Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Με blackout Μιλάμε ενάντια στο νομοσχέδιο SOPA




Σημερινό blackout ενάντια σε SOPA και PIPA

Αναδημοσίευση από:  //ΠαραλληλοΓράφος//

Ένα έντονο κύμα διαμαρτυρίας έχει ξεκινήσει ενάντια στα νομοσχέδια Stop online piracy act (SOPA) και Protect IP Act (PIPA), που έχουν κατατεθεί στο Κογκρέσο και στην Γερουσία των ΗΠΑ αντίστοιχα.
Σκοπός των νομοσχεδίων είναι η ενίσχυση αρμοδιοτήτων του δικαστικού και αστυνομικού σώματος των ΗΠΑ, καθώς και τον κατόχων copyright στην καταπολέμηση του online trafficking  προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας που προστατεύονται από copyright και πλαστών προϊόντων.

Αν διαβάσει κανείς προσεχτικά τα νομοσχέδια, θα παρατηρήσει ότι τελικά οδηγούμαστε να συσταθεί ένας πανίσχυρος μηχανισμός διαδικτυακής λογοκρισίας, οι επιπτώσεις του οποίου θα επεκταθούν πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ και θα αλλάξουν για πάντα το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε.

Το κύμα αντιδράσεων κορυφώνεται σήμερα με πολλές ιστοσελίδες και εταιρίες να αντιδρούν ενάντια στα δυο κατατιθέμενα νομοσχέδια SOPA και PIPA είτε μπαίνοντας σε black-out, όπως η αγγλόφωνη Wikipedia (δείτε εδώ την ανακοίνωση τύπου) και το Reddit, είτε απλά προωθώντας sign petitions, όπως η Google.





Σήμερα στις ΗΠΑ επιχειρείται φίμωση στο διαδίκτυο με το νομοσχέδιο SOPA

                 H Wikipedia απεργεί

Αναδημοσίευση από: You Pay Your Crises

Από gregor der grieche


Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση σε αυτή την απόπειρα φίμωσης και καλούμαστε αύριο 18/1/2012 να ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ και ιδίως να μην αγοράσουμε τίποτα μέσω διαδικτύου ώστε να φανεί η αντίδραση. 

Η μόνη πηγή εναλλακτικής ενημέρωσης αδιαμεσολάβητης που δεν υπάγεται στον έλεγχο κανενός μεγαλοκαρχαρία μεγαλοεκδότη που ελέγχει δημοσιοκάφρους πουλημένους στην εξουσία του χρήματος βρίσκεται στο ιντερνετ και μέσω των μπλοκς

….μέχρι σήμερα τουλάχιστον

Επιχειρείται πλέον να ελέγξουν και το διαδίκτυο στις ΗΠΑ και κατεπέκταση και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του SOPA που στα ελληνικά αποδίδεται πολύ εύστοχα ο ξεκάθαρος τους στόχος

Πολλά μεγάλα σάιτ έχουν ήδη δηλώσει ότι αντιτίθενται σε κάτι τέτοιο όπως είναι το You Tube Google τουλάχιστον όπως πληροφορούμαστε από διάφορα σαιτ που ενεργοποιήθηκαν κατά αυτή της κίνησης φίμωσης

Αύριο έχει προκηρυχθεί απεργία στο διαδίκτυο με πιο σημαντικό στόχο την μεγαλύτερη αποχή από εμπορικές πράξεις αγοραπωλησίας κλπ ως ένδειξη αγανάκτησης σε αυτό που πάει να γίνει

Στις 18 Ιανουαρίου 2012 το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε τουλάχιστον με την σιωπή μας ότι αντιδρούμε.


περισσότερα εδώ

http://osarena.net/news/181-stop-sopa-blackout-sto-internet-simmetochi-ke-tou-osarena.html\



Όλοι εναντίον ... SOPA


Αναδημοσίευση από: ΕΟΣ

Tην Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, θα γίνει ένα γίνει ένα συμβολικό μπλακ-άουτ στο διαδίκτυο από εκατομμύρια σελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αίτια γι’ αυτό ο περιβόητος νόμος SOPA.

Τα αρχικά SOPA (Stop Online Piracy Act) αντιστοιχούν σε ένα νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στις ΗΠΑ από τον Οκτώβρη και αν θα περάσει θα αλλάξει το Internet όπως το γνωρίζαμε. Το πρόβλημα με αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι δεν άφορα μόνο την Αμερική άλλα όλο τον κόσμο. Αν εγκριθεί, θα έχουν το δικαίωμα να κλείσουν οποιοδήποτε site. Για παράδειγμα, αν ανεβάσετε ένα video στο Youtube όπου απλά τραγουδάτε ένα τραγούδι, τρώτε 5 χρόνια φυλακή γιατί δεν έχετε το copyright.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου οποιοσδήποτε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορεί με μία απλή εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώνει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας να διακόπτουν εντελώς την πρόσβαση σε ιστοσελίδες, που υποστηρίζεται ότι εμπλέκονται με παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και καταχωρητές ονομάτων χώρου, παρόχους φιλοξενίας και άλλων υπηρεσιών προς αυτές να διακόπτουν κάθε συνεργασία.


Η δημιουργία μαύρης λίστας ιστοσελίδων και διαδικτυακών τόπων, που καταγγέλλεται ότι παραβιάζουν το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας, η εισαγωγή σε αυτή δίχως την πρότερη έκδοση απόφασης δικαστηρίου και η ταχεία διακοπή πρόσβασης, το βάρος σε έξοδα και ενέργειες για την επαναφορά της οποίας θα πέφτει στον πλέον εγγεγραμμένο στη λίστα αυτή.

Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που υποστηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο. Όλες οι εταιρίες του Hollywood βρίσκονται στο παρασκήνιο, πράγμα αναμενόμενο αν σκεφτείτε τη μεγάλη μείωση στο τζίρο τους εξαιτίας της πειρατείας. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι έχουν δηλώσει ως υποστηρικτές εταιρίες όπως η Sony, η Nintendo, η ΕΑ, καθώς επίσης και οι Microsoft και η Apple.

Ποιοι έχουν δηλώσει κατά του νομοσχεδίου; Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, από τις μεγάλες εταιρίες που έχουν ως κύριο παράγοντα το Internet, μέχρι τον καθημερινό χρήστη που αξιοποιεί την ελευθερία λόγου που του προσφέρει. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Google, το Facebook, το Twitter και η Mozilla έχουν δηλώσει δημόσια ότι βρίσκονται κατά του νόμου αυτού.

Περισσότερα για το θέμα:


Δείτε επίσης: 

από  δημοσίευση στο http://parallhlografos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου