Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Με διατάγματα της δικτατορίας και μερική επιβολή "κατάστασης πολιορκίας" επιχειρεί να ανακόψει τη λαϊκή οργή η τρικομματική χούντα του Σαμαρά

08-10-2012: Απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων και πορειών σε περιοχές της Αττικής, αύριο 09-10-2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=20947&Itemid=975&lang=

Οι "νεκρές ζώνες" του μονομερούς επιθετικού πολέμου ενάντια στην κοινωνία οριοθετούνται - πιλοτικά αυτή την πρώτη φορά - σε δύο ζώνες αναστολής του συντάγματος όπως φαίνονται στους παρακάτω χάρτες, με προφανή στόχο την όσο το δυνατόν πιό ανέξοδη για τις δυνάμεις καταστολής εξασφάλιση ασφαλούς διόδου της περσόνας που υποδύεται το "μεγάλο αφεντικό" της ευρώπης των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, για την ασφαλή πραγματοποίηση της επιχείρησης "επιθεώρηση και προσφορά προστασίας" προς την τρικομματική διοίκηση της πρώτης αποικίας της ζώνης του ευρώ. 


Πηγή χαρτών:  tvxs.gr

Η πρωτοφανής κυβερνητική απαγόρευση του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11 του Συντάγματος) σε μιά τεράστια κατοικημένη περιοχή της Αθήνας, συνιστά, σε συνδυασμό με όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και δικαστικής αυθαιρεσίας των τελευταίων ημερών, σημείο θραύσης της μεταπολιτευτικής ελληνικής δημοκρατίας. 

Δεν πρόκειται για την προστασία της "δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας" όπως ψευδώς διατείνεται το όργανο της αποικιακής διοίκησης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής στην παραπάνω - εκτός νόμιμης αρμοδιότητάς του - απαγόρευση.

Πρόκειται για παράνομη και αντισυνταγματική αναστολή των πολιτικών ελευθεριών, πρόκειται για ανοιχτή αντιδημοκρατική εκτροπή με μια διαταγή κουρελόχαρτο, στην οποία ο "κύριος Γενικός" δεν μας κάνει καν την τιμή να αναφέρει τα άρθρα του νόμου τα οποία την στοιχειοθετούν μιας και πρόκειται για το χουντικό νόμοθετικό διάταγμα 794/1971 "Περί δημοσίων συναθροίσεων" σύμφωνα με το οποίο "η αστυνομική αρχή δύναται να απαγορεύσει δημόσια συνάθροιση εάν κρίνει μετά από έρευνα, ότι από την πραγματοποίηση της συνάθροισης επίκειται κίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, ο οποίος δεν μπορεί να αποτραπεί με ηπιότερα αστυνομικά μέτρα.". (μπορεί η δικτατορία να υπήρξε "στιγμιαίο αδίκημα", οι νόμοι της ωστόσο παραμένουν αδίκημα διαρκές για όποιον τους επικαλείται σήμερα).

Η διαταγή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για οριοθέτηση ζωνών αναστολής των πολιτικών ελευθεριών είναι πράξη αντισυνταγματική. Κανένας πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να την εφαρμόσει γιατί είναι παράνομη και αντισυνταγματική και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής καθώς και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι πρέπει να διωχθούν για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση αναφαίρετων πολιτικών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την οριοθέτηση ζωνών αναστολής των συνταγματικών ελευθεριών, ισοδυναμεί με μερική εφαρμογή της "κατάστασης πολιορκίας"  Άρθρο 48 του ισχύοντος συντάγματος, χωρίς φυσικά να συντρέχει κανένας από τους λόγους που περιγράφονται στο άρθρο 48. Αν η συμμορία της φαλτσέτας που υποδύεται την κυβέρνηση της χώρας είχε την αξίωση της όποιας νομιμοποίησης, ας έστελνε στον "πρόεδρα της δημοκρατίας" ένα λευκό χαρτί να υπογράψει - όπως συνήθως- και ας έφερνε στη συνέχεια στη βουλή για έγκριση την αναστολή των συνταγματικών ελευθεριών του λαού.

Δεν τολμάει - και ξέρει γιατί, αλλά προτιμάει να κρύβεται πίσω από τα διατάγματα της χούντας που εξακολουθούν ωστόσο από "σατανική" παράλειψη να αποτελούν νόμους της ελληνικής δημοκρατίας.

Όταν οι εκπρόσωποι των οικονομικών συμμοριών μας μιλάνε για "το τέλος της μεταπολίτευσης", για το τέλος της - προσωρινής - δημοκρατίας μας μιλάνε. Κι αυτό που εννοούν είναι αυτό που γίνεται μπροστά στα μάτια μας. Η ανοιχτή επιστροφή στην ωμή δικτατορία του πλούτου. 

Αύριο ωστόσο έχουμε μπροστά μας μια σπουδαία μέρα. 

Και αυτή η μέρα αντίστασης έχει θέσεις μάχης για όλα τα βαλάντια. 

1. Οι αιχμάλωτοι στις "No man land" της ζώνης απαγόρευσης συναθροίσεων να βγούν από τα σπίτια τους και να περπατήσουν ηρωϊκά προς το Σύνταγμα. Πανό και σημαίες στα μπαλκόνια δεκτά!

2. Όσοι έχουν αυτοκίνητα εντός της "ζώνης απαγόρευσης συναθροίσεων" (σ' αυτή την πίστα μπορούν να παίξουν και οι εκτός ζώνης) να τα πάρουν και να κάνουν τη ζώνη απροσπέλαστη, οδηγώντας συνέχεια και βασανιστικά αργά, με έμφαση στους εγκάρσιους δρόμους της ζώνης (π.χ. λεωφόρος αλεξάνδρας και όλες της παράλληλές της) δημιουργώντας το πρώτο πολιτικό μποτιλιάρισμα στην ιστορία!

3. Οι γειτονιές που συνορεύουν στη ζώνη απαγόρευσης (Καισαρινή, Βύρωνας, Ζωγράφου, Παγκράτι, Μοναστηράκι, Εξάρχεια, Αμπελόκηποι) να ξεκινήσουν προσυγκεντρώσεις και πορείες από τις γειτονιές πρός το Σύνταγμα, από τα σημεία των συγκεντρώσεων του "κινήματος των πλατειών" αγνοώντας τη ζώνη απαγόρευσης διαδηλώσεων.

4. Αν 'ολα τα παραπάνω επιτευχθούν, η Μέρκελ θα μπαινοβγεί με ελικόπτερο!
Μη μου πείτε πως δεν αξίζει τον κόπο!

5. Όλοι οι υπόλοιποι διαδηλώνουμε Σύνταγμα ερχόμενοι από Νότια - Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Ομόνοια, Στήλες Ολυμπίου Διός. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση των συνδικάτων και καλεί στις 12:30 (Όθωνος και Αμαλίας) στο Σύνταγμα.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Κανονικά θα γίνουν τα συλλαλητήρια

Άμεση απάντηση έδωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τους όρους διοργάνωσης των συλλαλητηρίων, μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απαγόρευση της ΓΑΔΑ για την πραγματοποίηση δημοσίων συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ: «Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια σήμερα στις 6 μ.μ. και αύριο Τρίτη στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και στην αυριανή παναττική στάση εργασίας (12.00-15.00). 
Tα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση.
Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και τιμωρητικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και Τρόικα.
Η εμμονή για την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, τους οποίους «δωρίζει» ανυπεράσπιστους στον αφέντη-εργοδότη.
Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα ΒΑΣΙΚΑ τους δικαιώματα.
Όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων. Όλοι μαζί μπορούμε».

Κλειστοί 6 σταθμοί του μετρό την Τρίτη


Mε εντολή της αστυνομίας την Τρίτη στις 10 το πρωί θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, και Μέγαρο Μουσικής.

Διαβάστε επίσης:

 

Όταν η ΝΔ θεωρούσε τις απαγορεύσεις συναθροίσεων αντιδημοκρατικές εκτροπές της κυβέρνησης Παπανδρέου

 

Βάσει χουντικού νομοθετικού διατάγματος η απαγόρευση συναθροίσεων

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Επικαιροποιημένες Nομικές συμβουλές για διαδηλωτές


Πηγή: left.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου