Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ – Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ




















Πηγή : syriza-fr.org

Παρίσι, 14 Ιουλίου 2015

Οι πεντάμηνες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης φανερώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι οι δανειστές δεν επιδιώκουν, ούτε αποδέχονται έναν « έντιμο, αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό ». Μετά από κάθε υποχώρηση της κυβέρνησης στις  προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά και στις προγραμματικές της δηλώσεις, οι «θεσμοί» απαιτούν νέες σκληρές υποχωρήσεις επιβάλοντας απαρέγκλιτα τη συνέχιση μιάς παράλογης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, ανύπαρκτα δημοκρατικά δικαιώματα και τον ελληνικό λαό υποταγμένο, λεηλατημένο και απελπισμένο.

ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουν ξεκάθαρη στρατηγική παρά τις επιμέρους αντιθέσεις τους. Το πρόβλημά τους δεν είναι οι αριθμοί αλλά να μην επιτρέψουν στην μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που έχει σαν βασικό κορμό ένα κόμμα της Αριστεράς να εφαρμόσει την πολιτική που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και με την οποία κέρδισε τις εκλογές στις 25 Γενάρη. Να μην επιτρέψουν σε κανένα λαό να βροντοφωνάξει το ΟΧΙ που είπε ο ελληνικος λαός στις 5 Ιουλίου, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να οδηγήσουν το κλείσιμο των τραπεζών στην Ελλάδα. Να μην επιτρέψουν στους λαούς της Ευρώπης να αρνηθούν την δικτατορία της Τρόικας γιατί τότε θα κινδυνέψει η εξουσία τους και τα προνόμια αυτών που πραγματικά εκπροσωπούν, της ευρωπαικής ολιγαρχίας. Η εμμονή των δανειστών για την υπογραφή νέου μνημονίου υποταγής και εξευτελισμού, πέρα απο τα οικονομικά σχέδια κάποιων χωρών, δείχνει αυτό ακριβώς. Επομένως επιχειρούν είτε να ανατρέψουν είτε να ενσωματώσουν είτε να υποτάξουν την ελληνική κυβέρνηση, να την αποκόψουν από τα κινήματα και την βάση της αριστεράς αλλά και από τον λαό που την εμπιστεύτηκε.

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι, στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση που εκλέχθηκε για να υλοποιήσει τις ελπίδες και διεκδικήσεις του ελληνικού λαού αλλά κι όλης της ευρωπαικής αριστεράς, οφείλουμε να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Τώρα πλέον πρέπει ν’αλλάξουμε πραγματικά τακτική. Αυτό σημαίνει:

Καμία υποχώρηση στις απαιτήσεις των «εταίρων» για εργασιακά, ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογικά.

Άμεση εφαρμογή ολόκληρου του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που είναι το συμβόλαιό μας με τον ελληνικό λαό αλλά και η ουσία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Άμεση υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων που υπερψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο μετά το σχηματισμό της Κυβέρνησης. Να μην αλλοιωθεί το σαφές μήνυμα του ελληνικού λαού, ο οποίος στο πρόσφατο Δημοψήφισμα απέρριψε κατηγορηματικά κάθε είδους νέο Μνημόνιο.

Να μείνει στα χαρτιά και να ακυρωθεί η συμφωνία της  13ης Ιουλίου. Κανένα νέο αντιλαϊκό μέτρο, άμεσα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού λαού και αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας, στον αντίποδα των ασκούμενων πολιτικών.

Στο βαθμό που οι «εταίροι»-τοκογλύφοι επιμένουν και εκβιάζουν με βασικό τους όπλο την ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και την έξοδο από το ευρώ η απάντησή μας να είναι: καμία θυσία για το ευρώ, όπως είναι και η συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό το λόγο, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ζητάμε από την κυβέρνηση να επεξεργαστεί άμεσα ένα πρόγραμμα συντεταγμένης εξόδου απο το Ευρώ σε περίπτωση που οι «εταίροι» μας επιβάλλουν μία τέτοια εξοδο και να το εξηγήσει διεξοδικά στις κομματικές οργανώσεις, στους κοινωνικούς χώρους και στο λαό. Ανάμεσα στις ανάγκες της κοινωνίας και την πληρωμή των δανειστών επιλέγουμε το πρώτο.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που είναι σύμφωνος με τα συμφέροντα των εργαζόμενων τάξεων. Αυτή είναι η στάση που περιμένει από την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα και η γαλλική Αριστερά και τα κινήματα. Σ’αυτή τη στάση θα βρουν πηγή έμπνευσης κι αγώνα οι εργαζόμενοι όλης της Ευρώπης! Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα γίνει το σημείο αναφοράς του εργατικού κινήματος στην Ευρώπη.Πάλεψε όσο κανένας άλλος προκάτοχός της για να διεκδικήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας. Η κυβέρνηση αυτη εκβιάστηκε για να συναινέσει σε συμφωνία-κάτεργο που δεν εκφράζει τη λαϊκή εντολή και θα εξακολουθήσει να εκβιάζεται για να εφαρμόζει όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Η Ο.Μ. Παρισιού δεν στηρίζει ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας.

Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει – χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας. Καλουμε την Ελληνικη κυβερνηση να αποχωρησει τωρα απο την  διαπραγμάτευση-παγίδα.

Να υψώσουμε το ανάστημα μας και να φωνάξουμε και πάλι ΟΧΙ στους εκβιαστές.

Ο Ελληνικός λαός είχε και έχει την δύναμη να σταθεί στα πόδια του, κόντρα σε εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους.

Η ΟΜ Συριζα Παρισιου συμμετέχει ενεργά στο κίνημα συμπαράστασης προς  τον ελληνικό λαό που αναπτύσσεται στην Γαλλία, για την επιτυχία του ιστορικού αγώνα που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα και για το ξήλωμα της λιτότητας και κάθε αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ευρώπη.

Τέλος, ζητάμε την σύγκληση των αντιπροσωπευτικών οργάνων του κόμματος, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό για εξαιρετικές περιστάσεις προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα (αλλά και όσα σημαντικά προκύψουν εν τω μεταξύ) για να παρθούν αποφάσεις σύμφωνα με τις αρχές της εσωκομματικής Δημοκρατίας.

*Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το συντονιστικό της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού, συνδιαμορφούμενη και από μέλη της ΟΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου