Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

"ΗΠΑ, Βρετανία & Γαλλία θέλουν μια νέα παγκόσμια τάξη χωρίς την εποπτεία του ΟΗΕ" Δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΑΣΕ, Willy Wimmer, στην RT





















Ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vasily Nebenzya, παρακολουθεί τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να ψηφίζουν ενάντια σε ένα ρωσικό ψήφισμα που καταδικάζει την «επίθεση» κατά της Συρίας. © Eduardo Munoz / Reuters

"Η στάση των Γάλλων, των Βρετανών και των Αμερικανών είναι η ίδια στάση που χρησιμοποίησε ο Αδόλφος Χίτλερ το 1939 προκειμένου να μπεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο", ανέφερε ο Willy Wimmer, πρώην υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας και πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού για τη Ασφαλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). 

 
Τίτλος πρωτότυπου άρθρου:
Published time: 14 Apr, 2018 21:51  

Πηγή: rt.com 

Μετάφραση: από το blog "για την κοινωνική αριστερά"


Οι βομβαρδισμοί στη Συρία είναι άλλο ένα βήμα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία στην κατεύθυνση της δικής τους παγκόσμιας τάξης, όπου να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν στον ΟΗΕ - δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση RT ο  Willy Wimmer, πρώην αντιπρόεδρος του ΟΑΣΕ.

"Από τον παράνομο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999, [οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία] θέλουν να έχουν τη δική τους διεθνή δομή", δήλωσε ο Wimmer. "Θέλουν να καταστρέψουν τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Δεν ενδιαφέρονται πλέον να έχουν ένα διεθνή οργανισμό που να μπορεί να λειτουργήσει. Και σαν συνέπεια, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο, όπου θα μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν να κάνουν ".

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν επίθεση στη Συρία χωρίς κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατηγορώντας τη συριακή κυβέρνηση για μια φερόμενη χημική επίθεση στη Douma η οποία αναφέρθηκε από ομάδες που συνδέονται με αντάρτες και χωρίς να περιμένουν έρευνα από τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων. Ο πρώην αξιωματούχος του ΟΑΣΕ προειδοποίησε για τον κίνδυνο υπονόμευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, λέγοντας ότι ο οργανισμός "είναι η μόνη ευκαιρία για τον πλανήτη ώστε να μην εισέλθει σε μια περίοδο συνεχών πολέμων".

"Η στάση των Γάλλων, των Βρετανών και των Αμερικανών είναι η ίδια στάση που χρησιμοποίησε ο Αδόλφος Χίτλερ το 1939 προκειμένου να μπεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο", ανέφερε.

Ο Wimmer, ο οποίος  υπηρέτησε στο παρελθόν ως υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, δήλωσε ότι "από το 2011, που ξεκίνησε,  ο πόλεμος στη Συρία  ήταν εξ αρχής μια κοινή προσπάθεια των Αμερικανών, των Βρετανών και των Γάλλων να καταστρέψουν, με τη βία , το συριακό κράτος ... για δικούς τους λόγους. "

"Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, και η πραγματικότητα είναι ότι η Συρία επέζησε ως ανεξάρτητο κράτος με τη βοήθεια, κυρίως, της Ρωσίας και του Ιράν και ότι η υποστήριξη των δύο αυτών χωρών ήταν αυστηρά σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο", τόνισε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε το χτύπημα  της Συρίας με πυραύλους από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, αποκαλώντας το "μια κατάλληλη και απαραίτητη" κίνηση. Αλλά, σύμφωνα με τον Wimmer, οι περισσότεροι Γερμανοί δεν συμμερίζονται αυτή τη στάση της στην επίθεση.

"Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί η Μέρκελ έχει τέτοια προσέγγιση ... για μια ενέργεια της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου και του Παρισιού, η οποία στοχεύει στην καταστροφή του διεθνούς δικαίου και η οποία είναι μια σαφής παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ... Στο σύνταγμά μας, είναι σαφώς διατυπωμένο ότι η Γερμανία δεν πρέπει ποτέ να συμμετάσχει σε έναν επιθετικό πόλεμο και αυτό που οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι πραγματοποίησαν χθες ήταν μια επιθετική επιδρομή εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας", είπε.

READ MORE:Russia’s UNSC resolution calling to stop aggression against Syria does notreceive enough votes

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το ψήφισμα της Ρωσίας στο ΣΑ του ΟΗΕ που καλεί να σταματήσει η επιθετικότητα εναντίον της Συρίας δεν λαμβάνει αρκετές ψήφους]

Μετάφραση της συνέχειας της ενημερωτικής σελίδας της RT




Ξημερώματα Σαββάτου 14.4.2018, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έριξαν περισσότερους από 100 πυραύλους σε πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, απαντώντας σε φερόμενη επίθεση με χημικά αέρια στη Douma στις 7 Απριλίου, για την οποία η Δύση κατηγόρησε την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ Ασάντ. Το Πεντάγωνο χαιρέτισε τον βομβαρδισμό σαν επιτυχία, λέγοντας ότι οι τρεις τοποθεσίες (που ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν για  παραγωγή χημικών όπλων) καταστράφηκαν.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας κατέρριψαν 71 πυραύλους Κρουζ και βλήματα αέρος - εδάφους που πυροδότησε ο δυτικός συνασπισμός. Δαμασκός και Μόσχα είχαν αρνηθεί προηγουμένως τις κατηγορίες για  επίθεση με χημικά, λέγοντας ότι το όλο θέμα ήταν κατασκευασμένο. Τα χτυπήματα με πυραύλους πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα που ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων έφτασε στη Δαμασκό για να διερευνήσει τις καταγγελίες περί επίθεσης με χημικά.


Πηγή: rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου