Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Νεότερα σχετικά με τη σύλληψη του Γιώργου Φιλιππάκη. Τί δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open ο δικηγόρος του Γιάνγκος Λαμπίρης (ηχητικό 28.5.2017)














"Πολύς ντόρος για το τίποτα" Δηλώνει μετάξύ άλλων ο Δικηγόρος του Γιώργου Φιλιππάκη, Γιάνκος Λαμπίρης στην ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ Open λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι της Κυριακής 28 Μαϊου 2017. 

Δηλώνει πως ο Γιώργος Φιλιππάκης Ουδέποτε συνελήφθη (όχι όμως και ότι ουδέποτε προσήχθη) και ότι ο λογαριασμός του στο fb χακαρίστηκε από τρίτο πρόσωπο, το οποίο ανάρτησε τη φράση "Μόλις με συνέλαβαν" και κατέβασε το επίμαχο αναρτημένο από τον Γιώργο Φιλιππάκη, κείμενο. 

 Είναι όμως έτσι; 

Για όποιον άκουσε την εκπομπή της ΕΡΤ Open γίνεται φανερό πως ο δικηγόρος του Γιώργου Φιλιππάκη κάτι κρύβει και σε κάθε περίπτωση επιχειρεί να ανασκευάσει τα γεγονότα. 

Δεν είμαστε βέβαια σε θέση να γνωρίζουμε την "αληθινή" αλήθεια αλλά κανείς δεν μας στερεί το δικαίωμα να κάνουμε λογικές υποθέσεις πάνω στα γεγονότα.  

Δεν έχουμε επίσης σκοπό φυσικά να υπογορεύσουμε κανενός είδους υπερασπιστική γραμμή στον Γιώργο Φιλιππάκη, πολύ περισσότερο μάλιστα μπροστά σε μια διαδικασία δίωξής του η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ούτε έχουμε σκοπό να κάνουμε κανενός τύπου υποδείξεις σε ανθρώπους που με την μαρτυρούμενη από πολλές πλευρές εντιμότητά τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο των αρχών για το δήθεν αδίκημα της δημόσιας έκφρασης γνώμης.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Φιλιππάκη, δεν στηρίξαμε τις απόψεις του αλλά το δικαίωμά του να τις εκφράζει δημόσια και να μην διώκεται για αυτό του το "έγκλημα σκέψης".

Και μαζί με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου στο πρόσωπο του Γιώργου Φιλιππάκη, υπερασπίζουμε το πολιτικό δικαίωμα ολόκληρης της κοινωνίας να μάχεται με τη σκέψη και το λόγο της απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς χωρίς να βρίσκεται αντιμέτωπη με την διαρκή απειλή διώξεων για την άσκηση του δημοκρατικού της αυτού δικαιώματος.

Το κίνημα λοιπόν υπεράσπισης του Γιώργου Φιλιππάκη, σωστά κατάλαβε πως το καθεστώς έχει περάσει σε αναβάθμιση των μεθόδων καταστολής και προχωράει σε απόπειρες ποινικοποίησης της πολιτικής σκέψης και του πολιτικού λόγου.

Αυτή είναι η αίσθησή μας και από μια τέτοια σκοπιά δεν θα συνεργήσουμε στο θόλωμα της αλήθειας και της μελετημένης απόπειρας της μνημονιακής διοίκησης της χώρας να τρελάνει την κοινωνία με μεθόδους παραγωγής γενικευμένης σύγχυσης και κλονισμό της εμπιστοσύνης στα ίδια μας τα μάτια. 

Ακούστε και μόνοι σας τη συνέντευξη, ηχογραφημένη από την ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤO pen. 

Τα συμπεράσματα, δικά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου