Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

9 Νοεμβρίου 2011: Ο καθηγητής του Howard Νίκος Σταύρου, προβλέπει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και αποκαλύπτει.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να διαιωνιστεί… Δεν μπορεί η κυβέρνηση της Ελλάδας να μετατραπεί σε αστυνόμος των τραπεζών της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Ο καθηγητής Howard Νίκος Σταύρου, στις 9 Νοεμβρίου 2011 (δυστυχώς, λίγες μέρες μετά, στις 29 Δεκεμβρίου 2011 απεβίωσε) έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο της ΕΤ3, Παντελή Σαββίδη. Λίγο πριν μας επιβάλλουν την δοτή αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου.
 

 
Όλη η συνέντευξη, εδώ:

Παντ. Σαββίδης : Καλησπέρα κ. Σταύρου.

Νίκος Σταύρου : Καλησπέρα σας σε όλους.

Παντ. Σαββίδης : Δύο σχολιάκια στην αρχή, το πρώτο είναι πώς βλέπετε, με την αγωνία που ξέρουμε πως σας διακρίνει για τα τεκταινόμενα στη χώρα, στην Ελλάδα δηλαδή, πώς βλέπετε τα πράγματα από αυτήν την μεγάλη απόσταση και πώς τα αποτιμάτε, ένα σύντομο σχόλιο σ’ αυτό πρώτα.


Νίκος Σταύρου : Κοιτάξτε, η κατάσταση στην Ελλάδα έχει διεθνείς επιπλοκές, δυστυχώς οι κυβερνήσεις τελευταίως έχουν μετατραπεί σε προσωρινούς τοποτηρητές των μεγάλων συμφερόντων. Η Ελλάδα εκλήθη την περασμένη εβδομάδα να αναστείλει, τουλάχιστον για ένα χρόνο, την δημοκρατία της ώστε να μην επηρεάσει τις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Σαρκοζύ στη Γαλλία. Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, διότι έχουμε την περίπτωση μετατροπής όλων των οικονομικών συνισταμένων σε chips για την ρουλέτα που λέγεται χρηματαγορά.

Έχουν μετατρέψει τα πάντα και τους πάντες σε καταναλωτές και δανειζομένους και έχουν μετατρέψει κοινωνίες, αντί κοινωνίες εθνών σε κοινωνίες, πώς να πούμε, δουλοπαροίκων της εποχής της τεχνολογίας. Η Ελλάδα είναι το πρώτο εργαλείο που χρησιμοποιούν από εδώ πέρα για την διάσπαση του ευρώ και αυτό, ουσιαστικά μπορώ να το πω ξεκάθαρα, δεν θα ήταν και πολύ άσχημο για την Ελλάδα, η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη να επανακτήσει την νομισματική της εθνική κυριαρχία. Εφ’ όσον δεν κάνει αυτό, η Ελλάδα θα είναι συνεχώς υπό την επίβλεψη της ΤΡΟΪΚΑΣ ή κάτι παρομοίων εις το μέλλον.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε, δημοσιονομική πολιτική να γίνεται σε ένα μέρος και κοινωνικοπολιτική, κοινωνική πολιτική να γίνεται σε άλλο μέρος και αυτά τα δύο να συναντιούνται κάπου. Πρέπει να θυμόμαστε ότι, στις αρχές κάθε αιώνα από τον 17ο αιώνα και μετά, έχουμε ριζικές μεταλλαγές, έχουμε δημιουργήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη μία τάξη συστηματικών κλεπτών δημοσίου πλούτου, και μετατρέψανε τους πολίτες σε φορολογουμένους και μετατρέψανε τον εαυτό τους σε πανίσχυρους χρηματιστές, οι οποίοι έχουν μετατρέψει επιπλέον τις κυβερνήσεις σε απλούς αστυνομικούς να προστατεύουν τον πλούτο τους.

Παραδείγματος χάριν, περιμέναμε από τον κ. Ομπάμα να φέρει αλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, βγήκε πρόεδρος με το σύνθημα αλλαγής, τι αλλαγή έγινε δηλαδή; Οι χρηματιστές του Wall Street στην περίοδο των δύο ετών, δυόμισι ετών του κ. Ομπάμα, έχουν βγάλει διπλάσια λεφτά από ό,τι έχουν βγάλει την περίοδο της οκταετίας του κ Μπους, αυτό δεν λέγεται αλλαγή. Οι κοινωνίες βρίσκονται υπό συνεχή απειλή μετατροπής των σε ένα αυτοκρατορικό σύστημα το οποίο διευθύνεται από τραπεζικούς παράγοντες και αστυνομεύεται από έθνη-κράτη.

Παντ. Σαββίδης : Μία ακόμη ερώτηση κ. Σταύρου, επειδή παρακολουθείτε στενά αυτά που στην Ελλάδα αποκαλούμε εθνικά της θέματα, πιστεύετε ότι με τις εξελίξεις που εισπράττετε εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι διακυβεύεται κάτι μείζον εν μέσω κρίσης, γιατί όταν είσαι σε μια κρίση είναι ευκολότερο να σε πλαγιοκοπήσει ο άλλος ή είναι μία συγκυρία, ενδεχομένως ευνοϊκή, γι’ αυτά τα ζητήματα;

Νίκος Σταύρου : Κοιτάξτε, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, και η κρίση θα γίνει πιο μεγάλη, σε όλα τα επίπεδα, εφ’ όσον παραμένει με την ελπίδα ότι θα την σώσουν οι Ευρωπαίοι και οι Μεγάλοι Παράγοντες. Η Ελλάδα, κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία πριν ένα χρόνο, αυτό άλλωστε το έχω γράψει και το έχω πει επανειλημμένως. Η Ελλάδα δεν χρωστάει ούτε πεντάρα σε έθνη-κράτη, στη Γαλλία, στη Γερμανία. Χρωστάει σε τραπεζίτες.

Οι τραπεζίτες επενδύσανε χρήματα στην Ελλάδα, σε ομόλογα, και έπρεπε να αναλάβουν ήδη το ρίσκο που αναλαμβάνουμε κι εμείς στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Δεν τους χρωστάμε τίποτε. Χρωστούσε δηλαδή… ( σ.σ. η Ελλάδα) είχε τη διαφορά μεταξύ Εισοδήματος και Χρέους 260 δισεκατομμύρια ευρώ, τώρα 385… δηλαδή τι γίνεται εκεί πέρα; Εβάλαμε και δεχτήκαμε, τρεις εκτιμητές της αξιοπιστίας κρατών και πολιτών, Moody's, Standard & Poor's (S&P) και Fitch. Αυτοί οι τρεις εκτιμητές είναι δημιουργήματα των τραπεζών.

Τι ακριβώς θα γινότανε π. χ. εάν η Moody's δεν υποβιβάζει την αξιοπιστία της Ελλάδος ή την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών; Και ποιοι τις ελέγχουν αυτές; Η Moody's π.χ. ελέγχεται από έναν δισεκατομμυριούχο αμερικανό, τον Warren Buffett. Δηλαδή έχουμε , οι τράπεζες… εκτιμούν τα κράτη και τους πολίτες για να τους δανείσουν χρήματα, χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση οι ίδιοι να λάβουν τα μέτρα τους ή να κερδίσουν - να χάσουν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που αυτοί προωθούν, Ανοιχτή Αγορά… δεν έχουν πλέον Ανοιχτή Αγορά, έχουμε Σοσιαλισμό των ανωτέρων και ανωτάτων οικονομικών στρωμάτων.

Εκείνοι παίρνουν τα κέρδη κι ο φορολογούμενος παίρνει τους φόρους. Δηλαδή, πηγαίνουμε προς μια εξέλιξη, όπου μετατρέπονται οι πάντες σε καταναλωτές επί πιστώσει και σε δουλοπάροικους εποχής υψηλής τεχνολογίας… Άλλωστε το κράτος έχει χάσει πλέον τον έλεγχο, αυτών των τεραστίων συμφερόντων…

Γι’ αυτό ακριβώς λέγω, ότι είναι ανάγκη για την Ελλάδα να επανέλθει… να επανακτήσει κάπως την εθνική της κυριαρχία… διαφορετικά, όταν μιλάμε για καταστροφές, η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγαλύτερη κρίση, κατά τη γνώμη μου, από ότι ήταν στον πόλεμο του 1940-’45.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να διαιωνιστεί… Δεν μπορεί η κυβέρνηση της Ελλάδας να μετατραπεί σε αστυνόμος των τραπεζών της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παντ. Σαββίδης : Μάλιστα, κ. Σταύρου ευχαριστώ πολύ για την συνομιλία που είχαμε.

Νίκος Σταύρου : Εγώ ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου