Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Χιλιάδες λαού αποχαιρέτησαν τον αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα - Οι πολιτικές ομιλίες της κηδείας (video)



Ο Δημήτρης Χριστούλας, αγωνιστής της αριστεράς, συνταξιούχος φαρμακοποιός, ετών 77, έβαλε τέλος στη ζωή του, με όπλο, την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο σημείωμα με το οποίο εξηγεί τους πολιτικούς λόγους της αυτοκτονίας του, ο Δημήτρης Χριστούλας, γράφει τα παρακάτω λόγια:

(Ο Δημήτρης Χριστούλας σε φωτογραφία που δημοσιεύουν σήμερα οι Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα
Αγαπητή Erentira σε ευχαριστούμε που "έδωσες πρόσωπο στον αγαπημένο μας νεκρό, τον κύριο Δημήτρη" όπως τον λές. Κανείς δεν θα τον ξεχάσει.)

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι' αυτήν.

Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)»

Η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα, τελέστηκε στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, παρουσία χιλιάδων συναγωνιστών και φίλων του. 

Ακολουθούν οι πολιτικές ομιλίες



Οι πολιτικές ομιλίες στην μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα ξεκίνησαν με την ανάγνωση επιστολής που απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης



Η Ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, προσωπική φίλη του Δημήτρη και της οικογένειάς του, πήρε στη συνέχεια το λόγο.


Ο Κωνσταντίνος Λουράντος είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μέλος του οποίου ήταν ο Δημήτρης Χριστούλας έως την συνταξιοδότησή του.



Ο Μιχάλης, μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, περιγράφει την γνωριμία του με τον Δημήτρη Χριστούλα κατά τη διάρκεια των πολύμηνων κινητοποιήσεων του λαού της Αθήνας την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011 και την από κοινού συμμετοχή τους στην κατάληψη της Πλατείας Συντάγματος.



Η Έμμυ Χριστούλα, η κόρη του Δημήτρη, απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό πρός τον πατέρα της και σύντροφο, όπως τον αποκαλεί, αγωνιστή και ηρωικό αυτόχειρα.



Ο Δημήτρης Κλεφτοδήμος, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, του οποίου μέλος ήταν επίσης και ο αυτόχειρας αγωνιστής, αποχαιρετά τον φίλο και συναγωνιστή του Δημήτρη Χριστούλα.



Ο Αποχαιρετισμός

Σύρος αγωνιστής, ο οποίος μίλησε στο τέλος της τελετής, εξέφρασε την συμπαράστασή του στο λαό της Ελλάδας και σε μια συγκινητική ένδειξη Διεθνιστικής Αλληλεγγύης τοποθέτησε τη Συριακή σημαία στο φέρετρο του Δημήτρη Χριστούλα



Μετά το τέλος της Πολιτικής Κηδείας του Δημήτρη Χριστούλα, οι συγκεντρωμένοι συναγωνιστές και φίλοι του, πραγματοποίησαν αυθόρμητη διαδήλωση πρός την Πλατεία Συντάγματος η οποία και κατέληξε στο "Δέντρο του Δημήτρη".





Ευχαριστούμε τον φίλο του blog που είχε την ευγένεια να μας παραχωρήσει τα video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου