Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστατική υποχρέωση να καταψηφίσουν το 3ο Μνημόνιο




















Όσο ακόμα επικαλούμαστε τη Δημοκρατία !

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου 2015 μετά από αίτημα 108 μελών της αλλά και δεκάδων Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών, η πρόταση των 108 δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία (μετά από "υπαναχώρηση" των λεγομένων 53+).

Το κείμενο των 108 μελών της ΚΕ στις 15.7.2015 ήταν το ακόλουθο: 

Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας.
Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.
Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών. 
Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

(Αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ της 30.7.2015 εδώ)

Δεν υπήρξε λοιπόν απόφαση καταδίκης των κυβερνητικών επιλογών από την Κεντρική Επιτροπή αλλά δεν υπήρξε και απόφαση που να τις επικυρώνει.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης δεν τόλμησαν να ζητήσουν την επικύρωση της μνημονιακής πολιτικής στροφής της κυβέρνησης από την Κεντρική Επιτροπή με τον φόβο πως αυτή θα καταψηφιζόταν.

Συνεπώς, σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι συνεδριακές αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις οποίες οι σημερινές επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της κυβερνητικής εξουσίας είναι αντικαταστατικές και εκτός πολιτικής νομιμοποίησης από το κόμμα.

Θυμίζoυμε (Καταστατικό τουΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΙΜΙΟ -τελευταία παράγραφος)  πως : "Ο κεντρικός στόχος που θέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων, των δυνάμεων της κοινωνικής καταστροφής, είναι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της συμπαραταγμένης Αριστεράς, στηριγμένης σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία"

Από πού αντλεί τη νομιμοποίησή της η κυβέρνηση σήμερα, να κατεβάζει μέσα σε δυό μέρες στα μέσα του Αυγούστου το 3ο Μνημόνιο με το οποίο παραχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τους πόρους, την ενέργεια, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τη δημόσια αλλά και την όποια ιδιωτική περιουσία των φτωχότερων στρωμάτων στα κράτη δανειστές, στις ευρωπαϊκές τράπεζες και τα "επενδυτικά" κεφάλαια ;

Από πού αντλεί τη νομιμοποίησή της η κυβέρνηση σήμερα, όταν κανένα από τα όργανα του κόμματος - πολιτειακού θεσμού - ΣΥΡΙΖΑ που την ανέδειξε στην κυβέρνηση δεν έχει ταχθεί υπέρ της πολιτικής της;

Από πουθενά.

Μόνο από τις μνημονιακές αστικές δυνάμεις εσωτερικού (ΝΔ. ΠΑΣΟΚ; ΠΟΤΑΜΙ), τους ευρωπαίους και διεθνείς δανειστές και τον αμερικανικό παράγοντα.

Αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποχρέωση να καταψηφίσουν κάθε μνημονιακή συμφωνία που θα έρθει στη βουλή προς ψήφιση, καθώς και τα μέλη του κόμματος έχουν καταστατική υποχρέωση να αντιπαλέψουν με κάθε πολιτικό και κινηματικό μέσο τόσο εντός του κόμματος όσο και με την κοινωνική τους δράση όλες τις πιθανές μνημονιακές αποφάσεις που θα λάβει η βουλή μετά από πρόταση της κυβέρνησης.

Όσο ακόμα επικαλούμαστε τη Δημοκρατία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου