Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το καυτό έγγραφο που θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του Γιώργου Παπανδρέου ( Άρθρο του Tyler Durden δημοσιευμένο στο zerohedge.com,στις 9/5/2010)







 

Στις 9 Μαϊου του 2010 στο site zerohedge.com, δημοσιεύτηκε από τον Δημοσιογράφο Tyler Durden το παρακάτω άρθρο.


Λίγες μόλις μέρες πρίν, στις 5 και 6 του Μάη, η Αθήνα είχε συγκλονιστεί από μεγαλειώδεις διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων λαού που παρά τον δολοφονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Bank της οδού Σταδίου και τον θάνατο τριών εργαζομένων εγκλωβισμένων στο κλειδωμένο κτίριο, Πολιόρκησαν για ώρες το Κοινοβούλιο επιχειρώντας κάποιες στιγμές και την έφοδο στο κτίριο από τις σκάλες του Άγνωστου Στρατιώτη προκειμένου να ματαιώσουν την ψήφιση του "μνημονίου" και της "δανειακής σύμβασης" που εκείνο το διήμερο είχε φέρει η Κυβέρνηση Παπανδρέου για κύρωση στη Βουλή. 

 

Για να θυμηθούμε κάποιες στιγμές εκείνων των ημερών: 

 


 

Δείτε επίσης:

Epeisodia kentro Athina 5/5  

http://www.youtube.com/watch?v=bS8XMj807qA&feature=fvwrel

tvxs/ Πυρκαγια στη Marfin  

http://www.youtube.com/watch?v=Tp31CG6hIwE&feature=related

http://tvxs.gr/node/57886

report24.gr- 3 νεκροί στην Marfin στην οδο Σταδίου 5/5/2010

http://www.youtube.com/watch?v=G53nWd5yCfU

 

Υποδοχή Βγενόπουλου.



Προεκλογικές Δηλώσεις Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και ανάλυση Max Keiser


ΒΟΥΛΗ 6/5/2010 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΝΤ -8


6/5/2010 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ



Το «Μνημόνιο»

Ν. 3845/10 ( ΦΕΚ 65 Α/6-5-2010 ) : Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη – μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

http://www.kwdix.gr/client_files/Misthodosia/Bibliothiki/N_3845_2010.pdf
 

 
 Ακολουθεί η Μετάφραση του άρθρου:

 

 

The Smoking Gun Document That Could Terminate George Papandreou's Career

 

Tyler Durden's picture
  




Η μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά"



Το καυτό έγγραφο που θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του Γιώργου Παπανδρέου

Υποβλήθηκε από τον Tyler Durden στις 9/5/2010 

Ας ξαναθυμηθούμε για λίγο τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας: η απότομη πτώση ρεκόρ της αγοράς - η οποία σίγουρα επιτάθηκε από την έξαλλη πορεία των HFT (High Frequency Trading) αλγόριθμων αυτόματων χρηματιστηριακών συναλλαγών – προκλήθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος της από τις ζωντανές μεταδόσεις της περικύκλωσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου την Πέμπτη το βράδυ στην Αθήνα.

Ο λόγος της περικύκλωσης ήταν η γενική δυσαρέσκεια του ελληνικού πληθυσμού με τα επικείμενα μέτρα λιτότητας που θα επιβάλλει το ΔΝΤ, το οποίο αποτελεί πλέον τον de facto σωτήρα, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των χωρών των PIIGS και - σύντομα – και των χωρών που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΔΝΤ με τη σειρά του έπρεπε πλέον να παρέμβει, αφού η ΕΕ συνειδητοποίησε ότι η χρήση ενός άδειου «μπαζούκα του  Paulson» -

(στμτφ: από την φράση του Hank Paulson, Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, στην ακρόαση της Επιτροπής για τις Τράπεζες της Γερουσίας στις 15 Ιουλίου 2008: «Αν έχεις ένα μπαζούκα στην τσέπη σου και οι άνθρωποι το ξέρουν, τότε πιθανώς δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις»),

όπως έχουμε γράψει εκτενώς - δεν λειτούργησε στο παρελθόν, και δεν θα λειτουργούσε και τώρα (πέρα από τις εκστρατείες χαρακτηρισμού των εμπόρων CDS ως αποδιοπομπαίων τράγων), και επίσης συνειδητοποίησε ότι είναι υπερβολικά κατακερματισμένη πολιτικά για να σώσει την Ελλάδα από μόνη της, κάτι που στην ουσία επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση είναι μια απάτη και το ευρώ βρίσκεται στο νεκροκρέβατό του.

Και τελικά το συμπέρασμα είναι ένα, η ρευστότητα: Η Ελλάδα ήταν πλήρως ενήμερη για την θλιβερή κατάσταση των οικονομικών υποθέσεων της εδώ και πολύ καιρό, και σε αντίθεση με κάθε υπερχρεωμένη αμερικάνικη εταιρεία Υψηλών Αποδόσεων, που λυσσασμένα αναχρηματοδοτεί το χρέος της ή προχωρά στην έκδοση μετοχών για να διορθώσει (έστω και προσωρινά) τον ισολογισμό της, η Ελλάδα δεν επωφελήθηκε από μια γενναιόδωρη αγορά να ενισχύσει την ρευστότητά της.

Λοιπόν, μπορεί κάποιος να πει ότι κανείς δεν παρουσίαζε χαρτιά με όρους στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, στις αρχές δηλαδή του 2010, δίνοντας στη χώρα φθηνή και άφθονη χρηματοδότηση, η οποία εάν πραγματοποιούνταν θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο το ΔΝΤ να μην εμπλεκόταν, και τα μέτρα λιτότητας να μην εφαρμόζονταν, αλλά θα εξασφάλιζε μια πολύ ομαλότερη κυριαρχική διαδικασία μετάβασης, η οποία τουλάχιστον θα μπορούσε να εξασφαλίσει στην χώρα άλλους 6 μήνες πίστωσης χρόνου, κατά τους οποίους η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να είχε δώσει την εντύπωση ότι επουλώθηκε επαρκώς, με την αβροφροσύνη της αργής και βαθμιαίας κατάρρευσης της αγοράς (βλ. HFT).

Όλο αυτό αλλάζει σήμερα – το Ελληνικό blog DosePasa έχει κυκλοφορήσει διάφορα καυτά έγγραφα στα οποία η Εταιρεία Ιδιωτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων HAYMAN, με έδρα την Βοστώνη (δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία Bass Kyle, τουλάχιστον καμιά που να μπορέσαμε εμείς να βρούμε), αποκαλύπτει την πρόθεση να προσφέρει στην Ελλάδα δάνειο 20 δισ. Ευρώ, μέσω ενός μη  δεσμευτικού μνημονίου κατανόησης με επιτόκιο περίπου ίσο με το LIBOR σύν 125 μονάδες βάσης, το Φεβρουάριο του 2010.

Εάν τα έγγραφα αποδειχτούν νόμιμα - και με μια πληθώρα από υπογραφές υψηλά ιστάμενων στελεχών, μάλλον είναι δύσκολο να αποτελούν προϊόν πλαστογραφίας – η Αθήνα, κατά πάσα πιθανότητα θα ζητάει τώρα πια το κεφάλι του Γ-ΠΑΠ επί πίνακι, ή τουλάχιστον μία πειστική εξήγηση γιατί αρνήθηκε να κάνει αυτή την συναλλαγή που εμπεριείχε πολύ ευεργετικούς για την Ελλάδα όρους, η οποία - το πιο σημαντικό είναι αυτό- δεν προϋπέθετε τα μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ, τα οποία έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλη κατάπληξη μέχρι σήμερα, για να μην αναφέρουμε την εγγύτητά τους ως αιτία για τη μεγαλύτερη πτώση της αγοράς στην ιστορία.

Παρακάτω είναι σκαναρισμένα τα έγγραφα που αναφέρονται.

Η αλληλουχία των γεγονότων είναι μάλλον απλή: στις αρχές Ιανουαρίου η Hayman προσεγγίζει τον Γ-Παπ άμεσα με μία προσφορά δανείου 7 δις ευρώ με επιτόκιο Libor + 125. Ένα μήνα αργότερα, το προσφερόμενο ποσό αυξάνεται σε 20 δισ. ευρώ, και ενώ το επιτόκιο του δανείου είναι άγνωστο δεν μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο.

Το πιο αστείο όμως είναι ότι το νομικό πρόσωπο που διαπραγματεύτηκε για λογαριασμό της Ελλάδας είναι το διαβόητο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, το οποίο όπως είχαμε αναφέρει προηγουμένως, είχε αποκαλυφθεί ως το μέρος εκείνο που αγόραζε σημαντικές ποσότητες CDS για την ίδια την Ελλάδα.

Αυτό που είναι ακόμη πιο αστείο είναι το σημείο 6 του Μνημόνιου Κατανόησης: «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, επίσης, ότι το δεύτερο μέρος [Hayman] δεν θα αντισταθμίσει τον πιστωτικό κίνδυνο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην αγορά των CDS." Τώρα αυτό είναι καθαρή κωμωδία: Η Ελλάδα μπορεί να βυθίστηκε λόγω της ανόητης επιμονής της ότι οποιοσδήποτε επίσημος αντισυμβαλλόμενος για συναλλαγές νέας έκδοσης ομολόγων θα απαγορεύεται να αντισταθμίσει την  έκθεσή του στον πιστωτικό κίνδυνο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εξ’ αιτίας αυτού πιθανώς να βυθίστηκε η συμφωνία, αν και δεν γνωρίζουμε με σιγουριά τι έγινε με τις διαπραγματεύσεις μετά τις 8 Φεβρουαρίου.

Είμαστε σίγουροι ότι Hayman ξανασκέφτηκε την αδυναμία να αντισταθμίσει τον  πιστωτικό κίνδυνο από την γενναιόδωρη προσφορά τους και είπαν στην Ελλάδα ότι υπαναχωρεί.
Το θλιβερό αποτέλεσμα - τρεις μήνες αργότερα, τα spreads των ελληνικών διετών ομολόγων είναι στο 20% +. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα ότι η δυνατότητα αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου μέσω CDS είναι απολύτως απαραίτητη για κάθε νέα εκδοτική δραστηριότητα ομολόγων. Η Ελλάδα δεν το είχε συνειδητοποιήσει αυτό - και τώρα είναι σε πτώχευση.

Είναι πιθανό ότι περίπου στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα φλέρταρε επίσης με τη Ρωσία και την Κίνα σχετικά με πιθανά δάνεια διάσωσης, όπως επίσης έχουμε αναφέρει στο παρελθόν. Οι συνομιλίες αυτές, επίσης, δεν οδήγησαν πουθενά.

Εν ολίγοις Ελλάδα είπε όχι τόσο σε μια προσπάθεια διάσωσης βασισμένη σε  ένα Αμερικάνικο κεφάλαιο, καθώς και σε κυρίαρχα ανοίγματα διάσωσης από σημαντικές μη-αμερικανικές ξένες δυνάμεις.
Στο τέλος η αγορά σταμάτησε την μπλόφα της χώρας και η Ελλάδα έχει τώρα αναδιπλωθεί, παγιδευμένη σε όλους και οποιουσδήποτε όρους λιτότητας θα επιβάλλει το ΔΝΤ.

Το τελικό συμπέρασμα όσον αφορά στον Γ-ΠΑΠ, είναι ότι τώρα υπάρχει ένα καυτό έγγραφο (εκκρεμεί πιστοποίηση - έχουμε καλέσει τον Όμιλο Hayman στο τηλέφωνο 617-217​​-2084 για ένα επίσημο σχόλιο, αλλά έχουμε πάρει μόνο απάντηση από τηλεφωνητή, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι είναι Κυριακή), που δείχνει ότι η Ελλάδα, όσον αφορά στο κοινό, θα μπορούσε να έχει αποφύγει ή τουλάχιστον να καθυστερήσει την επιβολή της λιτότητας.

Και αυτό θα είναι πιθανώς το θέμα που θα σπάσει την πολιτική καριέρα του Γ-Παπ, και που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακόμα πιο βίαιες ταραχές (σίγουρα όχι πλέον σε απ’ ευθείας μετάδοση από το CNBC, καθώς η τιμή της μετοχής της GE τείνει να συσχετίζεται αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθούν το CNBC και πανικοβάλλονται) στην Αθήνα στις επόμενες ημέρες.

Η επιστροφή της μαζικής καθημερινής αστάθειας στις αγορές μετοχών των ΗΠΑ είναι πλέον εδώ.

Η μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά" 


Σε ποιά έγγραφα αναφέρεται ο δημοσιογράφος  του zerohedge, Tyler Durden;

Γιατί τα έγγραφα δεν είναι πλέον αναρτημένα στο άρθρο του;
Γιατί όλοι οι σύνδεσμοι προς το blog dosepasa που παραθέτει είναι ανενεργοί;
Και γιατί όταν κανείς προσπαθήσει να μπεί στις διευθύνσεις των εγγράφων , βρίσκεται απέναντι στο περίφημο error 404 (η σελίδα δεν υπάρχει);
Πού μπορεί να τα βρεί κανείς;

Βρισκόμαστε, απλά, μπροστά σε μια τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης της εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Γιώργο Παπανδρέου, μια επιχείρηση που εκτελέστηκε με μαφιόζικες μεθόδους από ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη της "ριζοσπαστικής αριστεράς" και που στόχο είχε την εξαφάνιση κάθε στοιχείου που αποδείκνυε  πως ο Παπαντρέου έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό όταν ισχυριζόταν πως "οι αγορές ήταν κλειστές" πως "κανείς δεν προτίθεται να δανείσει τη χώρα" και πως η μόνη λύση για αναχρηματοδότηση του χρέους είναι η προσφυγή  της χώρας στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.


Την Πέμπτη  6/5/2011 το blog dosepasa δημοσιεύει μια σειρά εγγράφων που τινάζουν στον αέρα όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς του Παπανδρέου. Η ανάρτηση αυτή μαζί με τα σχόλια που την συνόδευαν μέχρι τη στιγμή που την κατέβασαν οι "πρόθυμοι συνεργοί του Παπανδρέου " είναι η παρακάτω:








 Οι αποδείξεις ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος





Τι μπορεί απαντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της “Σοσιαλιστικής” Διεθνούς όταν ερωτηθεί (αν ερωτηθεί) σχετικά με το  γιατί αγνόησε προσφορά 20 δις με 1,25% spread πριν από την ψήφιση των μέτρων στις 5/3, σέρνοντας έτσι συνειδητά και προδιαγεγραμμένα την χώρα και τους εργαζόμενους στο σφαγείο του ΔΝΤ;


07/05/2010 σε 15:59 | #1

Εμπρακτη απορριψη σχεδιου υψηλου δανεισμου απο Ευρωπαϊκες τραπεζες (Γερμανικες, Γαλλικες, Ελβετικες κτλ) για να κρατησουν τα spread χαμηλα: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=143669

2. ανώνυμος αριστερός
07/05/2010 σε 23:41 | #2

Είχα προειδοποιήσει σε προηγούμενο σχόλιό μου ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τα μέτρα ΄και από αυτό το blog θα κάνουν στριπτίζ πολλά έγγραφα, στοιχεία και άλλα πολλά που αποκαλύπτουν το μέγεθος της μεγαλύτερης ίσως πολιτικής απάτης στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους: Την μετατροπή μιας κρίσης δανεισμού σε αφορμή για την κοινωνική και οικονομική αποσάρθρωση της Ελλάδας για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι οικονομικοί κύκλοι και οι νεοφιλελέυθερες πολιτικές. Ακολουθεί το επόμενο (για την γνησιότητα των υπογραφών μπορεί εύκολα να ρωτηθεί ο ένας εκ των δύο που υπογράφουν):



Και μια ουσιαστική αλλά καθόλου ασήμαντη λεπτομέρεια: Για τον ρόλο της “prime bank” που κατά το πιο πάνω κείμενο θα αναλάμβανε το underwriting, επιλέχτηκε από την κυβέρνηση η Deutche Bank! Έτσι την ίδια ώρα που ο κ πρωθυπουργός απειλούσε με το ΔΝΤ, η κα Μέρκελ ήξερε όλες τις εναλλακτικές λύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και το πόσο μπλόφαρε. Βλακεία ή και αυτό μέρος του σχέδιου προς το ΔΝΤ; Ας διαλέξουν!


·  Πέτρος Μ.
08/05/2010 σε 12:20 | #3

Για να καταλάβω. Δηλαδή η συζήτηση περί “χρεωκοπίας και στάσης πληρωμών” πατάει στην ίδια κυβερνητική λογική περί “κινδύνου χρεοκωπίας της πατρίδας”; Τελικά θέμα απλών κυβερνητικών χειρισμών ήταν για να εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου και όχι “υποταγή στα κελεύσματα του συμφώνου σταθερότητας και της ΟΝΕ”. Δηλαδή αν είχαμε αποδεχτεί τις παραπάνω προτάσεις αντιμετώπισης των δανειακών αναγκών θα είχαμε αποφύγει όλα όσα έγιναν από τις 3/3 μέχρι σήμερα?



· 
fakilas
08/05/2010 σε 13:28 | #4

νομιζω οτι ο κυριος παπανδρεου, τελικα, μπορει και να ειναι ο μεγαλυτερος παγκοσμιος ηγετης, ο οποιος με χρηση διπλωματιας και οικονομιστικων γνωσεων, συνασπιζει τους ηγετες ολου του κοσμου, για να ηγηθουν εναντιον του ιδιου του υπαρχοντος οικονομικου καθεστωτος και των κερδοσκοπικων λομπυ.
δεν μπορω να δεχθω οτι ειναι τοσο μα τοσο πουλημενος.
και εμεις ενδεχεται τελικα να τσιμπαμε και να παιζουμε το παιχνιδι αυτων των λομπυ, σιγονταροντας με τον τροπο μας.
σιγουρος δεν ειμαι με την καμια. Απλα εχω φαντασια και ελπιδα. καθως και ελλειψη γνωσης του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου καπιταλιστικου συστηματος.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=159383&page=1



ανώνυμος αριστερός
08/05/2010 σε 14:38 | #5



 

Για να τελειώνουμε με τις θεωρίες συνομωσίας, και για όσους αναρωτιούνται μήπως είναι “ανύπαρκτη η εταιρία” με την οποία ελληνική κρατική Τράπεζα κάνει συμφωνία 20 δις για την κυβέρνηση… ορίστε το επίσημο πιστοποιητικό της πολιτείας που δρατηριοποιείται. Τέτοια “μαγαζιά” δεν χρειάζονται sites για να δανείσουν κυβερνήσεις.
Ας ρωτήσει και κάποιος τον Πρόεδρο του ΤΤ αν είναι δική του η υπογραφή. Τόσο απλό είναι!Τα υπόλοιπα πολιτικά ερωτήματα, περιμένουν απάντηση.

κ.κ.
08/05/2010 σε 18:24 | #6

Ένα ενδιαφέρον κείμενο εδώ http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%BF
Δεν πολυκαταλαβαίνω το σενάριο που υπονοείται από την καταγγελία. Δηλαδή ο ΓΑΠ είχε προσφορά για 20δις με χαμηλό spread, εν γνώση της Deutche Bank. Στη συνέχεια πήγε στις διαπραγματεύσεις και είπε στη Μέρκελ οτι αν δεν μας δανείσετε, θα πάμε στο ΔΝΤ. Η Μέρκελ, γνωρίζοντας την προσφορά των 20δις, οτι δηλαδή ο ΓΑΠ μπλοφάρει, είπε όχι. Τελικώς όμως η Ελλάδα στράφηκε στο ΔΝΤ. Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τη συνέχεια. Το μόνο που μου είναι σαφές είναι οτι λεφτά υπήρχαν και από αλλού και μάλιστα πολύ πολύ φθηνότερα. Γιατί δεν γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μια σχετική ερώτηση στη Βουλή;

Το Link της ανάρτησης ήταν το ακλολουθο:




Παραθέτουμε στη συνέχεια τη μετάφραση των παραπάνω εγγράφων, μετάφραση που πραγματοποιήσαμε για την διευκόλυνση της κατανόησής τους.


ΧΑΪΜΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ε.Π.Ε

Οδός Φράνκλιν 225, 26ος όροφος
Βοστώνη, Μασσαχουσέτη MA 02110
Ηνωμένες Πολιτείες
Τηλ (617) 217 2084
Φαξ (617) 217 2001

2 Φεβρουαρίου 2010

Εξοχότατο κο Παπανδρέου
Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας
Δια χειρός

Αυστηρώς Προσωπικό

Έχουμε το προνόμιο να επιβεβαιώσουμε ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΧΑΪΜΑΝ ΕΠΕ είναι έτοιμη, πρόθυμη και ικανή να παρέχει στην Ελληνική Δημοκρατία χρηματοδότηση μέχρι του ποσού των Ευρώ 20 δις (είκοσι δισεκατομμυρίων) με όρους που υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις. Έχουμε επίσης την ευχαρίστηση να διαβεβαιώσουμε ενόρκως ότι τα αναφερόμενα κεφάλαια είναι σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις όλων των Εθνών του G-7 και είναι επιβεβαιώσιμα μέσω αμοιβαίας συμφωνίας και εκτέλεσης όλων των συμβατικών συμφωνιών από μια καταξιωμένη πολυεθνική τράπεζα με πλήρη τραπεζική υπευθυνότητα.

Με σεβασμό, δικός σας
Ρόλαντ Χάσνερ
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


Απευθείας roland.husner@haymannet.com
Και             bellamimi@bigpont.com

H μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά"



ΧΑΪΜΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ε.Π.Ε

Οδός Φράνκλιν 225, 26ος όροφος
Βοστώνη, Μασσαχουσέτη 02110
Ηνωμένες Πολιτείες
Τηλ (617) 217 2084
Φαξ (617) 217 2001

11 Ιανουαρίου 2010

Εξοχότατο κο Παπανδρέου
Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας
(επίδοση) Δια χειρός
Μέσω (του/της) (Διαγραμμένο όνομα)­­­,
Δικηγόρου Αθηνών


Αυστηρώς Προσωπικό

Έχουμε την ευχαρίστηση να επιβεβαιώσουμε ότι ο όμιλος εταιρειών μας είναι έτοιμος, πρόθυμος και ικανός να παρέχει δάνειο μέχρι 7.000.000.000 € (επτά δισεκατομμύρια στο νόμιμο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), με τους παρακάτω όρους: (i) επιτόκιο Libor σύν 1,25%, (ii) πληρωτέο ετησίως στην λήξη και (iii) για διάστημα δέκα ετών υποκείμενο στην νομική προεργασία και στην αμοιβαία υπογραφή νομικά δεσμευτικών συμφωνιών σε συνδυασμό με γραπτές εξασφαλίσεις που θα εκδοθούν από μια πηγή αποδεκτή από την ΧΑΪΜΑΝ που είναι ο χρηματοδότης και από τους τραπεζίτες της.
Παρακαλούμε, βρείτε συννημένα τα παρακάτω έγγραφα:
1)     Επιστολή πρόθεσης
………………

Η μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά"  




ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Στην Αθήνα, Ελλάδα, την 8η Φεβρουαρίου 2010 μεταξύ των παρακάτω Μερών, ονομαστικά:

A)    Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Hellenic Post Bank) (Α΄Mέρος), Ελληνικό νομικό πρόσωπο με καταγεγραμμένη εταιρική έδρα την οδό Πανεπιστημίου 2-6, Αθήνα, Ελλάδα, εκπροσωπούμενο κατά νόμον από τον Πρόεδρό του Διοικητικού του Συμβουλίου κο Κλεάνθη Παπαδόπουλο

B)    Την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΧΑΪΜΑΝ (Β΄ μέρος), νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με καταγεγραμμένη εταιρική έδρα στην  Οδός Φράνκλιν 225, Βοστώνη, Μασσαχουσέτη MA 02110, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εκπροσωπούμενη κατά νόμον από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κο Αουρέλ Ντέϊβιντ

Συμφωνήθηκαν και ορίστηκαν τα παρακάτω:

Επειδή το Πρώτο Μέρος σκοπεύει να ενεχυριάσει μια νέα έκδοση κυβερνητικών ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ («τα Ομόλογα) στο Δεύτερο Μέρος με την επιθυμία μιας δανειακής διευκόλυνσης του ίδιου ύψους ποσού.

Επειδή το Δεύτερο Μέρος σκοπεύει να δεχτεί τα Ομόλογα ως εχέγγυα για την έκδοση ενός δανείου προς το Πρώτο Μέρος της τάξεως των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ (το Δάνειο).

Τα συμβαλλόμενα μέρη εδώ συμφωνούν τα ακόλουθα:

1)     Το Δεύτερο μέρος συμφωνεί να υποβάλλει νομιμοποιητικά έγγραφα σύμφωνα με την Συνθήκη της Χάγης (βλ. Παράρτημα 6)
2)     Τα Μέρη έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν με την συναλλαγή, σύμφωνα με την διαδικασία που καθορίζεται στα εκθέματα Α μέχρι Ε του Δεύτερου Μέρους (Παραρτήματα 1 έως 5), μετά από επιβεβαίωση από το λειτουργών παράρτημα της Τράπεζας.
3)     Κατά την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο 2 ανωτέρω, το Πρώτο Μέρος θα ενεχυριάσει τα Ομόλογα ως ενέχυρο στο Δεύτερο Μέρος και το Δεύτερο Μέρος θα φροντίσει για την παροχή του Δανείου μέσω του χρονοδιαγράμματος πληρωμών που αναφέρεται στην δανειακή συμφωνία
4)     Όλοι οι άλλοι όροι της διαδικασίας θα αναφέρονται στην δανειακή συμφωνία που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο Μέρη
5)     Μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι ότι το Δάνειο θα εξασφαλιστεί από τον εκδότη των Ομολόγων
6)     Μια επιπλέον απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι το Δεύτερο Μέρος δεν θα αντισταθμίσει τον πιστωτικό κίνδυνο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην αγορά των CDS (στμ. Credit Default Swaps, συμφωνίες ανταλλαγής κινδύνων αθέτησης)
7)     Τα κεφάλαια θα επιβεβαιωθούν από μια κύρια τράπεζα με πλήρη τραπεζική υπευθυνότητα, ώστε αυτά να είναι καθαρά και διαυγή, νομίμως κατεχόμενα και ελεύθερα βαρών και εμπράγματων βαρών.
8)     Τα Μέρη συμφωνούν να κρατήσουν όλες τις πληροφορίες που έλαβαν ως αποτέλεσμα της ένταξής τους σε αυτό το ΜΚ (Μνημόνιο Κατανόησης) ως αυστηρά εμπιστευτικές. Τα Μέρη επίσης συμφωνούν ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες θα είναι σύμφωνες με τους Ελληνικούς Κανονισμούς που αφορούν παρόμοιες συναλλαγές.
9)      Αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης δεν είναι δεσμευτικό. 
10)  Το Πρώτο Μέρος, με την σύμφωνη γνώμη του Δεύτερου Μέρους έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την τρέχουσα συναλλαγή σε ένα SPV (στμτφ. SPECIAL PURPOSE VEHICLE = εταιρεία («όχημα») ειδικού σκοπού, ορισμός από investopedia.com: «Το SPV είναι συνήθως μια θυγατρική εταιρεία με κεφαλαιακή διάρθρωση και νομικό καθεστώς τέτοια που καθιστούν τις υποχρεώσεις της ασφαλείς, ακόμη και όταν η μητρική εταιρεία χρεοκοπήσει»)


Για το Πρώτο Μέρος
Για το Δεύτερο Μέρος
(χειρόγραφα από εδώ και κάτω)
(χειρόγραφα από εδώ και κάτω)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (υπογραφή)
AUREL  DAVID (υπογραφή)
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (HELLENIC POST BANK)
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΧΑΪΜΑΝ ΕΠΕ, Βοστώνη


 H μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά"


Η παραπάνω ανάρτηση παρέμεινε στο blog dosepasa από την Πέμπτη 6/5/2010 έως την Δευτέρα 10/5/2010 όπου και το blog πέρασε κατόπιν εκβιασμού εξ' ολοκλήρου στα χέρια των "προθύμων".

Οι νέοι διαχειριστές του blog, σαν πρώτη πράξη διαχείρησης, διέγραψαν τα παραπάνω έγγραφα και αντικατέστησαν αρχικά την συγκεκριμένη ανάρτηση στο ίδιο link με άλλα όμως έγγραφα (αυτά που είταν δημοσιευμένα στην Εφημερίδα δρόμος της αριστεράς  τεύχος 8, και  με το άρθρο Ένοχη σιωπή για ένα εκκολαπτόμενο colpo grosso  με το οποίο ο "δρόμος της αριστεράς" είχε ανοίξει το ζήτημα ήδη από το Σάββατο, 10 Απριλίου 2010.


Αρχική > Οικονομία > Ένοχη σιωπή για ένα εκκολαπτόμενο colpo grosso

Ένοχη σιωπή για ένα εκκολαπτόμενο colpo grosso

 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δρόμος της 10/4
Το «φιλανθρωπικό» μυστήριο του αυστραλο-αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου που προσφέρεται να δανείσει την Ελλάδα με ευνοϊκό επιτόκιο
 Παρ’ ότι οι εξελίξεις στις «ελεύθερες» αγορές του ελληνικού χρέους ακολουθούν το χειρότερο σενάριο και δείχνουν να φέρνουν την κυβέρνηση όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, καίριες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά μένουν αδιάψευστες και ασχολίαστες αποκαλύπτουν ότι στο σκληρό κυβερνητικό πυρήνα εξετάζονται και εναλλακτικά σχέδια δανεισμού.
Την περασμένη εβδομάδα δημοσίευμα της εφημερίδας «Αξία» παρουσίασε σχέδιο αυστραλο- αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου (private equity fund) που έχει προτείνει εδώ και δύο μήνες στην κυβέρνηση την αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 20 έως 25 δισ. ευρώ με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους: spread της τάξης των 125 μονάδων βάσης και τελικό επιτόκιο περίπου 4,40%, έναντι επιτοκίών 6% έως 6,3% με τα οποία έχει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δανειστεί περίπου 17 δισ. ευρώ.


Δεν ήταν η πρώτη φορά που ελληνικό ΜΜΕ είχε αναφερθεί στο θέμα. Η πληροφορία είχε και πάλι αναφερθεί σε δημοσίευμα της 16ης Φεβρουαρίου, αλλά και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση αντέδρασε με μια παράδοξη σιγή ιχθύος. Σιωπή που δεν τηρήθηκε ούτε στην περίπτωση του «χαλασμένου» deal με τους Κινέζους ούτε στις άλλες διαρροές «βαθιών λαρυγγιών» που κάρφωναν στις αγορές και «έκαιγαν» κυβερνητικές πρωτοβουλίες πριν καν εκδηλωθούν.
Οι ενδείξεις αλλά και η ανάλυση του αλλοπρόσαλου και φαινομενικά ερασιτεχνικού τρόπου χειρισμού διαφορετικών κυβερνητικών κέντρων επί των θεμάτων του δημόσιου χρέους το τελευταίο δεκαήμερο, καταδεικνύουν ότι η σχετική διαπραγμάτευση είναι προχωρημένη και ότι η ανακοίνωση της συμφωνίας με το συγκεκριμένο αυστραλο-αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο είναι θέμα ημερών. Το χρονοδιάγραμμα, μάλιστα, αυτής της μυστικής διαπραγμάτευσης είναι αρκετά αποκαλυπτικό της κυβερνητικής υποκρισίας: Η πρώτη κρούση από τους «πρόθυμους» επενδυτές έγινε στα τέλη Ιανουαρίου, στη συμφωνία ενεπλάκησαν (ως undwerwriters, δηλαδή «ασφαλιστές» των υπό έκδοση ομολόγων) μία γερμανική και μια ελληνική τράπεζα  και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου είχε υπογραφεί «μνημόνιο κατανόησης» και ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Μια στιγμή αυτής της διαπραγμάτευσης «φωτογραφίζει» και το έγγραφο που δημοσιεύουμε, με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου,  στο οποίο μια από τις συμβαλλόμενες τράπεζες ενημερώνει την ελληνική (και κρατική) τράπεζα ότι θα ενεργήσει ως «σύμβουλος έκδοσης» στα νέα ομόλογα.
Στο βαθμό που οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν τις προσεχείς ημέρες, τροφοδοτούν κρίσιμα ερωτήματα για το «παιχνίδι» που παίζεται από τον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης και δη του πρωθυπουργικού επιτελείου.
Πρώτον, όταν ο πρωθυπουργός προειδοποιούσε (και μάλιστα από τις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη) ότι «οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα λεφτά τους» είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το εναλλακτικό deal του δανεισμού;
Δεύτερον, όταν με τον εκβιασμό μιας επικείμενης χρεοκοπίας ανακοίνωνε ως αναπόφευκτα (στις 3 Μαρτίου) τα μέτρα σκληρής λιτότητας, εξουθένωσης των μισθωτών και φορολογικής επιβάρυνσης του λαϊκού εισοδήματος, είχε καταλήξει στην εναλλακτική λύση αποφυγής του δανεισμού με ληστρικά επιτόκια;
Τρίτον, γιατί αφού είχε τη δυνατότητα να δανειστεί φθηνότερα προχώρησε σε τρεις δόσεις δανεισμού από τις αγορές, μέσο του παγκόσμιου μονοπωλίου κρατικών ομολόγων που ελέγχει η Goldman Sachs με τις 21 συνεργαζόμενες τράπεζες, επιβαρύνοντας το ελληνικό χρέος με πάνω από 2 δισ. ευρώ «κερατιάτικα»;
Τα παραπάνω ερωτήματα είναι φυσικά ρητορικά, αφού λίγες αμφιβολίες μένουν πια για το γεγονός ότι ο «μονόδρομος» της λιτότητας επιβλήθηκε ανεξαρτήτως του «Αρμαγεδδώνα» του χρέους και της δημοσιονομικής τρομοκρατίας που συστηματικά εξαπέλυε η κυβέρνηση από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ήταν μια επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα στην οποία διασταυρώθηκαν τα συμφέροντα των «κερδοσκόπων», των αγορών, των ευρωκρατών και της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου. Ωστόσο, ένας μπαλαντέρ που θα βγει ξαφνικά από το μανίκι προσφέρει στην κυβέρνηση ευκαιρία εκτόνωσης της λαϊκής δυσφορίας (χωρίς να αφαιρεθεί ούτε κεραία από το πακέτο λιτότητας) και πιθανότατα θεαματική αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού.
Υπάρχει, βεβαίως, και μια άλλη κατηγορία ερωτημάτων που αφορά τα κίνητρα των υποψηφίων επενδυτών, τα οποία δεν είναι προφανώς φιλανθρωπικά. Όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν στην εκδοχή ότι το συγκεκριμένο αυστραλο-αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο βρίσκεται σε στενή σχέση με τον Λευκό Οίκο ο οποίος «ευλογεί» πολιτικά μια εναλλακτική και φθηνότερη δανειοδότηση της Ελλάδας. Γιατί; Πρώτον, διότι δεν στοιχηματίζει όλη η πλουτοκρατική ελίτ των ΗΠΑ στην πτώση του ευρώ. Ένα τμήμα του βιομηχανικού κεφαλαίου προσβλέπει στη διατήρηση του υποτιμημένου δολαρίου για να διατηρήσει τις εξαγωγές του, κι αυτό φαίνεται να έχει την εύνοια της κυβέρνησης Ομπάμα που βρίσκεται σε μια ιδιότυπη «βεντέτα» με θύλακες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που ένα μέρος του ενδεχομένως προδιαγράφονται και σαν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης του τεράστιου αμερικανικού χρέους. Δεύτερον, διότι πέρα από το καθαυτό δημοσιονομικό πεδίο, η αμερικανική ηγεσία επενδύει σε γεωπολιτικές «διευθετήσεις» στην περιοχή στις οποίες η Ελλάδα έχει έναν κομβικό ρόλο (βλέπε ελληνοτουρκικά, πετρέλαια νοτιανατολικής Μεσογείου κ.α.). Τρίτον, διότι πολλοί παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ελίτ στις ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι η κρίση του χρέους δεν είναι «ελληνική ιδιαιτερότητα» αλλά παγκόσμιο πρόβλημα και ενδεχομένως η επόμενη φούσκα που όταν σκάσει δεν θα εξαιρέσει ούτε τον βυθισμένο στο χρέος του παγκόσμιο οικονομικό ηγεμόνα.
Σάιλοκ

 


Λίγο καιρό αργότερα, η ανάρτηση διαγράφτηκε τελείως και εξαφανίστηκε κάθε αναφορά στο ζήτημα από το blog dosepasa.

Η εφημερίδα "δρόμος της αριστεράς" διατήρησε στο ηλεκτρονικό της site την αρχική δημοσίευση χωρίς όμως το έγγραφο ντοκουμέντο που δημοσίευσε στην έντυπη έκδοση του φύλου 8 της εφημερίδας και δεν έδωσε καμία πλέον δημοσιότητα, αποκρύπτοντας και αυτή με τη σειρά της τα υπόλοιπα έγγραφα που είχε στη διάθεσή της.

Απόσπασμα του φύλου 8 της εφημερίδας μπορείτε να δείτε αμέσως παρακάτω:



Και παρακάτω το δημοσιευμένο στη σελίδα της εφημερίδας, ντοκουμέντο:


Τις Επόμενες μέρες της ανάρτησης των "εγγράφων φωτιά" από το blog dosepasa, τη δημοσίευση αναπαρήγαγαν αρκετά διεθνή και ελληνικά blog και site όπως το  http://www.wdeweb.com/ 
που δημοσίευσε, κατεβασμένο πλέον σήμερα, άρθρο στη διεύθυνση:
http://www.wdeweb.com/the-smoking-gun-document-that-could-terminate-george-papandreous-career.html 

Το ίδιο και το: http://www.neurosoftware.ro/
http://www.neurosoftware.ro/finance/insurance/stock-market/the-smoking-gun-document-that-could-terminate-george-papandreous-career/

Μεταξύ των ελληνικών, περιλαμβάνονταν και τα παρακάτω:

Βlog: Σχολιαστές χωρίς σύνορα

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/05/06/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF/


και  το Blog: Βαθύ Κόκκινο

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/05/blog-post_2305.html

Το τελευταίο αυτό blog και προς τιμή του, είναι το μόνο που δεν κατέβασε την ανάρτησή του μετά την εξαφάνισή της από το blog dosepasa και μπορείτε και σήμερα να την επισκευθείτε. 

Ποιά είναι η συνέχεια. 

Η εξέλιξη σχετικά με τη μεθόδευση Παπαντρέου είναι γνωστή και τις συνέπειές της, τις ζεί με τραγικό τρόπο ο ελληνικός λαός και σιγά σιγά ολόκληρη η Ευρώπη.

Το ποιό ακριβώς ήταν το σχέδιο της διεθνούς τραπεζικής και χρηματοπιστοπιστωτικής ελίτ που υπηρέτησε ο Παπανδρέου έχει αρχίσει να γίνεται φανερό σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας  και θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε διεξοδικότερα σε επόμενο άρθρο μας. 

Βρισκόμαστε πρός το παρόν στο Μάιο του 2010.


Ο Παπαντρέου με το μεθοδευμένο τέχνασμα του "οι αγορές δεν μας δανείζουν", ¨η χώρα θα χρεωκοπήσει" και "δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις", περνάει από τη βουλή το "μνημόνιο" και αναθέτει στον Παπακωνσταντίνου την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ, με Δεκατέσσερα Ευρωπαϊκά Κράτη και τη Γερμανική Κεντρική Τράπεζα.

Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης εδώ:

Όλο αυτό το διάστημα διακεκριμένα στελέχη της "ριζοσπαστικής αριστεράς" που συνδέονται  με το blog dosepasa (και με πολλά ακόμη εγχειρήματα και σε διακεκριμένες μάλιστα θέσεις) είχαν εξαπολύσει έναν αγώνα στα στέκια των εξαρχείων και αλλού για να αποδείξουν σε διάφορους υποψιασμένους αριστερούς πως δήθεν τα έγγραφα που οι ίδιοι εξαφάνισαν ήταν πλαστά. 

Την ίδια ακριβώς εκστρατεία είχε εξαπολύσει και το βαθύ ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση αναφοράς στα ντοκουμέντα αυτά και με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα της πλαστότητας.

Τα ντοκουμέντα όμως ήταν γνωστά σε όλους τους πολιτικούς χώρους και σε όλες τις πτέρυγες της βουλής. Όλοι σιώπησαν. Όλοι, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία η οποία και έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 2/6/2010. Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το δημοσιογραφικό site tvxs.gr


22:54 - Τετ 02/06/2010, tvxsteam

  
 
Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώρας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίου δέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας, από ένα fund του εξωτερικού, το Hayman Private Equity, για δανεισμό 7 δισ. με επιτόκιο 1,25%, και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω του ΟΔΔΗΧ».

Ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δισ. με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Hayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για αυτό το δανεισμό.
«Τους έχετε δει προσωπικά; Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός; Που εστάλη η επιστολή; Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση; Γιατί δεν έγινε αποδεκτή προς συζήτηση η πρόταση;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Έχω δει πολλά τέτοια fundς στα 30 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας που λένε ότι μπορούν να δανείσουν με ευνοϊκούς όρους. Δεν γνωρίζει κανείς ποιοι είναι και τι κάνουν. Άλλο ένα σημαντικό fund που έρχεται να συμμετέχει με συγκεκριμένες διαδικασίες σε ένα σημαντικό πρόγραμμα κι άλλο ο οποιοσδήποτε που θέλει να δανείσει σε μια χώρα. Δεν δανείζουν έτσι ιδιωτικά funds σε μια χώρα εκτός ορισμένων διαδικασιών οι οποίες είναι θεσμοθετημένες» απάντησε η Λ. Κατσέλη.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής ρώτησε τον κ. Μαρκόπουλο αν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το fund στο οποίο αναφέρθηκε δεν έχει συμμετοχή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη σε όλο τον κόσμο. «Εσείς που φέρατε το θέμα, όχι η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία πράξη, αντίθετα βγήκε στις διεθνείς αγορές. Έκανε την επιλογή της διαφάνειας, της μάχης στην Ε.Ε. για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού. Δεν προχώρησε σε αυτού του είδους τις διαδικασίες. Τέτοιου είδους funds σε όλο τον κόσμο, σε περιόδους ανάγκης δανεισμού προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του διαμεσολαβητή, προκειμένου οι ίδιες να πάρουν μια σύμβαση με την εκάστοτε κυβέρνηση και να τρέξουν στις διεθνείς αγορές με τον δικό τους όγκο συναλλαγών για να αποκομίσουν οφέλη» συμπλήρωσε ο κ. Παπουτσής.

«Είναι δυνατόν με ένα μη σοβαρό fund να έρχεται σε επαφή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να υπογράφει Μνημόνιο Κατανόησης; Εκεί είναι το θέμα. Υπεγράφη τέτοιο Μνημόνιο; Αν έγινε αυτό είστε εκτεθειμένοι. Αν δεν υπάρχει και διαψεύδεται η υπογραφή του Μνημονίου τότε θα σας δώσω δίκια. Αλλά κατατέθηκαν έγγραφα, στα οποία δεν είδα να δίνετε σημασία», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

tvxs.gr/node/38162


Η είδηση θάφτηκε από όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης  και φυσικά από σύμπασα την αριστερά όλων των πτερύγων εσω και εξωκοινοβουλευτική.

Μέχρι πρόσφατα ο Σαμαράς εξακολουθούσε να λέει σε όλους τους τόνους πως η Κυβέρνηση παπανδρέου δεν αξιοποίησε προσφερόμενα κεφάλαια από τις αγορές και πως σκόπιμα μετέτρεψε την κρίση δανεισμού σε κρίση χρέους. Η αριστερά φυσικά δεν τσιμπάει σε κάτι τέτοια. Δεν έβγαλε κίχ επί δύο σχεδον χρόνια.

Ξέχασε πολύ γρήγορα τα άρθρα που η ίδια έγραψε για το σκόπιμο μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων της χώρας.


Σενάρια ή απόδειξη συνωμοσίας;

"Οι καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ζωής Γεωργαντά, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ που πρόκειται να αποπεμφθεί, εγείρουν τεράστιο πολιτικό θέμα. Η επιστήμονας που επιλέχθηκε μέσω του opengov και λόγω της ειδικότητας της (οικονομετρία) γι αυτή τη θέση, καταγγέλλει ότι μεθοδεύτηκε η διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009 στο 15,4% από την Eurostat με σκοπό «να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας»".


Η Ζωή Γεωργαντά στο MEGA Σαββατοκύριακο 1   17/9/2011




Η Ζωή Γεωργαντά στο MEGA Σαββατοκύριακο 2      17/9/2011



Ακόμη πιό γρήγορα, ξέχασε την ίδια την ομολογία του Στρος Καν.

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ - Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κ ΔΝΤ

http://www.youtube.com/watch?v=vIsvVZl16VA&feature=related

 

Αν και δεν εξηγούνται όλα με τη Βλακεία (παράγοντα που ποτέ ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμούμε) ακόμα και αυτό θα είμασταν έτοιμοι να δεχτούμε, υπό έναν όρο. Τα επώνυμα στελέχη της αριστεράς που συνέδραμαν στις απίστευτες και εγκληματικές στο τέλος πράξεις συγκάλυψης, να κάνουν ανοιχτά την αυτοκριτική τους έστω και σήμερα και να παραιτηθούν αμέσως από κάθε διακεκριμένη θέση και εκπροσώπηση. Θα ήταν αυτό μιά έστω και εκ των υστέρων αναγνώρηση της ελλειματικής τους τουλάχιστον αντίληψης του κόσμου, πράγμα που τους καθιστά ανικανους να ηγηθούν κάθε πολιτικής διεργασίας. Δεν θα το κάνουν. Διότι δεν είναι ηλίθιοι. Ας μας εξηγήσουν οι ίδιοι τους λόγους. Μέχρι να μιλήσουν όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να υποψιαζόμαστε τα χειρότερα.

Όσον αφορά στα ίδια τα έγγραφα που παρουσιάζουμε σήμερα εκ νέου, και την υποτιθέμενη πλαστότητά τους, είμαστε σε θέση να αποδείξουμε πως τα συμβαλλόμενα πρόσωπα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ μεταξύ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ και της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ HAYMAN, Kος Κλεάνθης Παπαδόπουλος και Kος ΑουρέλΚριστιάν (Aurel Christian) Ντέϊβιντ (DAVID) του Λάσζλο Ντέϊβινττ (Laszlo David) και της Σουζάννας, που έχει γεννηθεί στο Λίσταλ (Liestal) της Ελβετίας στις 8.6.1969, ελβετικής υπηκοότητας, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και βρίσκονται επίσης σε διακεκριμένες θέσεις του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου.


Σαν επίλογο παραθέτουμε ένα εξαιρετικό κείμενο δημοσιευμένο στη "λέσχη" , με τίτλο:  

Πρόκειται για απόσπασμα από την τελευταία διάλεξη του Συνταγματολόγου Αριστόβουλου Μάνεση, πριν συλληφθεί το 1968 από το δικτατορικό καθεστώς, η οποία και  δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του “Συνταγματική Θεωρία και Πράξη” με τίτλο “Το τελευταίο μάθημα επί δικτατορίας”

Όσο  για τους λάτρεις του error 404 τους αφιερώνουμε αυτό το εκπληκτικό video.





17/11/2011
για την κοινωνική αριστερά.


Ακολουθούν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ΣΧΟΛΙΑ εκ μέρους του blog.
 


Ανώνυμε των μηνυμάτων:

19 Νοεμβρίου 2011 11:17 μ.μ.
20 Νοεμβρίου 2011 12:07 π.μ.
20 Νοεμβρίου 2011 3:26 μ.μ.

Το τελευταίο Μήνυμά σου καταλήγει με την παρακάτω φράση:

"...οπότε αν ήμουν εγώ ή εσύ πρωθυπουργός και είχες ένα ΟΔΔΗΧ υπεύθυνο να κάνει αυτή την δουλειά θεσμικά και ανοιχτά, με όλη την αγορά, με όρους επωφελείς για την χώρα (που τώρα ΟΛΟΙ προσπαθούν να τους αλλάξουν, Ελληνικό δίκαιο, ρήτρα εθνικού νομίσματος κτλ),τι θα έκανες? Φαντάζομαι ότι έκανε ο ΓΑΠ, τους στέλνεις στο ΟΔΔΗΧ και αν δεν τους αρέσει στα παπάρια μας… Άρα το πραγματικό *γιατί* το ξέρει μόνο ο Διοικητής του ΤΤ και η ΧΑΙΜΑΝ… Ή, αυτοί που σκαρφιστήκαν όλη αυτή την φάρσα…"

Ένα σύντομο σχόλιο στην παρέμβασή σου.

Όταν είδαμε το πρώτο σου σχόλιο ξεγελαστήκαμε, πιστεύοντας πως παρ' ό,τι εμφανίστηκες με τον αέρα του "ειδικού" θέτοντας ένα "φαινομενικά" αθώο ερώτημα σχετικά με τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., απλά δεν διάβασες τα έγγραφα που παραθέτουμε ή παρανόησες το περιεχόμενό τους.

Αφήσαμε τη συζήτηση να εξελιχθεί για να μην την μονοπωλήσουμε αλλά τελικά τη μονοπώλησες εσύ, βγάζοντας και το συμπέρασμα ότι πρόκειται και για έγγραφα - φάρσα.

Λοιπόν, η απάντησή μας είναι η εξής:

Ή παριστάνεις τον άσχετο ή είσαι άσχετος στ' αλήθεια.

ΠΡΩΤΟΝ

Όπως μπορείς να διαβάσεις στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ [MEMORANDUM OF UNDERSTANDING (MOU)] που παραθέτουμε - καί σε μετάφραση-, στην πρώτη παράγραφο αναφέρονται τα εξείς:

" Επειδή το Πρώτο Μέρος (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο )σκοπεύει να ενεχυριάσει μια νέα έκδοση κυβερνητικών ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ (τα Ομόλογα) στο Δεύτερο Μέρος (ΧΑΪΜΑΝ) με την επιθυμία μιας δανειακής διευκόλυνσης του ίδιου ύψους ποσού.

Επειδή το Δεύτερο Μέρος (ΧΑΪΜΑΝ) σκοπεύει να δεχτεί τα Ομόλογα ως εχέγγυα για την έκδοση ενός δανείου προς το Πρώτο Μέρος (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ) της τάξεως των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ (το Δάνειο).

Τα συμβαλλόμενα μέρη εδώ συμφωνούν τα ακόλουθα:"

Με το συγκεκριμένο (MOU) που παραθέτουμε, ούτε συνάπτεται δάνειο, ούτε αγοράζονται ομόλογα, ούτε παρακάμπτεται φυσικά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Τα "Μνημόνια Κατανόησης" (MOU), δεν συνιστούν εμπορικές πράξεις αλλά συμφωνίες για τις αμοιβαίες δεσμεύσεις με βάση τις οποίες ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να πραγματοποιηθούν εμπορικές πράξεις και οικονομικές συναλλαγές όπως η παραπάνω περιγραφόμενη.

Τί μας λέει λοιπόν αυτό το συγκεκριμένο MOU που υπογράφτηκε μεταξύ ΤΤ και Hayman;

Μας λέει πως το επενδυτικό κεφάλαιο Hayman προτίθεται να επενδύσει σε ΝΕΑ Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου Ύψους 20 δις ευρώ που ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ για αυτόν ειδικά το σκοπό και με τους όρους που περιγράφει παρακάτω το MOU, και θα του διατεθούν μέσω μιας Κρατικά Ελεγχόμενης Τράπεζας (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) δανείζοντας έτσι η Hyman με το χαμηλότερο επιτόκιο της εποχής 1,25 spread την Ελληνική Κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των άμεσων δανειακών της αναγκών. (για την Επαναγορά, ας πούμε, ληξιπρόθεσμων κρατικών ομολόγων εντός του μηνός Μαρτίου του 2010) 

Αν η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το αίτημα της Hyman, θα εξέδιδε μέσω του ΟΔΔΗΧ το ισόποσο Ομόλογο των 20 δις ευρώ και η συναλλαγή θα ολοκληρωνόταν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ. Το "Μνημόνιο Κατανόησης" αφορά στους αμοιβαίους  όρους και τις προϋποθέσεις για την έκδοση νέων ομολόγων και όσα άλλα γράφονται σχετικά με το συγκεκριμένο MOU, είναι ή από άσχετους ή εκ του πονηρού.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Όπως θα μπορούσες να διαβάσεις στο (αμετάφραστο) αντιγραφο της επιστολής της Hyman προς το ΤΤ με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2010, την οποία  δημοσίευσε ο "δρόμος της αριστεράς" και παρατίθεται επίσης στην ανάρτησή μας, η Hayman μέσω του προέδρου της οικονομικής επιτροπής, όπως αναφέρεται στην επιστολή, R.Husner, ΖΗΤΑΕΙ από τον Πρόεδρο του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΤΤ κο Κλεάνθη Παπαδόπουλο, τα παρακάτω:

"Αγαπητέ Κύριε

επιβεβαιώστε, ότι εις εκτέλεση του Μνημονίου Κατανόησης με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2010 που ξεκίνησε μεταξύ ημών και υμών, θα ενεργήσετε ως εγγυητής εμπειρογνώμων σχετικά με μια νέα έκδοση κρατικών ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας ύψους 20 δις ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις προθεσμίες (στμφ. εννοεί αποπληρωμής) του παραπάνω Μνημονίου και (τις;) μεταγενέστερες συμφωνίες.

Παρακαλούμε πιστοποιήστε ότι παραλάβατε αυτή την επιστολή, προσυπογράφοντάς τη και επιστρέφοντας σε μας ένα αντίγραφο αυτού του εγγράφου"

Τι λέει λοιπόν αυτό το έγγραφο της Hyman προς τον Πρόεδρο του ΤΤ;

Επιβεβαιώστε, του λέει, ότι θα ενεργήσετε ως εγγυητής εμπειρογνώμων σχετικά με μια νέα έκδοση κρατικών ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας ύψους 20 δις ευρώ.

Η Hayman, ΔΕΝ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΔΑΝΕΙΟ με το ΤΤ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΛΑΙOΤΕΡΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ. Ζητάει επιβεβαίωση, πως το ΤΤ θα είναι, σύμφωνα με το MOU που έχει
υπογραφεί, εγγυητής εμπειρογνώμων σχετικά με μια νέα έκδοση κρατικών ομολόγων ύψους 20 δις ευρώ.

ΤΡΙΤΟΝ

Η Κατσέλη, απαντώντας στην ερώτηση της ΝΔ στη βουλή στις 2/6/2010 λέει απλώς ΨΕΜΑΤΑ. 

Το ίδιο ψέμα που επαναλαμβάνεις κι εσύ Ανώνυμε. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ. 
Το MoU δεν συνιστά παράκαμψη αλλά προϋπόθεση.

Το αν γνωρίζει ή όχι η Κατσέλη τη Hayman είναι ερώτηση φυσικά για γέλια  όπως και η ερώτηση του τετραπέρατου του Παπουτσή για το άν η ΝΔ εγγυάται πως τα προσφερόμενα χρήματα από τη hayman είναι "καθαρά" λες και τα δις με τα οποία καταχρέωσαν τόσα χρόνια τη χώρα αυτοί οι αχρείοι ήταν από τα παγκάρια των εκκλησιών.

Το ερώτημα βέβαια (έστω για τυπικούς λόγους)  το ξεκαθαρίζει ήδη η Hayman και το ΤΤ στο άρθρο 7 του MoU που συνυπέγραψαν και στο οποίο αναφέρεται:

" 7)  Τα κεφάλαια θα επιβεβαιωθούν από μια κύρια τράπεζα με πλήρη τραπεζική υπευθυνότητα, ώστε αυτά να είναι καθαρά και διαυγή, νομίμως κατεχόμενα και ελεύθερα βαρών και εμπράγματων βαρών."

Μετά απ' όλα τα παραπάνω, η ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΣΤΟΧΗ.

«Είναι δυνατόν με ένα μη σοβαρό fund να έρχεται σε επαφή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να υπογράφει Μνημόνιο Κατανόησης; Εκεί είναι το θέμα. Υπεγράφη τέτοιο Μνημόνιο; Αν έγινε αυτό είστε εκτεθειμένοι. Αν δεν υπάρχει και διαψεύδεται η υπογραφή του Μνημονίου τότε θα σας δώσω δίκια. Αλλά κατατέθηκαν έγγραφα, στα οποία δεν είδα να δίνετε σημασία»

(Ας μαθαίνει και η αριστερά τίποτα από τον αντίπαλο. Κακό δε θα μας κάνει.)

Οπότε, Ανώνυμε φίλε, άστα καλύτερα. Αν θέλεις να προστατέψεις τον Παπανδρέου και τα εγκλήματά του, βρές κανένα πιό έξυπνο τρόπο. Τα περί "φάρσας" πούλα τα σε κάναν άσχετο.

ΥΓ. Σε ευχαριστούμε πάντως για την ευκαιρία που μας έδωσες να λυθούν ίσως κάποιες απορίες σε αναγνώστες που έχουν ειλικρινή ερωτήματα πάνω στα ζητήματα που περιγράφονται.

Δεν είμαστε όλοι και του Howard!

19 σχόλια:

  1. ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠ. ΑΡΙΣΤΕΡΑς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα γεγονός που γνωρίζουν όλα τα επιτελεία της ριζοσπαστικής αριστεράς, ΔΕΝ είναι πλέον μυστικό.

    Ας βγούν οι ίδιοι αν έχουν στοιχειώδη συνείδηση και ευθύνη κι ας δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

    Και τότε θα μιλήσουμε όλοι με ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι δεν μου πάει καλά... Γιατί εφόσον το ήθελαν τόσο πολύ γιατί δεν αγόραζαν από την δευτερογενή αγορά ή ακόμα και άμεσα από τον ΟΔΔΗΧ ομολόγα 10ετους διάρκειας? Γιατί πρέπει να προσεγγίζεται ένας πρωθυπουργός από Δικηγόρους και Funds? Όποιος έχει φράγκα απλά αγοράζει από τους θεσμούς χρέος… και ιδιαίτερα αν το θέλει πολύ… εμείς πουλάμε σε οποίον δίνει το καλύτερο επιτόκιο… σε δημοπρασία βγαίνουν τα ομόλογα… Γιατί λοιπόν? Μήπως κάτι ζητούσαν «ιδιαίτερο»?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανωνυμο: εμεις δεν πουλαμε....ξεπουλαμε και με αδεια Πρωτοδικειου (Γερμανικου)...
    Σε δημοπρασια δεν ειναι τα ομολογα της Ελλαδας αλλα η ιδια η Ελλαδα, και μαλιστα σε δημοπρασια μειοδοτικη...
    Αν οντως, πραγματι ενδιαφερεσαι να ``σου παει κατι καλα``, μαθε οτι ο ρολος του Γ. Α. Παπανδρεου ειναι να τελειωσει ηλιθια αυτο που εξυπνα αρχισε ο δημαγωγος πατερας του με τα ``υπερηφανα νειατα και δοξασμενα γειρατια``, προχωρησε ξετσιπωτα ο Σημιτης της ``Αναπτυξης`` (Αναπτυξη αποκλειστικα για 2000 οικογενειες), εφτασε στην τελικη ευθεια ο Κ. Καραμανλης της ``Μεταρυθμισης`` (δηλ. Απορυθμισης), παραδιδοντας του την σκυταλη της υποτελειας και της εθνικης μειοδοσιας : να δωσει την χαριστικη βολη στο αναισθητο σωμα της Ελλαδας, ωστε να εγκατασταθουν στο ``Νεκροταφειον η Ελλας`` τ` αφεντικα τους, δηλ. οι επιδοξοι αφενταδες της παγκοσμιοποιησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη αλλά δεν απαντάς στην ουσία του προβληματισμού μου, το αποφεύγεις με όποιο τρόπο μπορείς… Γιατί πρέπει κάποιος να απευθυνθεί στον όποιο Πρωθυπουργό εφόσον έχει τα φράγκα? Γιατί δεν αγοράζει από την δημοπρασία? Ας προσφέρει το επιτόκιο που διατείνεται και θα πάρει τα κωλόχαρτα όποτε θέλει… Απάντησε στη ερώτηση αν θες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς ανώνυμο με ερώτηση: Δεν μπορεί να απαντηθεί αυτό που ρωτάς. Εκτός ίσως από εκείνους που κυκλοφορούν στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το θέμα είναι: Το ταχυδρομικό ταμιευτήριο ΓΙΑΤΙ συνυπογράφει μνημόνιο κατανόησης με την Χάϊμαν? Από εκεί θα πρέπει να ξετυλιχτεί η άκρη του νήματος.
    Συγγνώμη αλλά δεν απαντάς στην ουσία του προβληματισμού μου, το αποφεύγεις με όποιο τρόπο μπορείς… Γιατί πρέπει κάποιος να απευθυνθεί στον όποιο Πρωθυπουργό εφόσον έχει τα φράγκα? Γιατί δεν αγοράζει από την δημοπρασία? Ας προσφέρει το επιτόκιο που διατείνεται και θα πάρει τα κωλόχαρτα όποτε θέλει… Απάντησε στη ερώτηση αν θες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα Ανώνυμε β, η διαδικασία αγοράς χρέους είναι η ίδια με την διαδικασία αγοράς/πώλησης μετοχών, ΔΕΝ αποτελεί ένα μυστήριο με κανένα τρόπο, ο οποιοσδήποτε ακόμα και εσύ αν πας σε μια χρηματιστηριακή μπορείς να αγοράσεις π.χ. Αμερικανικό χρέος... Ειδικά όταν έχεις ένα πακέτο των 20δις απευθύνεσαι στον ΟΔΔΗΧ και αγοράζεις με τους όρους που όλοι αγοράζουν… Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010 οι όροι δεν ήταν διαφορετική από τους όρους της τελευταίας δεκαετίας με τους οποίους αγόραζαν όλοι οι ομολογιούχοι του πλανήτη που αγόραζαν Ελληνικό χρέος. Το γιατί μπήκε στην μέση ο Διοικητής του ΤΤ ίσως έχει να κάνει με το πως η ΧΑΙΜΑΝ ήθελε διαφορετικούς όρους κατά κάποιο τρόπο άγνωστο σε μας… οπότε αν ήμουν εγώ ή εσύ πρωθυπουργός και είχες ένα ΟΔΔΗΧ υπεύθυνο να κάνει αυτή την δουλειά θεσμικά και ανοιχτά, με όλη την αγορά, με όρους επωφελείς για την χώρα (που τώρα ΟΛΟΙ προσπαθούν να τους αλλάξουν, Ελληνικό δίκαιο, ρήτρα εθνικού νομίσματος κτλ), τι θα έκανες? Φαντάζομαι ότι έκανε ο ΓΑΠ, τους στέλνεις στο ΟΔΔΗΧ και αν δεν τους αρέσει στα παπάρια μας… Άρα το πραγματικό *γιατί* το ξέρει μόνο ο Διοικητής του ΤΤ και η ΧΑΙΜΑΝ… Ή, αυτοί που σκαρφιστήκαν όλη αυτή την φάρσα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε των μηνυμάτων:

    19 Νοεμβρίου 2011 11:17 μ.μ.
    20 Νοεμβρίου 2011 12:07 π.μ.
    20 Νοεμβρίου 2011 3:26 μ.μ.

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ στα σχόλιά σου, έχει προστεθεί στο τέλος της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκπλήσσομαι με την απάντηση σας… Ένας άνεργος αυτοαπασχολούμενος (μπλοκάκιας) Ηλ. Μηχανικός είμαι … Δεν είμαι ειδικός ούτε έχω τελειώσει το Harvard… με απλή κοινή λογική απάντησα και πόσο μάλλον ιδέα δεν έχω για την απάντηση της Κατσέλη και την ερώτηση του ΛΑΟΣ… Άρα αν κατάλαβα καλά θεωρείτε την ερώτηση του Ροντούλη σωστή? Τότε γιατί σας κάνει εντύπωση που ο ΓΑΠ δεν δέχτηκε? Εδώ υπάρχει ένα λογικό κενό… Αν είναι σωστή η ερώτηση του ΛΑΟΣ τότε κάποιο λάκκο είχε η φάβα… Και αν πράγματι είχε λάκκο η φάβα τότε γιατί διαφωνείτε με την άρνηση του ΓΑΠ και το θεωρείτε και κακό που προστάτεψε το δημόσιο συμφέρων? Αν το θέμα μας είναι ένας κακός διοικητής δημόσιας τράπεζας, πού αυτό αγγίζει τον ΓΑΠ εφόσον απέκρουσε την κακή πρόταση? Μη σοβαρά Funds υπάρχουν παντού, έτσι είναι το διεθνές χρηματοπιστωτικό τέρας… τι σας κάνει εντύπωση? Αν ήσασταν στην θέση του διοικητή δεν θα υπήρχε πιθανότητα να το πιστέψετε και εσείς μέχρι που όλα θα αποκαλύπτονταν? Το σφάλμα ποιό ακριβώς είναι? Φυσικά γνωρίζετε πως όλες οι Ελβετικές τράπεζες είναι ΑΑΑ άλλα το ξέπλυμα που κάνουν είναι τρελό… ή είστε από άλλο πλανήτη? Από την μια προσπαθείτε να αποδείξετε πως δεν υπήρχε λόγος να μπούμε στο μνημόνιο επειδή ένα Fund μας δάνειζε χρήματα με καλό επιτόκιο και από την άλλη κατηγορείτε τον διοικητή του ΤΤ ότι συνδιαλεγόταν με κακόπιστες πηγές και άρα είναι απατεώνας… Τι από τα δυο τελικά είναι το κακό? Μεταξύ τους είναι αντικρουόμενα… Εμένα όλη αυτή η ιστορία μου δείχνει ένα πράγμα… Ο ΓΑΠ προσπαθούσε να αποφύγει το ΔΝΤ και έψαχναν παντού δανεικά, έτσι άρχισαν να μπαίνουν σε «γκρίζες ζώνες»… μόλις το διαπίστωσαν ανέκρουσαν πρύμνα… και τα υπόλοιπα τα ξέρετε… το κακό δεν βλέπω… Μάλλον σας ενοχλεί που δεν έχουμε άλλα φράγκα εμείς του ιδιωτικού τομέα να σας πληρώνουμε και ψάχνετε να βρείτε σε ποιο τράγο θα φορτώσετε τα κακά της μοίρας μας… Σας έχω νέα… δεν είναι ο ΓΑΠ… κοιταχτείτε στον καθρέφτη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ έχω μια πιο απλή ερώτηση: γιατί κατέβηκαν αναρτήσεις στο διαδίκτυο; Πού είναι η αιτιολόγηση του ότι κατεβαίνει μια ανάρτηση με στοιχεία τα οποία έχουν κατατεθεί στη Βουλή και έχουν γίνει θέμα επερώτησης από βουλευτές; Θα γινόταν ερώτηση στη Βουλή εάν δεν είχαν ελέγξει προηγουμένως τουλάχιστον το γνήσιο των εγγράφων, των υπογραφών; Και επίσης οι απαντήσεις από τη μεριά της τότε κυβέρνησης δεν αμφισβητούν το γνήσιο των εγγράφων. Επομένως γιατί κατέβηκαν αυτά τα έγγραφα από τα διάφορα blog, και μάλιστα πολύ βιαστικά, εντός λίγων ημερών, αφού είναι πραγματικά; Και αν δεν ήταν πραγματικά, αλλά πλαστά, δεν θα είχαν γίνει μηνύσεις από τους φερόμενους ως υπογράφοντες, αυτόν τον εκπρόσωπο του ΤΤ ας πούμε, μια και το θέμα έφτασε ως τη Βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ φίλε, Ανώνυμε του σχολίου 29 Νοεμβρίου 2011 11:06 μ.μ.

    Η ερώτησή σου είναι απόλυτα εύλογη και θα σου προτείναμε να την απευθύνεις πρός τα αναφερόμενα blog και κυρίως βέβαια το blog http://dosepasa.wordpress.com/ και την εφημερίδα "δρόμος της αριστεράς".

    Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για επιχείρηση συγκάλυψης μιας συγκλονιστικής αποκάλυψης που θα μπορούσε να έχει αλλάξει την πορεία των πολιτικών και των οικονομικών εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Και τέτοιες επιχειρήσεις συγκάλυψης γίνονται από επαγγελματίες! Η μέθοδος ήταν η εξής:

    1. Ανέλαβαν την διαχείρηση του blog που έκανε την αποκάλυψη των ντοκουμέντων με άμεσο εκβιασμό πρός το διαχειριστή ό,τι θα δημοσιοποιηθεί το όνομά του άν δεν τους δοθούν οι κωδικοί διαχείρησης του blog dosepasa.wordpress.com

    2. Αμέσως μόλις κατέλαβαν το blog (πράγμα που οι αναγνώστες δεν έμαθαν ποτέ) κατέβασαν αμέσως τα αναρτημένα ντοκουμέντα χωρίς καμία εξήγηση, ακριβώς γιατί γνώριζαν πως δεν ήταν πλαστά. Αυτό, αμέσως - αμέσως έδινε το μήνυμα πως όντως κάτι δεν πήγαινε καλά με τη γνησιότητα των εγγράφων.

    3. Σε όσα blogs είχαν με οποιοδήποτε τρόπο αναπαράγει την δημοσίευση των εγγράφων απέστειλαν e-mails και έκαναν συστηματικές και επίμονες παρεμβάσεις μέσω σχολίων με τις οποίες επικαλούμενοι την πλαστότητα των εγγράφων δημιούργησαν ένα αφόρητο κλίμα αναξιοπιστίας των ίδιων των blogs και κρίση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους σχολιαστές και τις πηγές τους.

    Αποτέλεσμα των παραπάνω επαγγελματικών κινήσεων και ίσως και άλλων που φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ήταν, ορισμένα blog να κατεβάσουν τις αναρτήσεις τους (αφού πρίν απ' όλους τις είχε ήδη κατεβάσει το αρχικό blog dosepasa) και να παγώσει η συζήτηση σε όσα την διατήρησαν ακριβώς γιατί πέτυχαν να εγκαταστήσουν την αμφιβολία και την επιφύλαξη γνησιότητας.

    Όλα αυτά έγιναν μέσα στον Μάιο του 2010 την περίοδο πρίν την κατάθεση της σχετικής ερώτησης στη Βουλή από τη Ν.Δ. που έγινε στις 2 Ιουνίου 2010. Τότε όμως το ζήτημα είχε κλείσει για την αριστερά μέσω της επιχείρησης συγκάλυψης που περιγράφτηκε παρά πάνω και το ζήτημα εξανεμίστηκε.

    Φυσικά, όταν ο στόχος της συγκάλυψης πετύχει, δεν επιστρέφεις στο ζήτημα άν το ανοίξει κάποια άλλη πλευρά. Θα επέστρεφες μόνο στην περίπτωση που οι προηγούμενες επιφυλάξεις σου ήταν ειλικρινείς. ΑΛΛΑ εδώ έχουμε να κάνουμε όπως είπαμε για ανοιχτούς συνεργάτες της Κυβέρνησης Παπανδρέου και όχι για αριστερούς αντισυστημικούς που προστάτευαν δήθεν την κοινωνία από την διοχέτευση πλαστών εγγράφων.

    Τέλος,

    Με αφορμή το σχόλιό σου και την εύλογη ερώτηση που έθεσες ξαναψάξαμε το ζήτημα των αναρτήσεων από άλλα blog. Ανακαλύψαμε πως σχετική ανάρτηση είχε κάνει και το blog //ΠαραλληλοΓράφος// με εξαιρετικά σχόλια και συγκλονιστικούς διαλόγους μεταξύ των σχολιαστών, απ' όπου κανείς καταλαβαίνει πολύ καλά το κλίμα της περιόδου.

    Την συκεκριμένη ανάρτηση με τίτλο: "Οι αποδείξεις ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος;" με ημερομηνία 6 Μαίου 2010, μπορείτε ακόμη να τη βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: http://wp.me/pPn6Y-NU

    ή εδώ:
    http://parallhlografos.wordpress.com/2010/05/06/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "...Είμαστε σίγουροι ότι Hayman ξανασκέφτηκε την αδυναμία να αντισταθμίσει τον πιστωτικό κίνδυνο από την γενναιόδωρη προσφορά τους και είπαν στην Ελλάδα ότι υπαναχωρεί...."

    Άρα η Hayman... έκανε πίσω! Γιατί αν έδιναν το δάνειο και μετά αγόραζαν και cds...τότε αμέσως θα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που θα έκαναν κερδοσκοπικές επιθέσεις για να πτωχεύσουμε! Μάλιστα θα διέρρεαν άμεσα τη σύναψη του δανείου και άρα αντί να μπούμε στο μνημόνιο Μάιο θα μπαίναμε Οκτώβριο...
    Ίσως σήμερα να ήταν και ανάμεσα στα funds που δεν θα έμπαιναν στη διαπραγμάτευση του κουρέματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ορισμένες ακόμα καθοριστικές λεπτομέρειες που μπορούν να φωτίσουν πτυχές αυτής της απίθανης υπόθεσης:

    1. Η Heyman είχε λάβει από το τέλος Φεβρουαρίου υπόσχεση/συμφωνία ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από το private placement που θα ακολουθούσε την αποδοχή της πρότασής της ως εγγύηση για να αντλήσει (προφανώς με χαμηλότερο επιτόκιο) δανειακό κεφάλαιο για να υλοποιήσει την πρότασή της. Φαίνεται μάλιστα ότι γι αυτό είχε διασφαλίσει και την αποδοχή της FED. Ως εδώ τίποτα το περίεργο, μιας και αυτή η μέθοδος private placement είχε χρησιμοποιηθεί κατά κώρον και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ιδιωτικού δανεισμού και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    Όμως φαίνεται ότι τελικά o ΓΑΠ έκανε διπλή μπλόφα: Από την μια είχε συμφωνήσει μυστικά την προσφυγή στο ΔΝΤ από τον Νοέμβριο του 2009 και από την άλλη επέσυρε την προσφυγή στο ΔΝΤ προς την Ευρώπη, όταν είχε ορίσει ως underwritter της πρότασης Heyman την ...Deutche Bank ενώ ταυτόχρονα προς τον Ομπάμα έδειχνε ότι αποδέχεται την πρόταση Heyman στο ταξίδι αστραπή του στις 15/3/2010 . Ο Akerman ήρθε γι αυτό τον λόγο στην Ελλάδα και αμέσως ενημέρωσε την Μερκελ στο πολύ απλό: Ακόμα και η επίκληση προσφυγής στο ΔΝΤ καθιστούσε την πρόταση Heyman αδύνατη, μιας και έκανε αδύνατη την αποδοχή ομολόγων δημοσίου από την FED! Άρα οδηγούσε την Ελλάδα στην περιπέτεια των μνημονίων και σε ότι ακολούθησε, βγάζοντας έξω από αυτό το παιχνίδι τον Ομπάμα. Δηλαδή ο ΓΑΠ "έπαιξε" μπλόφα με ανοιχτά χαρτιά! Προσωπικά δεν τον θεωρώ βλάκα αλλά αδύστακτο.

    2. Έκανε σχετική επερώτηση στην Βουλή η ΝΔ (Χατζηδάκης, Μακρόπουλος) σχετικά με την πρόταση Heyman που είχε αποκαλυφτεί από το blog της ΠΑΣΑ. Αφού ακούστηκαν τα περί "ποιοτικού χρήματος" από την Κατσέλη και τον Παπουτσή, η υπόθεση έκλεισε. Λεπτομέρεια: Όλως τυχαίως εκείνη την ημέρα κήρυξε απεργία η ΕΣΗΕΑ. Έτσι το θέμα Heyman δεν μπήκε ούτε στα ψιλά και "θαύτηκε".

    3.Αυτά τα στοιχεία μαζί με ορισμένα επιπλέον, από αυτά που αποδεικνύουν την εκμετάλλευση του υφιστάμενου ευρωπαϊκού μηχανισμού δημόσιου δανεισμού των χωρών ως κύρια πηγή δημιουργίας πολιτικού μαύρου χρήματος τέθηκαν υπ' όψη του Αλέκου Αλαβάνου τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2009. Με στοιχεία, έγγραφα και αδιάσειστες αποδείξεις εμπλοκής και υψηλόβαθμων μελών της τότε Κυβέρνησης "στο κόλπο" που μας οδήγησε στα Μνημόνια μαζί με το ερώτημα: "Να βγούν ΤΩΡΑ στον αέρα, δηλαδή να πέσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου?"

    Για την ιστορία ας καταγραφτεί ότι η άμεση, χωρίς δεύτερη σκέψη, απάντηση Αλαβάνου ήταν "όχι! καλλίτερα να τα δώσουμε να τα διαχειριστεί συγκεκριμένος δημοσιογράφος ...του Βήματος"

    Τα συμπεράσματα δικά σας. Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτό του σχόλιο στην διάθεση, όποτε ζητηθεί, στους υπέυθυνους λειτουργίας αυτού του blog. Γνωρίζουν ποιος τα έχει και πως να τα αναδείξουν.

    ΥΓ. Η υπογραφή "Ανώνυμος" σε αυτό το σχόλιο δεν σημαίνει και Άγνωστος. Με το όνομά μου και την υπογραφή μου ευελπιστώ να φέρω πάλι αυτά τα στοιχεία στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός θα αυτοοργανωθεί σαν αμεσοδημοκρατικό κόμμα των μελών του και όχι των συνιστωσών/μαγαζιών που τον ίδρυσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση είναι προφανώς ο Ανώνυμος δικηγόρος που μετέφερε την επιστολή Heyman στο Μαξίμου.
    Κάποια μέρα θα ανοίξουν τα αρχεία για να πιάσουν δουλειά οι δικαστικοί και θα μαθευτεί. Μην εκπλαγείτε αν το όνομα του εν λόγω κυρίου αντιστοιχεί σε συνεργάτη μεγαλοστελέχους της ΝΔ με προϊστορία και στο προεδρείο της Βουλής!
    Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...

    Ο προηγούμενος "Ανώνυμος" (σαν συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από την διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στις 12/6:

    ...ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει εξονυχιστικά τη λεηλασία της χώρας και την παράδοσή της στους δανειστές και «θα στείλουμε στη φυλακή και όλους εκείνους που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Οποιοι και όσοι κι αν είναι αυτοί. Απ' όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται».
    Για να προσθέσει ότι στις 18 Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξει «κυβέρνηση συγκάλυψης με τον μανδύα της οικουμενικής ή της εθνικής ενότητας ή της εθνικής συνευθύνης, ή με όποιον άλλο τίτλο σκαρφιστούν».

    Ελπίζω ο Τσίπρας να αξιοποιήσει τα στοιχεία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του στέλνοντας στον Εισαγγελέα και σε Εξεταστική της Βουλής όλο το βρωμερό κύκλωμα του δικοματισμού που διαχρονικά έβγαλε πολλά δις ευρώ μαύρο πολιτικό χρήμα από τις διαδικασίες δανειοδότησης του δημοσίου αλλά και όλους αυτούς που μεθόδευσαν τον "μονόδρομο" προς το ΔΝΤ και τα μνημόνια.
    Ο προηγούμενος "Ανώνυμοσ" (και υπάρχει και συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δάνειο προσφορά χρήματος μεταξύ συγκεκριμένων
    Είμαι ένα άτομο οικονομικών. Κάνω τα δάνεια μεταξύ ιδιωτών στις οικονομικές δυσκολίες και είναι σε θέση να επιστρέψει το ποσό που δανείστηκε. Μου όροι του δανείου είναι απλά και καλά déterminées. εγώ σημαντικό κεφάλαιο που μπορεί να προσφέρει ένα δάνειο για ιδιώτες και οι διάρκειες θα πρέπει να βασίζεται σε μηνιαίο προϋπολογισμό σας .Αν έχετε σχέδια για να κάνει ή αν είστε σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ταχυδρομείο, το συντομότερο δυνατόν με το ποσό του χρόνου και του δανείου σας, γνωρίζοντας ότι το επιτόκιο μου είναι 3%.
    E-mail: finanzboscqjack22@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είμαι εγγεγραμμένος δανειστής εγγεγραμμένος δανειστής. Δίνουμε δάνεια για να βοηθήσουμε τα άτομα και τις εταιρείες που πρέπει να ενημερώσουν την οικονομική τους κατάσταση σε όλο τον κόσμο με πολύ χαμηλά επιτόκια, όπως το 2% σε διάστημα 1 έως 30 ετών για την περίοδο αποπληρωμής σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Δίνουμε δάνεια εντός του ελάχιστου εύρους των χιλίων Ευρώ έως είκοσι εκατομμύρια Ευρώ (€ 1.000 έως € 20.000.000). Τα δάνεια μας είναι καλά ασφαλισμένα. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: chrisrichardloanfirm@hotmail.com μέσω Whats App Αριθμός +1 (845) 731 5341

    ΑπάντησηΔιαγραφή