρώτη θέση. Και βλέπουμε ποιοι συμμετέχουν σε αυτή τη μηχανή. Είναι όσοι τόσα χρόνια προπαγανδίζουν το μνημόνιο ως τη μόνη σωτηρία μας, αυτοί που μας κοροϊδεύουν και μας λένε οτι, την ώρα που κάποιοι ζουν με χλιδή και αμύθητο πλούτο, εμείς θα πρέπει να πεθάνουμε! 

Η εκλογική αναμέτρηση δεν έχει κριθεί και δεν είναι εύκολη. Δεν πρέπει να εφησυχάσει κανένας δημοκράτης εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, νέος. Οι δυνάμεις των μνημονίων έχουν συσπειρωθεί και τα δίνουν όλα σε αυτόν τον αγώνα, γύρω από τη ΝΔ που μπορεί ακόμα να τους ξελασπώσει, ενώ το ΠΑΣΟΚ κάηκε. Παίζουν όλα τα χαρτιά, όπως και αυτό της βίας και του τρόμου, της Χ.Α. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να μην πάμε στις κάλπες ή να πάμε ελαφριά τη καρδία και να ρίξουμε εύκολα μια ψήφο συνείδησης. Δεν πρόκειται περί αυτού εδώ, πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας. Θα αφήσουμε το κράτος στα χέρια αποδεδειγμένων δολοφόνων, ή θα το δώσουμε σε ανθρώπους που προέρχονται από την αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο, από εμάς, ανθρώπους που όλα τα χρόνια ήταν στους δρόμους και τις απεργίες;

Αυτή είναι μια κρίσιμη μάχη που δεν πρέπει να χαθεί. Αν χαθεί, εμείς όλοι θα είμαστε στη χειρότερη θέση που βρεθήκαμε ποτέ, χωρίς ελπίδα, χωρίς προοπτική, χωρίς κανένα εργαλείο και επιχείρημα, έρμαια των όρνιων, των διεθνών τοκογλύφων και εκβιαστών. Καμιά επιστροφή δεν θα μπορέσει να υπάρξει για μας αν εγκρίνουμε με την ψήφο μας τον αφανισμό της ελληνικής κοινωνίας. Αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, κομμουνιστές, πρέπει να ψηφίσουν τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα τους δώσει το δικαίωμα την επαύριο των εκλογών, να παλεύουν από μια καλύτερη θέση, που δεν θα βγάζει τα όπλα να δολοφονεί διαδηλωτές όπως θα κάνει μια κυβέρνηση του μνημονίου έτσι και επανεκλεγεί. Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα πάρουν αυτοί οι φασίστες: δολοφονείτε τον κόσμο με κάθε τρόπο: κόψτε του το μισθό και τη σύνταξη, αφανίστε τα δημόσια νοσοκομεία, κλείστε τα σχολεία, σκοτώστε όποιον διαμαρτύρεται.

Αν εκλεγεί η ΝΔ την επόμενη μέρα θα γίνει μακελειό σε αυτή τη χώρα. Οι χρυσαυγίτες θα τριγυρνάνε ανενόχλητοι και θα μας σφάζουν, με την αγαστή συνεργασία της αστυνομίας, στην οποία καμιά μεταρρύθμιση και εκδημοκρατισμός δεν πρόκειται να επιχειρηθεί. Αντίθετα, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί δεν θα μπορεί και να κάνει αλλιώς, γιατί τέτοιες είναι οι ιδεολογικές του αναφορές και ο κόσμος του.

Να δούμε τώρα ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Ο αγώνας δεν σταματά ποτέ, αλλά αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω. Αλλιώς γυρίζουμε πίσω, 500 χρόνια πίσω, όπως είπε και ένα από τα παρολίγον θύματα του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Η κοινωνία θα αφανιστεί αν χάσουμε αυτή τη μάχη και μαζί θα πάρουμε στο λαιμό μας τους λαούς της Ευρώπης που, σιγά σιγά θα ζήσουν και αυτοί ένας ένας  τον ίδιο εφιάλτη.

Ακόμα κι αν ένα εκλογικό αποτέλεσμα είχε μόνο συμβολική σημασία, ακόμα και τότε, θα έπρεπε να συστρατευθούμε όλοι για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και να ακουστεί αυτή η είδηση στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη. Πολύ περισσότερο που δεν πρόκειται απλά και μόνο για συμβολισμό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσάψει κανείς διάφορα πράγματα ίσως, αλλά δολοφόνοι δεν είναι, σαν τους άλλους. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου τώρα. Τις ιδεολογικές μας διαφορές θα τις διαχειριστούμε  και θα τις λύσουμε , αλλά πρέπει προηγουμένως να είμαστε ζωντανοί!

Συστράτευση για τον ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιουνίου. Η ΝΔ  δεν πρέπει να είναι πρώτο κόμμα. Αυτή η μάχη είναι ταξική, είναι μάχη επιβίωσης ή αφανισμού!
Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

1 σχόλιο: