Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ήττα: ζητείται σχέδιο ανάκαμψης (του Βένιου Αγγελόπουλου)

Πηγή : venios.wordpress.com  21.7.2015

Χάσαμε μια σημαντική μάχη. Ως κυβέρνηση, ως Αριστερά, ως χώρα, ως κοινωνία. Σε άνισο αγώνα. Μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να υπογράψει μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση. Η οποία, πέρα από όλα τα άλλα, τον καθιστά διακοσμητικό πρόσωπο: κάθε νομοσχέδιο πριν κατατεθεί πρέπει να έχει την έγκριση της τρόικας.

Όπως σε κάθε περίπτωση ήττας, πληθαίνουν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των ηττημένων για προδοσία, αποστασία, κτλ. Δεν πρέπει να υπερισχύσουν, προς καμία κατεύθυνση. Ειδεμή χανόμαστε, κι εμείς κι η χώρα. Η Αριστερά έχει παράδοση στους αποδιοπομπαίους τράγους. Ο προδότης Σιάντος έφταιγε για την ήττα του Δεκέμβρη κατά τον Ζαχαριάδη, ο προδότης Ζαχαριάδης για τον εμφύλιο κατά τους επόμενους. Και πιο κοντά μας, στα στρατόπεδα εξορίας της χούντας οι κρατούμενοι ήταν χωρισμένοι στα δύο και στα τρία.

Χρειάζεται ενότητα, ναι. Αλλά η ενότητα χτίζεται βασικά πάνω σε πολιτικές κατευθύνσεις, πάνω σε οράματα και σε στρατηγικές υλοποίησής τους. Τουλάχιστον για την Αριστερά. Τα πρόσωπα προφανώς παίζουν ρόλο, αλλά ως εγγυητές της πολιτικής κατεύθυνσης που είναι χαραγμένη στις συνειδήσεις των πολλών. Το συναίσθημα μόνο του δεν αρκεί για να πάμε μπροστά: εύκολα ο θυμός μετατρέπεται σε θλίψη, απογοήτευση και αδράνεια, όταν δεν κατευθύνεται προς τον κοντινότερο σύντροφο.

Από την εκλογική νίκη στην ταπεινωτική συνθήκη



*Ο Βένιος αγγελόπουλος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο "Ανένταχτοι Εντός ΣΥΡΙΖΑ"

1 σχόλιο:

  1. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με αυτές τις μπούρδες! Πρώτον, το 61% δεν το πήρατε "εσείς"! Έλεος με τα κομματόσκυλα! Το 61% ήταν ΟΧΙ του λαού στη λιτότητα και τα μνημόνια και το ίδιο βράδυ ο Τσίπρας το μετέτρεψε σε Ναι σε όλα, μαζί με τους 110. Αντί να ντρέπεται ο αρθρογράφος γι αυτούς τους "συντρόφους" θέλει και ενότητα!

    Ο λαός θα σας δώσει την απάντηση πολύ σύντομα. Πάρτε τον αλήτη τον Τσίπρα σας που τα έχει βρει με τον Μεϊμαράκη και δρόμο!

    http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/07/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή