Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Νέα πολιτική κίνηση από Μ.Γλέζο, Μ.θεοδωράκη, Γ.Κασιμάτη: Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (video από την ιδρυτική συγκέντρωση)




Κάλεσμα για συγκρότηση «πανεθνικού μετώπου αντίστασης και αλληλεγγύης», απηύθυνε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μαζί με τον Μανώλη Γλέζο και τον καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.ΔΑ).

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι η χώρα βιώνει μια μεγάλη εθνική τραγωδία, ότι έγινε επίλεκτος στόχος διεθνούς εισβολής με όπλο το χρήμα και ότι το «δίλημμα που ωμά τίθεται στους Έλληνες είναι ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε». Πρόσθεσε ότι «απέναντι σε αυτό τον εκβιασμό η απάντηση είναι μόνο η αντίσταση και η αλληλεγγύη».

Ο κ. Γλέζος από την πλευρά του ανέφερε πως η Ελλάδα υφίσταται επίθεση και σε αυτή αντιστεκόμαστε και ζητούμε σαρωτική αλλαγή. «Δεν ζητάμε μόνο αντικατάσταση των κυβερνώντων, αλλά αλλαγή του συστήματος που εκτρέφει τέτοιου είδους κυβερνήσεις», πρόσθεσε.
Επισήμανε, δε, ότι το σχήμα που παρουσιάσθηκε χθες δεν είναι εκλογικό – πολιτικό, δεν στοχεύει σε συμμετοχή σε εκλογές. Περιέγραψε τον βασικό στόχο της κίνησης ως προσπάθεια «να συντονιστούν όλα τα επιμέρους κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης», τα οποία εμφανίζονται σε ολόκληρη η χώρα, όσα από αυτά το επιθυμούν.

Ο καθηγητής κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι στη νέα κίνηση ενώνονται «όσοι επιθυμούν να αντισταθούν στην αυξανόμενη υποδούλωση της Ελλάδας» και συμπλήρωσε ότι το κίνημα αυτό μπορεί να γεννήσει νέες δυνατές πολιτικές δυνάμεις.

Πηγή: Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Καθημερινή
Εμείς το είδαμε στο skai.gr


Ολόκληρο το βίντεο από το κάλεσμα (1.2.2012) του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου για την δημιουργία της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης
 


Πηγή: enosy.blogspot.com

Ποιοί συμμετέχουν
>>>

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Κάλεσμα συστράτευσης

Δημοσιεύθηκε στις: 03-02-2012
Κάλεσμα για συγκρότηση «πανεθνικού μετώπου αντίστασης και αλληλεγγύης», απευθύνει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μαζί με τον Μανώλη Γλέζο και τον καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.ΔΑ), η πρώτη δημόσια εκδήλωση της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα μέλη της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής της Ε.ΛΑ.ΔΑ.
Αναλυτικά στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν οι:
Μ. Θεοδωράκης, Μ. Γλέζος, Γ. Κασιμάτης, Δημήτρης Αλευρομάγειρος -αντιστράτηγος (ε.α.), επίτιμος γενικός επιθεωρητής Στρατού, Γιάγκος Ανδρεάδης -πανεπιστημιακός και μέλος της κίνησης Καλλιτέχνες ενάντια στα μνημόνιο, Ηλίας Ανδριόπουλος -συνθέτης, Λουκάς Αξελός -συγγραφέας, Νίκος Απανωμεριτάκης -μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974, Νάντια Βαλαβάνη -συγγραφέας , Κάτια Γέρου -ηθοποιός, Δημ. Γεωργόπουλος -οικονομολόγος, Απ. Γκλέτσος -δήμαρχος Στυλίδας, Χρ. Κορτζίδης δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηρ. Γκότσης -δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Γ. Ζησιμάτος – πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Κ. Ζουράρις -πανεπιστημιακός, πολιτειολόγος, Χρ. Καπάταης -οικονομολόγος, περιφερειακός σύμβουλος της ‘Ελεύθερης Αττικής’, Εύη Καρακώστα -αρχιτέκτων μηχανικός- πολεοδόμος, Θαν. Καρτερός -δημοσιογράφος, Ν. Κοτζιάς -οικονομολόγος, Σάκης Κουβάτσος -οδοντίατρος, Π. Κουρουμπλής -ανεξάρτητος βουλευτής, Γ. Κούκας, Δ. Κωνσταντακόπουλος (δημοσιογράφος – συγγραφέας), Χρ. Λεοντής -συνθέτης, Ν. Μάλλιαρης -παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γ. Παπαπέτρος -οικονομολόγος, Θ. Μπαλασόπουλος – πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ, Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη -πανεπιστημιακός, Ν. Μαριάς -πανεπιστημιακός, Μ. Μηλιαράκης -δημοσιογράφος, Μ. Μητσιάς -τραγουδιστής, Αλ. Μητρόπουλος -δικηγόρος, Ν. Παυλάκης – χαλυβουργός από τους απεργούς του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, Μαρία Σωτηροπούλου -μέλος των Γιατρών Κατά της Πυρηνικής Απειλής, Δέσποινα Σπανού -μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δ. Τσακνιάς -δικηγόρος.

Πηγή: haniotika-nea.gr


—————————————————————————————————————————————————-


Γλέζος: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη νομιμότητα

Ο Μανώλης Γλέζος στον ΣΚΑΪ


12/10/2011 | 18:55
Τελευταία Ενημέρωση: 18:55 12/10/2011

Ο Μανώλης Γλέζος

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη νομιμότητα δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Βασίλη Κουφόπουλο ο Μανώλης Γλέζος με αφορμή την πρωτοβουλία μελών της αντίστασης να υπογράψουν κείμενο εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

Η εμβληματική μορφή της αντίστασης δήλωσε ότι «επιμένουμε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές για να σταματήσει η παραβίαση του συντάγματος και η αναντιστοιχία κυβερνώντων – λαού».
«Οι βουλευτές κρύβονται από το λαό και δέχονται αντιδράσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ, γιατί ότι η στάση του λαού πρέπει να μετουσιώνεται σε πολιτική πράξη όχι να εκδηλώνεται έτσι» σημείωσε.
Ο κ. Γλέζος διευκρίνισε ότι δεν υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Για μας το ζήτημα δεν είναι σε ποιο νόμισμα θα βρισκόμαστε. Το ζήτημα είναι ότι η χώρα έχει υποταγεί στους ξένους» ανέφερε.
Επανέλαβε δε, ότι η Γερμανία χρωστάει 162 δισ. ευρώ από την κατοχή, χωρίς τους τόκους.

Πηγή: skai.gr

—————————————————————————————————————————————————-

Σκληρή δήλωση Μ. Θεοδωράκη κατά Γ. Παπανδρέου


03/11/2011 | 18:11
Τελευταία Ενημέρωση: 18:11 03/11/2011

Mίκης Θεοδωράκης

«Περίγελο και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο» κατάντησε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει σε δήλωσή του ο Mίκης Θεοδωράκης.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρει ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς, αλλά και δίνει τη δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα, στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας» και καταλήγει λέγοντας ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα, αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:

«Είναι επικίνδυνος. Είτε τα έχει εντελώς χαμένα, είτε περιβάλλεται από αγνώστους σε εμάς διεθνείς συμβούλους που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας».
» Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελο και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας.
» Όμως τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού».

Σχετικά Άρθρα
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου