Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Καρχηδόνια συμφωνία"χαρακτήρησαν γερμανικά ΜΜΕ την υπερψήφιση του Μνημονίου 2 από το ελληνικό κοινοβούλιο


Η είδηση μεταδόθηκε από ελληνικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων το βράδυ της Κυριακής 12-2-12, την ημέρα δηλαδή που το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το "σωτήριο για τη χώρα" Μνημόνιο 2.

Ενώ αναζητούμε στον γερμανικό τύπο τη σχετική αρθρογραφία, ας δούμε τί εννοούν αναφερόμενοι σε "Καρχηδόνιες Συμφωνίες", διαβάζοντας τα σχετικά αποσπάσματα του Ιστορικού της αρχαιότητας Διόδωρου του Σικελιώτη που περιγράφει τί ήταν αυτές οι συμφωνίες που κατέληξαν στην καταστροφή της αφοπλισμένης πλέον Καρχηδόνας και την σφαγή των κατοίκων της μετά από απελπισμένη αντίσταση ενός περίπου έτους.

Ευχαριστούμε τον καλό φίλο Γ.Λ. που μας προώθησε την ενημέρωση και τα αποσπάσματα του σχετικού έργου του Ιστορικού Διόδωρου του Σικελιώτη.


Διόδωρος Σικελιώτης, "Καρχηδόνιες Συμφωνίες"

Ιστορικό έργο του Διόδωρου Σικελιώτη βρίσκεται μεταφρασμένο από τις "Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ" σε δίλωσσα κείμενα που περιλαμβάνουν το αρχαίο κείμενο μαζί με τη μετάφραση.
Μπορείτε επίσης να τα βρείτε στο διαδίκτυο σε μορφή pdf σε πολλές διευθύνσεις μία από τις οποίες είναι η ακόλουθη: Κάκτος - Άπαντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου